Μπήκε σε… μπελάδες: Ο ΠΑΟΚ έχασε 1-2 από την Κοπεγχάγη στην Τούμπα

Ποδόσφαιρο
Μπήκε σε… μπελάδες: Ο ΠΑΟΚ έχασε 1-2 από την Κοπεγχάγη στην Τούμπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Δανοί πήραν το διπλό με ανατροπή του σκορ

Ήττα… μαχαιριά για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπου έχασε 1-2 από την Κοπεγχάγη για την 4η αγωνιστική στον 6ο όμιλο του Europa Conference League.

Οι Δανοί πλήρωσαν το «δικέφαλο» του Βορρά με το ίδιο… νόμισμα, καθώς με αυτό το σκορ είχαν χάσει στην έδρα τους πριν από δύο εβδομάδες.

«Έπεσαν» από την κορυφή του ομίλου οι Θεσσαλονικείς, που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός συνέχειας, αφού ο αγώνας με τη Σλόβαν στη Μπρατισλάβα έχει πλέον χαρακτήρα… τελικού!

Στο ξεκίνημα του αγώνα, τα τέσσερα κόρνερ του ΠΑΟΚ στη σειρά ήταν ενδεικτική της πίεσης, με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να κάνει ότι θέλει στον αγωνιστικό χώρο και τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα μόλις στο 8ο λεπτό γράφοντας το 1-0.

Οι Δανοί ισοφάρισαν στο 34ο λεπτό με τον Άνκερσεν κι αφού πρώτα οι παίκτες της Κοπεγχάγης άλλαξαν πάνω από δέκα πάσες φτάνοντας με εξαιρετικό τρόπο να πατήσουν στην περιοχή του ΠΑΟΚ και από εκεί ο Δανός μπακ να νικήσει τον Πασχαλάκη για το 1-1.

Το πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είχε κλείσει με τον «Δικέφαλο» μπροστά στο σκορ, όμως το δοκάρι σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα της Κοπεγχάγης, μετά την έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ.

Οι Δανοί μπήκαν μπροστά στο σκορ από μια μπαλιά του τερματοφύλακα Γιόνσον, την… καραμπόλα στην πλάτη του Βιεϊρίνια, αλλά και το εξαιρετικό τελείωμα του Μπιέλ, που έβαλε την Κοπεγχάγη στο 50ο λεπτό σε θέση οδηγού (1-2).

Το ματς είχε δρόμο και ο ΠΑΟΚ είχε χρόνο. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η στιγμή του να αγγίξει το γκολ, όμως η προβολή του Μποϊλεσεν σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα από το πλασέ του Σφιντέρσκι. Στο 68’ ο Μπίσεσβαρ ξόδεψε μια ακόμη ευκαιρία, ο Λουτσέσκου μετά τον Τέιλορ έριξε στο ματς και τον Άκπομ σε μια προσπάθεια να βρει το γκολ.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με συντριπτική ανωτερότητα του ΠΑΟΚ σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες (16-10 τελικές, 9-2 κόρνερ), αλλά το ταμπλό έδειχνε 1-2 και τους Δανούς να πανηγυρίζουν για το σπουδαίο διπλό μέσα στην Τούμπα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κρέσπο (62’ Τέιλορ), Μιχάι, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Σβαμπ (86’ Μουργκ), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (86’ Κούτσιας), Ελ Καντουρί, Σφιντέρσκι (71’ Άκπομ).

Κοπεγχάγη (Γιες Θόρουπ): Γιόνσον, Ανκερσεν (74’ Γκάμπριελσεν), Κοτσολάβα, Μποϊλεσεν, Κρίστιανσεν, Ντικς, Στάγκε, Λεράγκερ, Μπιέλ (86’ Μπάλντουρσον), Μπέβινγκ (62’ Γιοχάνεσον), Βιντ (86’ Χέιλουντ).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (4η)

ΠΑΟΚ-Κοπεγχάγη 1-2

Λίνκολν-Σλόβαν     1-4

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Κοπεγχάγη  9-5  9

2.Σλόβαν 8-5  7

3.ΠΑΟΚ  6-4  7

4.Λίνκολν      2-11 0

Η 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (25/11)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News