Αθλητισμός

Ξεκινάει το 3ο Αρχανές- Αστερούσια XC MTB Cup

Οι δημότες του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων κάλουν το κόσμο να συμμετάσχει ξανά

 Μετά την επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων των αγώνων ορεινής ποδηλασίας έρχεται το 3ο Αρχάνες - Αστερούσια XC MTB Cup.

Ένα OPEN διήμερο αγώνων ορεινής ποδηλασίας που θα διεξαχθεί σε δύο περιοχές του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων: στις Αρχάνες, την πιο φημισμένη οινοπαραγωγική περιοχή του νομού Ηρακλείου και στην καρδιά των Αστερουσίων στη νοτιότερη οροσειρά της Ευρώπης, με θέα το Λιβυκό πέλαγος.

Πρόκειται για μια άνυδρη οροσειρά με σκληρό έδαφος, διάσημη για την άγρια ομορφιά και τις τραχιές, απόκρημνες πλαγιές της, οι οποίες υψώνονται κατά μήκος των νοτίων παραλιών του νομού.
Αυτό το επιβλητικό φυσικό σκηνικό, θα γίνει το Νοέμβριο πόλος έλξης φυσιολατρών και ποδηλατών κάθε επιπέδου, καθώς για δύο ημέρες θα φιλοξενήσει αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό που ασχολούνται αγωνιστικά με την ποδηλασία (κατηγορία PRO), αλλά και ερασιτέχνες που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία μιας μεγάλης διοργάνωσης (κατηγορία SPORTIVE).

Μέσα στις 2 αγωνιστικές ημέρες, που θα διαρκέσει η διοργάνωση (6 & 7 Νοεμβρίου 2021), θα λάβουν χώρα δυο διαφορετικοί αγώνες με διαφορετικές αφετηρίες και τερματισμούς. Έτσι, οι αγωνιζόμενοι, αλλά και όσοι παρακολουθήσουν τους αγώνες, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν περιοχές με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά (οικολογικό πάρκο Γιούχτα, περιοχή natura Αστερούσιων βουνών), αλλά και να διατρέξουν μέσα από τα περισσότερα χωριά του δήμου γνωρίζοντας την πιο ζωντανή και δυναμική πλευρά της ενδοχώρας.

Το Αρχάνες – Αστερούσια XC Cup είναι για μία φιλόδοξη διοργάνωση, γιορτή για την ποδηλασία βουνού, που έχει σχεδιαστεί από ανθρώπους με μεράκι που επιμένουν να μετατρέπουν τις δυσκολίες των καιρών σε ευκαιρίες, χρησιμοποιώντας ως μέσο το ποδήλατο και τον αθλητισμό.

Οι δημότες  του Δ. Αρχανών Αστερουσίων, καλούν το κόσμο να συμμετάσχει  ξανά στη μεγαλύτερη αθλητική θεματική γιορτή της ορεινής ποδηλασίας στην Κρήτη, ως αθλητές ή ως επισκέπτες και έτσι να ζήσετε τη μοναδική αυτή εμπειρία.

Το Archanes-Asterousia XC cup, διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια