Αθλητισμός

Μοναδικές εμπειρίες από την επετειακή αθλητική εκδήλωση στο Γυνάσιο- ΓΕΛ Πόμπιας

«1821-2021, 200 Χρόνια Αγώνες Ελευθερίας-Αναβίωση Αγωνισμάτων 1821»...

Σημαντικές εμπειρίες και γνώσεις είχαν την ευικαιρία να αποκομίσουν οι μαθητές-τριες του Γυμνασίου και ΓΕΛ Πόμπιας κατά τη διάρκεια της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στο πλαίσιο της οποίας διοργανώθηκε Επετειακή Αθλητική Εκδήλωση με θέμα: «1821-2021, 200 Χρόνια Αγώνες Ελευθερίας-Αναβίωση Αγωνισμάτων 1821» στο ανοικτό σχολικό Γυμναστήριο των σχολείων.

H εκδήλωση διοργανώθηκε από τους Υπευθύνους Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού ΔΔΕ Ηρακλείου, Ιωάννη Νηστικάκη και Ιωάννη Δημόπουλο, το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Πόμπιας, την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Φαιστού για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 στην πατρίδα και προς τιμήν του καπετάν Μιχαήλ Κόρακα, αγωνιστή του 1821 και Αρχηγού των Ανατολικών Επαρχιών κατά τις Κρητικές Επαναστάσεις.
Μετά το καλωσόρισμα της Διευθύντριας του Γυμνασίου κ Πατσιανιωτάκη Ιωάννα και του Διευθυντή του Λυκείου κ. Νικ. Τουμανίδη και τους χαιρετισμούς των προσκεκλημένων, η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία της μαθήτριας Αννας –Μαρίας Τσαφαντάκη του ΓΕΛ Πόμπιας με την επιμέλεια της φιλολόγου κ. Θεοδοσίας Δημητρακάκη με θέμα τη ζωή και τους αγώνες του καπετάν Μιχαήλ Κόρακα και συνεχίστηκε με την ομιλία της Συντονίστριας Ε.Ε Φυσικής Αγωγής, ΠΕΚΕΣ Κρήτης κ. Λήδας Ζαμπετάκη με θέμα: "Αθλητισμός στην Κρήτη του 19ου αιώνα" .

Στη συνέχεια στο ανοικτό Γυμναστήριο των Σχολείων στην Πόμπια, ένα από τα παλαιότερα και ελάχιστα στη χώρα που λειτουργεί ως γυμναστήριο και όχι ως αύλειος χώρος διαλείμματος, συνδυάζοντας γήπεδα αθλοπαιδιών και στίβου , 120 μαθητές και μαθήτριες, σχεδόν το σύνολο των Σχολείων συμμετείχαν στο ΄Αλμα σε Μήκος άνευ φοράς, στο Λιθάρι , στο Κρητικό Βόλι και στο δρόμο ταχύτητας των 200μ. δείχνοντας μεγάλο ενθουσιασμό.
Παράλληλα οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου συμμετείχαν στο συμβολικό δρόμο των 1821 μ., από τα σχολεία, στο σπίτι και στο μνημείο του καπετάν Μιχαήλ Κόρακα και επιστροφή στα σχολεία.


Μετά το αγωνιστικό μέρος οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου σχημάτισαν στο γήπεδο την ιστορική χρονολογία 1821 κλείνοντας με εντυπωσιακό τρόπο την εκδήλωση.


Παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό τιμώντας την εκδήλωση ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, ο Δήμαρχος Δ. Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ι. Καραγιαννίδης ενώ χαιρετισμό έστειλε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Εμμ. Καρτσωνάκης. Στην πρόσκληση των διοργανωτών ανταποκρίθηκαν επίσης , οι αντιδήμαρχοι Δ. Φαιστού κ. Βασιλεία Αρμουτάκη , κ. Ανδρέας Πωλιουδάκης και ο κ. Αντ. Κωνσταντουλάκης, o υπεύθυνος Παιδαγωγικής Ευθύνης των σχολείων, Συντονιστής Ε.Ε ΠΕΚΕΣ Κρήτης κ Γεώργιος Βλοντάκης ο πρόεδρος του ΤΣ Πόμπιας κ. Γ. Φουστανάκης, η εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόμπιας, κ. Ζαμπία Ντελιδάκη , ο εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Βαρδάκη, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων , γονείς και πολλοί δημότες της Πόμπιας.Οι διοργανωτές ευχαριστούν την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Φαιστού για τη συνδιοργάνωση, το Τοπικό Συμβούλιο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πόμπιας για την υποστήριξη που παρείχαν , την εταιρία Ζαρός για την προσφορά εμφιαλωμένου νερού και το Γ. Ρουβάκη για τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.


Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουν στον συνταξιούχο εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, γυμναστή για πολλές δεκαετίες και πρώην Γυμνασιάρχη του Γυμνασίου Πόμπιας , κ. Δημήτρη Σπυριδάκη για την προθυμία του να συνεργαστεί με τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής των σχολείων στη διδασκαλία του αγωνίσματος Ρίψη με Λιθάρι.


Επίσης ευχαριστούν τους Συλλόγους Διδασκόντων των Σχολείων , τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής που ως κριτές συμμετείχαν και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής του Γυμνασίου κ. Ι. Λαδουκάκη και του Λυκείου κ. Αντ. Καλπουζάνη για την προετοιμασία των μαθητών/τριων στο εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα που είχαν στη διάθεσή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια