Εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια στο 6ο ΕΠΑΛ στη μνήμη των παιδιών που χάθηκαν

Αθλητισμός
Εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια στο 6ο ΕΠΑΛ στη μνήμη των παιδιών που χάθηκαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Ίδρυμα Άρης Σταθάκης, τον ΑΟΚ και την Toyota Ελλάς…

Μία πολύ όμορφη εκδήλωση μέσα από την οποία στάλθηκαν σημαντικά μηνύματα με αποδέκτες τους μαθητές του 6ου ΕΠΑΛ Ηράκλειου, πραγματοποιήθηκε σήμερα από το «StAr, Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την οδική Ασφάλεια» και την Toyota Ελλάς σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Κρήτης που αφορούσε στην Οδική Ασφάλεια.

Με αφορμή πρόσφατα των αδόκητο χαμό δύο ακόμη νέων παιδιών, ενός αποφοίτου και ενός μαθητή του συγκεκριμένου Σχολείου σε τροχαίο δυστύχημα και εξαιτίας της κατασκευής που υπάρχει στον προαύλιο χώρο του σχολείου στη μνήμη οκτώ ακόμη μαθητών που χάθηκαν στην άσφαλτο τα τελευταία χρόνια, δόθηκε το έναυσμα για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Το Ίδρυμα Άρη Σταθάκη αμέσως προχώρησε σε μια σειρά ενεργειών ώστε να πάρει άδεια από τη διευθύντρια του σχολείου για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα που αφορούν στην Οδική Ασφάλεια. Η βοήθεια και η συμμετοχή του Α.Ο.Κ. ήταν καταλυτική, όπως και η έκτακτη χορηγία από την Toyota Ελλάς, η οποία για άλλη μια φορά υποστηρίζει το StAr και τις εκδηλώσεις του.

«Όταν άκουσα ότι μέσα σε κάποιο σχολείο υπάρχει μνημείο θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων ήθελα αμέσως να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε να σταματήσει αυτή η γενοκτονία.» είπε η κ.Χριστίνα Σταθάκη, Πρόεδρος του StAr. «Επικοινώνησα με την Toyota Ελλάς η οποία προσέφερε την υποστήριξη της και με τον ΑΟΚ, που απάντησε αμέσως θετικά και έκανε τις πρώτες επαφές με το ΕΠΑΛ. Προσωπικά, ως οδηγός αγώνων από την ηλικία τους, μπορώ να καταλάβω πολύ καλά την ανάγκη εκτόνωσης και την αγάπη των παιδιών στην ταχύτητα. Και να τους εξηγήσω την επικινδυνότητα της οδήγησης χωρίς κράνος, χωρίς ζώνη ασφαλείας, με μεγάλες ταχύτητες ή υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σήμερα κάναμε στα παιδιά μια μικρή παρουσίαση και ακολούθησε μια μεγάλη κουβέντα στην κατεύθυνση που έθεσαν οι μαθητές με τις ερωτήσεις τους.»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι κ.κ.: Δημήτρης Παπαστεφανάκης και Μάνος Πετούσης, στελέχη του ΑΟΚ, οι οποίοι έδειξαν στα παιδιά τον εξοπλισμό ασφαλείας των οδηγών αγώνων αυτοκινήτου και αφιέρωσαν χρόνο για να απαντήσουν σε ερωτήσεις των παιδιών.

«Είναι που σημαντικό να προσφέρεις στη ζωή και η σημερινή εκδήλωση σας, είναι αξιέπαινη. Στα δύο χρόνια που είμαι σε αυτό το σχολείο έχουμε χάσει δύο παιδιά. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό», τόνισε η διευθύντρια του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου κ. Άννα Λίβα, που καλωσόρισε την πρωτοβουλία του StAr.

H Toyota Ελλάς για μια ακόμα φορά, υποστήριξε δυναμικά και αυτή τη δράση του Ιδρύματος Άρη Σταθάκη. Η πρωτοποριακή παγκόσμια φιλοσοφία της μάρκας, υλοποιείται, μεταξύ άλλων και μέσα από το κοινωνικό έργο που προφέρει το Ίδρυμα, αφού η ΤΟΥΟΤΑ θεωρεί πως η μετακίνηση είναι το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα για τον καθένα μας. Μέσα απ’ αυτή τη φιλοσοφία η ΤΟΥΟΤΑ σε παγκόσμιο επίπεδο υλοποιεί λύσεις, καθορίζοντας πάντα την μετακίνηση, ως τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα και με απόλυτη ασφάλεια. Παράλληλα, θεωρεί πως έχει ήδη έρθει η στιγμή να μοιραστεί το όραμα αυτό, διαθέτοντας σύγχρονα προϊόντα με καινοτόμες τεχνολογίες που χαρίζουν ‘’ασφαλή μετακίνηση για όλους’’.

Να σημειωθεί ότι το «StAR, Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την Οδική ασφάλεια» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προσφέρει δωρεάν ενημέρωση, διοργανώνει εκδηλώσεις και κάνει μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής. Είναι ο τρόπος που ο Άρης Σταθάκης επέλεξε για να συνεχίσει την κοινωνική του προσφορά και δραστηριοποιείται επίσημα από το 2015. Το Ίδρυμα συνεχίζει το έργο της ζωής του ανθρώπου, του οποίου το όνομα είναι σχεδόν συνώνυμο με την Οδική Ασφάλεια στην Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News