Την Κυριακή στο Παγκρήτιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρατριάθλου

Αθλητισμός
Την Κυριακή στο Παγκρήτιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρατριάθλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΟΜ- ΑμεΑ μίλησε στην Κρήτη TV για τη διοργάνωση...

Μία ακόμη σημαντική αθλητική διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου. Ο λόγος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρατριάθλου, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς λαμβάνουν μέρος οι κορυφαίοι αθλητές-τριες ΑμεΑ της χώρας στα αγωνίσματα της κολύμβησης (750μ.), του ποδηλάτου (20χλμ) και του δρόμου (5χλμ).

«Η συνεργασία μας με τους υπευθύνους είναι άψογη και είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρατριάθλου. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα γιατί έχει να κάνει και με την θάλασσα και με το ποδήλατο και με το τρέξιμο. Οι συνθήκες μέσα στο Παγκρήτιο είναι ασφαλείς, οπότε πιστεύουμε ότι θα είναι μία πολύ καλή διοργάνωση και θα θέλαμε να έρθει ο κόσμος να παρακολουθήσει την προσπάθεια των παιδιών», τόνισε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΟΜ- ΑμεΑ Νεκτάριος Γιαλλουράκης.

Ο καιρός αναμένεται να είναι καλός οπότε το αγώνισμα της κολύμβησης θα γίνει στην θάλασσα, η ποδηλασία περιμετρικά του Σταδίου και το τρέξιμο στο βοηθητικό γήπεδο με ώρα έναρξης 9:00 το πρωί.

«Γενικά ο πρωταθλητισμός είναι δύσκολος και η ανηφόρα μεγάλη… Τα παιδιά έχουν να κερδίσουν και τη δυσκολία της αναπηρίας. Επίσης υπάρχει ένα μεγάλο κόστος είτε έχει να κάνει με προσθετικά είτε έχει να κάνει με διπλά ποδήλατα…Αυτό θέλει στήριξη από χορηγούς γιατί χωρίς την παρουσία τους δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα», σημείωσε ο παράγοντας της Ομοσπονδίας που αναφέρθηκε και στον σπουδαίο ηρακλειώτη παρατριαθλητή, τον Δημήτρη Οικονόμου από τη Μεγαλόνησο, που θα αγωνιστεί την Κυριακή στην κατηγορία Pts 5. «Γνωρίζω το Δημήτρη από το 2019 που ήταν και η πρώτη του επαφή με το παρατρίαθλο. Είναι ένας φερέλπις αθλητής που είναι ακόμα στην αρχή όμως πιστεύω ότι θα φτάσει πάρα πολύ ψηλά, έχει καλές βάσεις. Έχουμε και άλλα παιδιά που ξεκινάνε το τρίαθλο και θέλω να πιστεύω πως μέχρι το Παρίσι θα δούμε και διακρίσεις στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο τρίαθλο. Η δουλειά που γίνεται έχει αυτό το στόχο. Να βάλουμε όσο υψηλότερα τον πήχη και να έχουμε όσο το δυνατόν πιο πολλούς αθλητές σε περισσότερα αθλήματα.»

Ο Νεκτάριος Γιαλλουράκης επισήμανε βέβαια ότι ο πρωταθλητισμός τόσο υψηλού επιπέδου είναι εξαιρετικά δύσκολος εξαιτίας και των υφιστάμενων συνθηκών, φέρνοντας το παράδειγμα του Μανώλη Στεφανουδάκη, πίσω από την επιτυχία του οποίου υπάρχει αδιάκοπη και επίπονη προσπάθεια. Μίλησε όμως και για την επιτυχημένη παρουσία των αθλητών-τριών ΑμεΑ της Κρήτης, που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εθνική εκπροσώπηση διαφόρων αθλημάτων. «Γενικά στην επαρχία ο αθλητισμός είναι το σπίτι μας, το αγαπάμε πολύ! Και αθλητές όπως ο Στεφανουδάκης και ο Καπελάκης είναι πρότυπα για τη νέα γενιά».

Δείτεο το βίντεο από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News