Νίκη με άγχος: Ο Ρέαμπτσιουκ λύτρωσε τον Ολυμπιακο, 2-1 την Αντβέρπ

Ποδόσφαιρο
Νίκη με άγχος: Ο Ρέαμπτσιουκ λύτρωσε τον Ολυμπιακο, 2-1 την Αντβέρπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μολδαβός πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 87’

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε… σκούρα κόντρα στην Αντβέρπ, όμως κατάφερε να ξεκινήσει με νίκη στο Europa League, επικρατώντας με 2-1 για τον 4ο όμιλο.

Λυτρωτής για τους Πειραιώτες ο Ρέαμπτσιουκ, που πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 87’.

Ο Ελ Αραμπί είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του Μαρτίνς, ενώ ο Σαμάτα ισοφάρισε προσωρινά για τους φιλοξενούμενους.

Η πρώτη φάση ανήκε στην Αντβέρπ, όταν ο Σαμάτα απείλησε με κεφαλιά στο 2ο λεπτό αλλά δεν βρήκε εστία, εκμεταλλευόμενος την κακή αντίδραση των Σισέ, Σωκράτη, με τον Ολυμπιακό να «συμμορφώνεται» και να παίρνει τα ηνία στη συνέχεια, ελέγχοντας το παιχνίδι.

Απάντησε στις ευκαιρίες και άγγιξε το γκολ στο 14’ όταν ο Μπουχαλάκης έσπασε στον Ελ Αραμπί μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του τελευταίου κόντραρε στον Αλμέιδα.

Ο Σισέ με κεφαλιά στο 29’ απείλησε, αλλά δεν βρήκε εστία, για να έρθει ο Ελ Αραμπί με φοβερή προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 δέκα λεπτά αργότερα. Το τέρμα του, όμως, δεν μέτρησε καθώς ο Μαροκινός ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ. Κάπου εκεί και μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, το ματς απέκτησε φρενήρη ρυθμό με την Αντβέρπ να έχει δύο μεγάλες φάσεις με Φίσερ (41’), Σαμάτα (45’) και ο Ολυμπιακός με τον Αγκιμπού Καμαρά (42’).

Ο Ολυμπιακός είχε κάνει μια μεστή εμφάνιση, δείχνοντας πως δεν θέλει να πάρει ρίσκα και να βρεθεί προ εκπλήξεως. Ωστόσο, ήξερε την ίδια ώρα πως έπρεπε να επιτεθεί και να βρει γκολ, το οποίο ήρθε στο 52ο λεπτό με τον… killer Ελ Αραμπί να εκμεταλλεύεται την εξαιρετική σέντρα του Μαντί Καμαρά, σκοράροντας με τρομερή κεφαλιά για να εκτελέσει τον Μπουτέζ (1-0).

Γκέργκενς και Μιγιόσι μπήκαν στο ματς και έκαναν πιο επιθετική την Αντβέρπ, η οποία προσπαθούσε να πιέσει. Κυρίως από… αέρος και μέσω στατικών φάσεων που παραχωρήθηκαν εύκολα από τους Πειραιώτες, οι οποίοι είδαν τον Σαμάτα να τους τιμωρεί στο 74ο λεπτό με καρφωτή κεφαλιά.

Στο 87ο λεπτό ο Ρέαμπτσουκ από την ασίστ του Βρουσάι, έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας και με το 2-1 χάρισε το «τρίποντο» στην ομάδα του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Βατσλίκ, Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (76’ Βαλμπουενά), Μ. Καμαρά (81’ Κούντε), Μπουχαλάκης, Α. Καμαρά (81’ Βρουσάι), Αραμπί (88’ Μπα), Ονιεκούρου (81’ Τικίνιο).

ΑΝΤΒΕΡΠ (Μπράιαν Ρίσκε): Μπουτέζ, Μπατάγιε, Ντε Λαέτ, Αλμέιδα, Μπούτα, Ναϊνγκολάν (67’ Γκέρκενς), Φίσερ, Μιγιόσι (67’ Μπενσόν), Σαμάτα, Βερστρέτε, Φρέι (79’ Έγκεσταϊν).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News