Η πρεμιέρα ΟΦΗ στον Άρη, οι εκλογές της ΕΟΚ και το χάλι των Λιγκών

Απόψεις
Η πρεμιέρα ΟΦΗ στον Άρη, οι εκλογές της ΕΟΚ και το χάλι των Λιγκών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη θέληση... να σπάσει στατιστικούς κώδικες στο "Βικελίδης" - Οι εκλογές στην ΕΟΚ ηχηρή απάντηση στην τοξική κόντρα των "αιωνίων" - Το ποδοσφαιρικό ατόπημα στις Σούπερ Λίγκες και η νέα αίσθηση χωρίς Ζαγοράκη

Έχει βαθύτερη σημασία το αποτέλεσμα των εκλογών της ΕΟΚ, με τα σωματεία, να γυρνάνε την πλάτη εμφατικά στις αλλεπάλληλες κόντρες των… αιωνίων. Αυτούς νίκησε ο Λιόλιος.

Το μπάσκετ έχει περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια από αυτή την φαγωμάρα των μεγαθήριων. Έτσι, η παράταξη Φασούλα, εκτιμήθηκε ότι αν επικρατούσε θα είχε δίαυλο με τον Ολυμπιακό, όπως και ο Παπανικολάου με τον Παναθηναϊκό.

Το αποτέλεσμα ήταν ηχηρό μήνυμα κόντρα στην τοξικότητα, τις ακρότητες και τις δεσποσύνες που είχαν απλώσει πλοκάμια.

Μένει να αποδειχθεί ότι ο Πατρινός θα εκτελέσει σοβαρή προεδρία μέσα σε ένα πεδίο που έχει την απόλυτη πλειοψηφία.

-Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Μπάμπης Μαρακάκης είναι χρήσιμος πάντα στο ελληνικό μπάσκετ. Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν τον ευνόησε αλλά με τα δεδομένα που είναι πλέον γεγονός, η θέση του ως τέταρτος αναπληρωματικός για το ΔΣ μέσα σε τέτοιο πόλεμο, είναι θετική. Σημαντική η εκλογή του Βαγγέλη Γιαννουλάκη στην εξελεγκτική επιτροπή, Την χρειάζεται αξιόπιστη ο χώρος...

Στατιστική πρόκληση πρεμιέρας για Άρη και ΟΦΗ

Η προϊστορία των αγώνων του ΟΦΗ με γηπεδούχο τον Άρη, είναι συντριπτική υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, που μετράει 28 νίκες. Ο ΟΦΗ έχει αποσπάσει 7 ισοπαλίες και έχει επιτύχει 5 νίκες.

Για τον ΟΦΗ το σημερινό ματς στο «Βικελίδης», έχει ένα έξτρα στατιστικό που θέλει να σταματήσει, καθώς μετράει 26 χρόνια να κάνει πρεμιέρα με εκτός έδρας νίκη. Τελευταία φορά ήταν στις 26 Αυγούστου 1995 νικώντας  στην Καλαμάτα με 3-2 (42′ Τζόνσον, 67′ Τζόνσον - 15′ Μαχλάς, 44′ Βάβουλας, 90′ Μίτιτς). Είχε προηγηθεί πάλι στην Πελοπόννησο η νίκη του επί της Παναχαϊκής στην Πάτρα το 1991.

Όπως έχουμε ήδη γράψει ο Άρης ξεκινά τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως γηπεδούχος και δεν έχει ηττηθεί από το 1963  (νίκησε τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα)! Στο «Βικελίδης» ηττήθηκε στην πρεμιέρα του 1961, από τον Ηρακλή.

- Οι στοιχηματικές αποδόσεις στο ματς που κλείνει την αγωνιστική, κυμαίνονται από 1,50 στη νίκη του Άρη, 4.00 στην ισοπαλία… και ανοδικά στη νίκη του ΟΦΗ με 7.50! (Χαλάλι μια μονάδα στο τελευταίο, θα έλεγε ο Γιάννης ο τίπστερ που θυμήθηκε τη νίκη το 2003. Σεπτέμβρης ήταν και τότε…)

-Ο Άρης θα παίξει και με την αβάντα του Καρυπίδη που τους είπε χτες «Σε λίγες μέρες δε θα υπάρχει το -6», αλλά και του Μητσοτάκη που τους πήγε με καλά νέα και για αυτό και για το γήπεδο του τρέχοντος αιώνος, αμήν!

Θοδωρή, μ’ ακούς;

-Σε FIFA και UEFA, πρέπει να τα έχουν δει όλα για το ελληνικό πρωτάθλημα, μετά την παραίτηση Ζαγοράκη από την προεδρία της ΕΠΟ. Μόνο μαζί του συνομιλούσαν. Γνώριζαν όλα τα προβλήματα, αλλά υπερείχαν οι υποσχέσεις τους. H ίδια η FIFA στο επίμονο αίτημά του Ζαγοράκη για τον CEO Ιάκωβο, δεν κούνησε ούτε κουνούπι, παρά τις διαβεβαιώσεις...

.

Η παραίτηση του Ευρωβουλευτή και εμβληματικού αρχηγού της Εθνικής, αφήνει ισχυρό αποτύπωμα και δεν μπορεί να αποκλεισθεί οι «Υπερκείμενοι» (αλλά…πότε νοιάσθηκαν ουσιαστικά;)  να περιμένουν του «εκτελεστικούς» (…που ξέρουν και προσέχουν) στη γωνία...

Υπάρχει μεγάλος ποδοσφαιρικός φορές στη SL, που διαμήνυσε (πριν την προεδρική παραίτηση) «να μην διανοηθεί (ο Ζαγοράκης) να σκεφθεί άλλη επιλογή από τον Ιάκωβο για τη θέση του CEO...»; (Αλήθεια ή ψέματα; )

Αλλά και ο Θόδωρος της Γενεύης, γιατί την κρίσιμη ώρα δεν απαντούσε στις απανωτές κλήσεις του άλλου Θοδωρή; Πάνω από δέκα φορές, λέει τον πήρε...

Χάθηκε και το αποκούμπι (βλέπε Ζαγοράκης) του Κλάτενμπεργκ μπροστά στα «εκτελεστικά θέλω». Ήδη όμως οι "κεδικοί" ορισμοί του, έχουν ανοίξει την παράσταση της σεζόν με την πρώτη πράξη. Η συνέχεια αναμένεται καυτή, καθώς δεν θα υπάρχει ο «ισορροπιστή» του.

Με την παραίτηση Ζαγοράκη από την προεδρία της ΕΠΟ, ολοκληρώθηκε και το έργο της Κυβέρνησης για την επαναφορά του ελληνικού ποδοσφαίρου στην ρεαλιστική του πραγματικότητα! Περιμένοντας την Μεγάλη Επανεκκίνηση του Σβαμπ…

Οι ανισόρροπες προκηρύξεις…

Δεν «παίζεται» η κατάσταση με την προκήρυξη της Superleague από την ΕΕ της ΕΠΟ σύμφωνα με την οποία, θα ανέβει απευθείας μια ομάδα, ενώ μια ακόμη θα παίξει μπαράζ.

Από τη Super League 2 ήθελαν απευθείας άνοδο δυο ομάδων, όμως η ΕΠΟ αποφάσισε να ισχύσει ό,τι και πέρσι, αν και πέρσι το πρωτάθλημα  ήταν 12 ομάδων και φέτος 36 σε δυο ομίλους!

Παραλογισμός που εκθέτει κάθε έννοια πρωταθλήματος, που χαρακτηρίζει το τι γίνεται στην Ελλάδα. Γιατί, αυτές οι αναδιαρθρώσεις, δεν προέκυψαν από παρθενογένεση. Δυο απανωτοί υφυπουργοί αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, έκαναν του κεφαλιού τους, χωρίς να υπολογίσουν τις επιπτώσεις… Κι όλοι έκαναν –και στις δύο περιπτώσεις τις πάπιες, που είναι και εκθεσιακά επίκαιρες!

 Από αυτή την έννοια έχει δίκιο ο Κούγιας να ζητάει για του χρόνου τη Supeleague 1 με 16 ομάδες, για να επιτευχθεί ισορροπία.

Από τον διάλογο μεταξύ του προέδρου της Super League Λεωνίδα Μπουτσικάρη με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας 2 Λεωνίδα Λεουτσάκο, γίνεται ολοφάνερη η ποιότητα και η διάκριση, μαζί και το χάλι.

«Η απόφαση είναι αδικία και μόνο κακό κάνει στο ποδόσφαιρο… Θα το βρούμε μπροστά μας. Είναι δυνατόν 30 -32 ομάδες να παίζουν έτσι για μια θέση. Να βγει μια ομάδα πρωταθλήτρια στον έναν από τους δύο ομίλους και να μην ανέβει. Πλάκα μου κάνετε; Δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα», ανέφερε ο Λεουτσάκος.

Ο Μπουτσικάρης πέρασε στην αντεπίθεση: «Δεν είναι όπως τα λέτε… Για ποιες 30 ομάδες μιλάτε. Μόνο 7 ομάδες πήραν αδειοδότηση και εσείς θέλετε από τις 7 να ανέβουν οι 2! Δεν υπάρχει καν προκήρυξη από τη Super League 2 που να έχει κατατεθεί».

Ωραίο Ποδόσφαιρο

-Πριν από 18 χρόνια, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δίδασκε στον Τζέσι Λίνγκαρντ κάποιες δεξιότητες όταν ήταν στην ακαδημία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το Σάββατο σκόραραν και πανηγύρισαν μαζί στο Όλντ Τράφορντ!

-Υπάρχει και το ερώτημα για Ρονάλντο και Μέσι: Ποιός θα τελειώσει με περισσότερα χατ τρικ καριέρας; Το σκορ για τον Πορτογάλο είναι 57-55…

-Αιωνία η μνήμη σου Εθνικάρααα! Καλό Παράδεισο! Ήσουν η φωνή όλων των θεατών στις κερκίδες…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News