Ερασιτέχνης και ΠΑΕ Εργοτέλης αποχαιρέτησαν με συγκίνηση τον Μίκη Θεοδωράκη!

Ποδόσφαιρο
Ερασιτέχνης και ΠΑΕ Εργοτέλης αποχαιρέτησαν με συγκίνηση τον Μίκη Θεοδωράκη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ανακοινώσεις της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας

Η σύνδεση του Εργοτέλη με τον Μίκη Θεοδωράκη είναι ιστορική και η «κιτρινόμαυρη» οικογένεια βυθίστηκε σήμερα στο πένθος.

ΠΑΕ και Ερασιτέχνης εξέδωσαν ανακοινώσεις για την απώλεια του μεγάλου μουσικό-συνθέτη.

Φυσικά αναφέρονται και στη δυνατά σχέση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στον σύλλογο και τον Μίκη Θεοδωράκη.

Η ανακοίνωση του Γυμναστικού Συλλόγου «Εργοτέλης»: «Σήμερα σύσσωμος ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ πενθεί. Ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης δεν είναι πια κοντά μας.

Ο τεράστιος μουσικοσυνθέτης αφήνει παγκόσμια κληρονομιά τα έργα του, τα οποία θα κοσμούν την ανθρωπότητα εις τους αιώνες των αιώνων, δίνοντας δύναμη στους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου, δίνοντας ανθρώπινη υπόσταση στα όνειρα, τις ελπίδες και την προοπτική όλων των λαών για μια δίκαιη κοινωνία.

Ο Μίκης συνέδεσε το όνομα του με τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ. Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ συνέδεσε το όνομα του με τον Μίκη. Ήταν 6 Αυγούστου 1966, όταν ο Μίκης, ο νεαρός τότε συνθέτης Χρήστος Λεοντής, η Μαρία Φαραντούρη, ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Ελένη Ροδά και η ορχήστρα του συνθέτη έδωσαν μια συναυλία που άφησε εποχή στην ιστορική μας έδρα, το «Μαρτινέγκο».

Πρόεδρος τότε του συλλόγου ήταν ο Μανόλης Φαρσάρης, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από κοντά μας, αψήφησε τις προειδοποιήσεις που έγιναν στη συνέχεια απειλές. Η δικτατορία δεν συγχώρεσε ποτέ τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ, με τα γνωστά αποτελέσματα, τα οποία κυνηγούσαν τον Σύλλογο για δεκαετίες.

Όμως ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ποτέ δεν ξέχασε τον Μίκη, ο Μίκης ποτέ δεν ξέχασε τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ.

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2011, στο Παγκρήτιο Στάδιο, ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ μέσω του τότε προέδρου Απόστολου Παπουτσάκη και με παρουσία χιλιάδων φίλων του Συλλόγου και όχι μόνο, συναντήθηκαν ξανά με τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη.

Τα λόγια του Μίκη στον πρόλογο του βιβλίου για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΡΓΟΤΕΛΗ, θα μας συντροφεύουν και θα μας οδηγούν:

“Όμως ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ δεν είναι απλά ένα σωματείο, αλλά μια ιδέα, που δεν υπάρχει τρόπος να την εμποδίσει κανείς να υπάρχει, να ακτινοβολεί, να εμπνέει και να νικά τον χρόνο”.

Μίκη καλό κατευόδιο».

Η ΠΑΕ Εργοτέλης σημειώνει από την πλευρά της: «“Ο Εργοτέλης δεν είναι απλά ένα σωματείο, αλλά μια ιδέα, που δεν υπάρχει τρόπος να την εμποδίσει κανείς να υπάρχει, να ακτινοβολεί, να εμπνέει και να νικά τον χρόνο”.

Αγαπημένε μας Μίκη, ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες στον σύλλογο μας!

Αποτέλεσες παράδειγμα προς μίμηση για πολλές γενιές με την φιλοσοφία, το ήθος και το όνομα σου να συνοδεύουν για πάντα τον Εργοτέλη μας.

Αναπαύσου εν Ειρήνη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News