Οικονόμου για Τσιτσιπά: «Δεν έχει τις γνώσεις να κρίνει τους εμβολιασμούς»

Αθλητισμός
Οικονόμου για Τσιτσιπά: «Δεν έχει τις γνώσεις να κρίνει τους εμβολιασμούς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το σάλο που έχει ξεσπάσει με τον Έλληνα τενίστα

Οι αναφορές του Στέφανου Τσιτσιπά για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή ενημέρωση τοποθετήθηκε για τις αναρτήσεις του Έλληνα τενίστα.

Για τις αναφορές του Στέφανου Τσιτσιπά σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ρωτήθηκε ακόμη κατά πόσο ήταν λάθος η επιλογή της κυβέρνησης να διαλέξει τον Στέφανο Τσιτσιπά για την καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, αλλά και αν η συμμετοχή του ήταν επ' αμοιβή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε τα εξής:  «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν συμμετείχε στην καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, αλλά στην καμπάνια υπέρ των μέτρων προστασίας. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας σπουδαίος αθλητής, οι ικανότητές του στον αθλητισμό και η προσφορά του για τον αθλητισμό στη χώρα είναι αδιαμφισβήτητη. Εκείνο, όμως, που αμφισβητείται είναι η ικανότητά του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών ή το αν έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο για επαρκές χρονικό διάστημα. Και αμφισβητείται γιατί δεν έχει ούτε τις γνώσεις ούτε τις σπουδές ούτε το ερευνητικό έργο που θα του επέτρεπαν να σχηματίσει άποψη γύρω από αυτό.

Τα θέματα αυτά τα αναλύουν, ενημερώνουν την κοινωνία και τοποθετούνται όσοι τα έχουν σπουδάσει, όσοι τα έχουν μελετήσει, όσοι τα έχουν διακονήσει μέσα από το λειτούργημά τους το ιατρικό και στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Σ’ αυτούς θα ήταν καλό να ανατρέχουμε και θα έλεγα, όσοι μέσω της εξαιρετικής τους παρουσίας και επιδόσεων σε άλλους χώρους αποτελούν και σημείο αναφοράς για ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, καλό θα ήταν να είναι διπλά προσεκτικοί στη διατύπωση τέτοιου είδους απόψεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News