Στεφανίδη: «Με άγχωσε μάλλον η πίεση για τα μετάλλια»

Σπορ
Στεφανίδη: «Με άγχωσε μάλλον η πίεση για τα μετάλλια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποφασισμένη η Ελληνίδα πρωταθλήτρια για επιτυχίες στο μέλλον

Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μετά τον τελικό του επί κοντώ, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αναφέρθηκε στις επιλογές με τα κοντάρια, αλλά και το άγχος που ένιωσε.  

Αναλυτικά υπογράμμισε: «Ήθελα πάρα πολύ να φέρω ακόμη ένα μετάλλιο, φάνηκε από τον τρόπο που αγωνίστηκα. Με την τρίτη τα 4.50μ, με την τρίτη τα 4.70μ., δεν μπορώ να είμαι απογοητευμένη. Ήρθα με την έκτη καλύτερη επίδοση, βγήκα τέταρτη. Ήμουν η μόνη μεταλλιούχος του '16 που μπήκε στον τελικό. Σήμερα τα θαλάσσωσα, έκανα πολλά τεχνικά λάθη στο τρέξιμό μου. Για αυτό μείναμε στα χαμηλά κοντάρια από ένα σημείο και μετά, αλλά κουράστηκα από τις συνεχόμενες προσπάθειες. Πραγματικά δεν μπορώ να είμαι απογοητευμένη, έδωσα έναν πολύ δύσκολο αγώνα, με τιμά το ότι κατάφερα κι έφτασα στα 4.80μ. μετά από τρίτες προσπάθειες σε χαμηλότερα ύψη.

Στα 4.50μ. άλλαξα κοντάρι μετά τις δύο πρώτες προσπάθειες και με άγχωσε αυτή η επιλογή με το χαμηλότερο κοντάρι. Έγιναν λίγο κάποιες επιλογές από τις δοκιμαστικές, βιαστήκαμε με τα κοντάρια. Έτσι όπως ξεκίνησε ο αγώνας, έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Έχω ακόμη, είμαι καλά και είμαι έτοιμη για επίδοση πάνω από το πανελλήνιο ρεκόρ. Ίσως η πίεση των μεταλλίων με άγχωσε πάρα πολύ.

Είχε πολλή ζέστη και υγρασία σήμερα. Ο προκριματικός από τον τελικό είναι πολύ διαφορετικός αγώνας. Στον προκριματικό πάμε να μην χάσουμε, στον τελικό πάμε να κερδίσουμε. Είναι άλλη αίσθηση και επιλογές.

Πιστεύω ότι θα μπορούσα να είμαι στα μετάλλια, έκανα αρκετά λάθη. Κι οι τρεις κοπέλες που πήραν μετάλλιο, είχαν πηδήξει καλύτερα από μένα φέτος. Μου έκανε εντύπωση πως η κοπέλα από την Αγγλία έκανε τόσο καλή εμφάνιση γιατί συνήθως δεν πάει καλά στους μεγάλους αγώνες, αλλά της αξίζει το χάλκινο μετάλλιο. Η Σιντόροβα είναι μία από τις καλύτερες επικοντρίστριες όλων των εποχών κι η Ναζότ έκανε πολλές σπουδαίες προσπάθειες φέτος.

Λέμε να πάμε στο Παρίσι. Φέτος κάναμε μια επιλογή με τα κοντάρια κι ίσως αυτό δημιούργησε πρόβλημα. Κάναμε μία επιλογή που ήταν ρίσκο, με πιο μακριά κοντάρια. Ελπίζαμε πως αυτό θα βγει σε καλό για μια επίδοση πάνω από 4.90μ. Ίσως σήμερα με τον τρόπο που έτρεχα και τις συνθήκες, ίσως αν είχα τα άλλα κοντάρια, να ήταν καλύτερα. Έχω αρχίσει να εξοικειώνομαι με τα μεγάλα κοντάρια, αυτά είναι που πιστεύω θα με πάνε πάνω από τα 5.00μ.

Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο, μου δώσατε πολλή αγάπη. Ελπίζω σύντομα να τελειώσουν οι φωτιές στην Ελλάδα και να σας ξανακάνω περήφανους στο μέλλον».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News