Συγκλόνισε ο Κυνηγάκης: «Είμαστε μόνοι μας, στο σκοτάδι μας»

Σπορ
Συγκλόνισε ο Κυνηγάκης: «Είμαστε μόνοι μας, στο σκοτάδι μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

5ος Ολυμπιονίκης στο Τόκιο ο Έλληνας κολυμβητής

Ο Άλκης Κυνηγάκης ήταν εξαιρετικός στη μαραθώνια κολύμβηση και κατέκτησε την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μετά την κούρσα, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει, όπως και άλλοι αθλητές, ενώ πρόσθεσε ότι θα διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο στο Παρίσι.

«Ήταν ένας αρκετά περίπλοκος αγώνας, απαιτούσε να έχεις καλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια της κούρσας, στα 10χλμ. Πίστεψα ότι θα πάρω το μετάλλιο, να σας πω την αλήθεια. Το πίστεψα πολύ! Νομίζω έφταιξε ένα άνοιγμα που έκανα για να φτάσω τους προπορευόμενους, κοντά στο 6ο χιλιόμετρο. Θα το κυνηγήσω στο Παρίσι, να πάρω ένα μετάλλιο. Είμαι χαρούμενος με την πέμπτη θέση, εννοείται αυτό. Όλοι οι κόποι μου αυτόν τον καιρό ανταμείφθηκαν με το παραπάνω. Το συγκεκριμένο είναι αρκετά απαιτητικό αγώνισμα, θέλει τακτική και μυαλό. Δεν είναι σαν την πισίνα που πας και ακουμπάς στον τοίχο», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Χαίρομαι που είμαι εδώ, αν δεν είχαν γίνει οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είχα σαλτάρει. Εμείς δεν έχουμε άλλους αγώνες μεγάλους, μέσα στη χρονιά. Η Ολυμπιάδα είναι ένας στόχος τετραετίας, που έγινε πενταετίας. Αν δεν γινόταν, θα είχαμε ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα όλοι οι αθλητές».

Όσο για τη στήριξη που είχε, είπε: «Χωρίς τον προπονητή και την οικογένειά μου, δεν θα ήμουν εδώ τώρα. Δεν μπορώ να πω ότι είχα ιδιαίτερους συμμάχους μαζί μου αυτή την πενταετία. Τα ξέρετε, τα είπε κι ο Θοδωρής Ιακωβίδης, είμαστε μόνοι μας και παλεύουμε. Λείπει πολύ ο κόσμος. Είμαστε μόνοι μας συνέχεια, στο σκοτάδι μας και ερχόμαστε εδώ. Προσωπικά, αυτές τις είκοσι μέρες που ξεκίνησε ο Ολυμπιακός μήνας, να το πω έτσι, είδα πάρα πολλή αγάπη από τον κόσμο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News