Τηλεδιάσκεψη ΕΠΣΗ: Αισιοδοξία για λύση στο θέμα με το μητρώο

Ποδόσφαιρο
Τηλεδιάσκεψη ΕΠΣΗ: Αισιοδοξία για λύση στο θέμα με το μητρώο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιθανό το ενδεχόμενο για μετάθεση λίγων ημερών στη σέντρα

Όλα τα… καυτά ζητήματα που απασχολούν τις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων, συζητήθηκαν στην σημερινή τηλεδιάσκεψη της ΕΠΣΗ.

Η ηρακλειώτικη Ένωση είχε καλέσει τα σωματεία όλων των κατηγοριών, ενώ τέθηκαν επί τάπητος προβληματισμοί και σκέψεις.

Το θέμα του μητρώου ήταν στην πρώτη γραμμή, με τον Νίκο Τζώρτζογλου να εμφανίζεται αισιόδοξος για λύση, μετά τις επαφές στην Αθήνα με την ΕΠΟ και κυβερνητικά στελέχη.

Από κει και πέρα, πιθανή είναι η μετάθεση λίγων ημερών στη σέντρα των πρωταθλημάτων, ώστε να αποσαφηνιστεί πλήρως η κατάσταση.

Η επίσημη ενημέρωση αναφέρει: «Η ΕΠΣΗ συγκάλεσε σήμερα το απόγευμα τηλεδιάσκεψη, προσκαλώντας όλα τα σωματεία απ’ όλες τις κατηγορίες να συμμετέχουν.

Οι προβληματισμοί, οι τοποθετήσεις, τα ερωτήματα και οι προτάσεις των εκπροσώπων των σωματείων ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου τέθηκαν ενώπιον του προέδρου της Ένωσης κ. Νίκου Τζώρτζογλου, των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και των μελών των Επιτροπών Διοργανώσεων.

Ιδιαίτερα συζητήθηκε το θέμα του Μητρώου, με τον κ. Τζώρτζογλου να προτρέπει για άλλη μια φορά τα σωματεία να προχωρήσουν στην εγγραφή τους, αναγνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει. Ωστόσο, μετά και τη συνάντηση που έγινε με την ΕΠΟ στο Μέγαρο Μαξίμου, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα δοθούν λύσεις και όλα τα σωματεία ανεξαιρέτως θα συμμετέχουν στις διοργανώσεις, ενώ γίνονται ενέργειες με επιστολή προς το Υπουργείο Εσωτερικών για να αλλάξει ο νόμος και να επιτρέπεται η χρήση των δημοτικών γηπέδων απ’ όλους.

Για την έναρξη των πρωταθλημάτων, επισημάνθηκε ότι έχει αποφασιστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή ως ημερομηνία η 18η Σεπτεμβρίου αλλά λόγω της αναμονής που υπάρχει με το Μητρώο, είναι πιθανή η μετάθεση της σέντρας για λίγες ημέρες.

Για τα παράβολα συμμετοχής στις διοργανώσεις, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ τόνισε ότι παρά την οικονομική στενότητα που υπάρχει στην Ένωση, πρόθεση του ίδιου και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι η μείωσή τους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να ελαφρυνθούν τα σωματεία. Σχετικά με ερώτημα για τους εμβολιασμούς, είναι ξεκάθαρο ότι η ΕΠΣΗ θα περιμένει τις αποφάσεις της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ακολουθηθούν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Ο Νίκος Τζώρτζογλου απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν από τα σωματεία, με τη συζήτηση που εξελίχτηκε να είναι ωφέλιμη και εποικοδομητική ενώ κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης υπήρξε και μια ευχάριστη έκπληξη, με τον πρόεδρο του Ποσειδώνα κ. Αντώνη Βλαχάκη να παρουσιάζει για πρώτη φορά τον επίσημο ύμνο του ιστορικού σωματείου.

Η τηλεδιάσκεψη έκλεισε με τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο Ινστιτούτο Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, όπου έχει αναλάβει ο ίδιος πρόεδρος μαζί με τον Α’ Αντιπρόεδρο της ΕΠΣΗ, κ. Γιώργο Πλούταρχο Κουτεντάκη και τον επιστημονικό συνεργάτη της Ένωσης κ. Σπύρο Κοκολάκη, τονίζοντας ότι αυτή η προσπάθεια γνωρίζει μεγάλη αποδοχή και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πόσο έχει αγκαλιάσει το Ινστιτούτο ο Ηρακλειώτης ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News