Αθλητισμός

Το βίντεο και το μήνυμα του ΟΦΗ για την Παγκόσμια ημέρα φιλίας

Οι δράσεις στο σημερινό φιλικό με τη Ναϊμέγκεν

Ξεχωριστά μηνύματα στέλνει ο ΟΦΗ για την Παγκόσμια Ημέρα φιλίας.

Η ομάδα του Ηρακλείου ως μέλος του European Football for Development Network συμμετέχει στις δράσεις για τη σημερινή μέρα, όπως θα συμβεί στο φιλικό με τη Ναϊμέγκεν.

Οι δύο ομάδες θα μπουν με πανό στον αγωνιστικό χώρο που θα γράφει: «More than football» (κάτι παραπάνω από ποδόσφαιρο).

Η κρητική ΠΑΕ ετοίμασε και ένα βίντεο με την καθημερινότητα των ποδοσφαιριστών και τις φιλίες που έχουν «χτιστεί» στα αποδυτήρια.

Η σχετική ενημέρωση: «Η ομάδα μας αρχίζει δυναμικά την συνεργασία της με το European Football for Development Network (EFDN), προχωρώντας στην πρώτη της δράση ως μέλος του δικτύου.

Το EFDN είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο, το οποίο αριθμεί περισσότερα από 100 μέλη, μεταξύ των οποίων μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, με κοινή πεποίθηση ότι το ποδόσφαιρο έχει τη δύναμη να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων προς το καλύτερο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας, που έχει καθιερωθεί στις 30 Ιουλίου, ο ΟΦΗ σε συνεργασία με την NEC Nijmegen και το EFDN, στέλνει μήνυμα, υπογραμμίζοντας την σημασία της φιλίας και τονίζοντας τι είναι αυτό που ενώνει όλους μας, το κοινό μας σημείο.

Πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα της ομάδας μας με την NEC (30/7, 20:00 ώρα Ελλάδας), οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας ένα πανό με το μήνυμα “More than Football”, ενώ παράλληλα οι αρχηγοί των δυο ομάδων θα φορούν σχετικά περιβραχιόνια.

H Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας έχει ως σκοπό να ενθαρρύνει την σύναψη φιλικών σχέσεων μεταξύ ανθρώπων, χωρών, πολιτισμών και ατόμων, η οποία μπορεί να εμπνεύσει την ειρήνη και να δημιουργήσει «γέφυρες» μεταξύ των κοινοτήτων.

Ο κύριος στόχος της ημέρας αυτής είναι να προωθήσει τη φιλία μεταξύ όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από παράγοντες όπως η φυλή, το χρώμα του δέρματος ή η θρησκεία.

Εξάλλου, οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγουμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια