Αθλητισμός

Πόλο Ανδρών: Για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς, η Ελλάδα κέρδισε την πανίσχυρη Ουγγαρία

Eπόμενος αντίπαλος για την Ελλάδα την Τρίτη, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία

Η Ελλάδα επικράτησε με 10-9 της Ουγγαρίας στην πρεμιέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελλάδα κερδίζει στο Τόκιο την πανίσχυρη Ουγγαρία.

Η Ελλάδα επικράτησε στην πρεμιέρα του Α' ομίλου με 10-9 της Ουγγαρίας η οποία είναι η τελευταία πρωταθλήτρια Ευρώπης και η ομάδα με τα 9 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είναι η πρώτη νίκη της Ελλάδος επί της Ουγγαρίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 8 ήττες και 1 ισοπαλία. Η Ελλάδα κατάφερε να επιστρέψει γρήγορα από το 5-2 πήρε προβάδισμα με 8-6, ισοφαρίστηκε σε 8-8 αλλά ήταν αυτή που πήρε τη νίκη!

Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Άγγελος Βλαχόπουλος στο 3.40! Τεράστια εμφάνιση από τον Μάνο Ζερδεβά. Η Ελλάδα είχε 9/13 στον παραπάνω και η Ουγγαρία 5/15.

Eπόμενος αντίπαλος για την Ελλάδα την Τρίτη (27/7) η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία.

Το οχτάλεπτο του Φουντούλη!
Η Ουγγαρία με τον Έρντελι ανοίγει το σκορ στο 7.09 και ο Γιάννης Φουντούλης με γκολ στον παραπάνω ισοφαρίζει στο 4.39' σε 1-1.

Ο Άνγκιαλ με γκολ σε επίθεση με 2 παίκτες παραπάνω "γράφει" το 2-1 και η Ελλάδα με γκολ του Φουντούλη επίσης σε επίθεση με 2 παίκτες παραπάνω ισοφαρίζει σε 2-2.

Στα 52' πριν το φινάλε του 1ου ο Μάνχρεζ "γράφει" το 3-2.

Επιστροφή από το -3!
Με γκολ των Άνγκιαλ και Έρντελι η Ουγγαρία πάει στο 5-2 αλλά πρώτα ο Γενηδουνιάς και εν συνεχεία ο Γιάννης Φουντούλης στο 3.51 του 2ου μειώνει σε 5-4 σε επίθεση πάλι με 2 παίκτες παραπάνω.

Ο Γιώργος Δερβίσης θα αποβληθεί οριστικά με 3 ποινές και στην επίθεση στον παραπάνω ο Βάργκα "γράφει" το 6-4. Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου μειώνει στο 1.41' σε 6-5 στον παραπάνω και ο Μάριος Καπότσης ισοφαρίζει σε 6-6 στον παραπάνω σε 48'' πριν το φινάλε του 2ου.

Η μεγάλη αντεπίθεση!
Στο 5.23' η Ελλάδα θα προηγηθεί για πρώτη φορά με γκολ στον παραπάνω του Άγγελου Βλαχόπουλου. Η Ελλάδα με τον Παπαναστασίου θα φτάσει στο +2 (8-6) στο 3.53' πριν το φινάλε του 3ου στον παραπάνω!

Η Ουγγαρία θα μειώσει σε 8-7 με τον Βάργκα στον παραπάνω και θα ισοφαρίσει σε 8-8. Με γκολ στον παραπάνω από την περιφέρεια ο Γενηδουνιάς στα 14'' πριν το φινάλε του 3ου δίνει ξανά προβάδισμα (9-8) στην Ελλάδα.

Το οχτάλεπτο της νίκης
Στο 5.38' με γκολ στον παραπάνω ο Έρντελι ισοφαρίζει σε 9-9.

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος στο 3.40' με γκολ στον παραπάνω δίνει ξανά προβάδισμα στην Ελλάδα (10-9). Αυτό θα είναι και το τελικό σκορ!

Τα οχτάλεπτα:3-2, 3-4, 2-3, 1-1.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μαρτζ):Νάγκι, Ανγκιάλ 2, Μάνχρεζ 1, Ζαλάνκι, Βάμος, Χονζνιάσκι, Πάστζορ, Γιάνσικ, Έρντελι 3, Βάργκα 3, Μεζέι, Χαράι.
ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 2.

Πηγή: sport- fm.gr, φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια