Επιτυχημένο το «Agios Nikolaos Sea Experience»

Αθλητισμός
Επιτυχημένο το «Agios Nikolaos Sea Experience»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μοναδική εμπειρία για θεατές και συμμετέχοντες…

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «Agios Nikolaos Sea Experience», τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας κατά του κορωνοϊού. Η οργανωτική επιτροπή του Agios Nikolaos Sea Experience απέδειξε πως βασική μέριμνα είναι η ασφάλεια αθλητών και εθελοντών. Συνεπώς, φέτος ήταν μεγάλη πρόκληση να εφαρμοστούν με κάθε υπευθυνότητα όλα τα μέτρα και τελικά η διοργάνωση να στεφθεί με μεγάλη επιτυχία.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην διοργάνωση, είχε η ευγενής άμιλλα και ο ανταγωνισμός, τα οποία «ανέβασαν τα θερμόμετρα» και κράτησαν αθλητές και θεατές σε εγρήγορση! Η τοπική κοινωνία, ανταποκρίθηκε θετικά και στήριξε το event με την παρουσία της σε όλο το διήμερο.

Το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας των 10χλμ κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης με συμμετοχές από Έλληνες, αλλά και ξένους αθλητές. Ένας απαιτητικός αγώνας που εκ φύσεως έχει αυξημένο βαθμό δυσκολίας! Την ίδια ημέρα είχαμε και τον αγώνα των 4χλμ κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, ο οποίος επίσης στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία

H ημέρα συνεχίστηκε με του αγώνες του Agios on Sup και εκατοντάδες συμμετοχές! Η διαδρομή των 15χλμ, όπου έλαβαν μέρος μεγάλοι – παγκόσμιοι πρωταθλητές του αθλήματος, μαζί με απλούς αθλουμενους, πάλεψαν για την πρωτιά και για τα χρηματικά έπαθλα! Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με την Fun απόσταση και συμμετοχές από τους λιγότερο έμπειρους αθλούμενους αλλά και παιδιά.

Στις 11 Ιουλίου 2021, η 2η ημέρα της γιορτής, ξεκίνησε με αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης 2χλμ και 1χλμ, όπου είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος, με ασφάλεια, έμπειροι κολυμβητές, μαζί με παιδιά αλλά και κατοίκους της πόλης του Αγίου Νικολάου.

Η συνέχεια, «έγραψε ιστορία» με παιδιά να ανταγωνίζονται σε Sprint SUP αγώνες, αλλά και με εντυπωσιακές μονομαχίες «τιτάνων» σε Sprint και Τεχνικές διαδρομές SUP.

Νικητής στον αγώνα των 10χλμ κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, ήταν ο Πατεράκης Θεμιστοκλής που σημείωσε έναν εκπληκτικό χρόνο 2:32:29! Νικήτρια στον ίδιο αγώνα η Ξεκαρδάκη Φαίδρα, με χρόνο 3:40:47. Στον αγώνα των 4χλμ, νικητής ήταν ο Μπέκας Γιώργος με χρόνο 47:13 και νικήτρια η Λογοθέτη Ελένη με χρόνο 1:05:54.

Στον αγώνα Eurotour PRO, νικητής ήταν Hasulyo Bruno με χρόνο 01:23:48 και νικήτρια στην ίδια κατηγορία ήταν η Barreras Esperanza με χρόνο 01:26:44. Στον αγώνα 15km SUP Amateur, νικητής ήταν ο Κυριακάκης Γιάννης με χρόνο 01:36:52. Στην κατηγορία του FUN SUP, νικητής ήταν ο Καλαμπαλίκης Βασίλειος με χρόνο 12:35 και νικήτρια την Langbein Skadi με χρόνο 12:07.

Το απόγευμα του Σαββάτο, έγινε ένα side event aquathlon με νικητή τον Ζερβάκη Ιωάννη με χρόνο 22:59 και νικήτρια την πρωταθλήτρια του τριάθλου Νάντια Συτζανάκη και χρόνο 28:05.

Την 2η ημέρα ο νικητής της κολύμβησης των 2χλμ ήταν ο Μπέκας Γιώργος με χρόνο 22:11 και νικήτρια την Ζαχαριά Μαρία και χρόνο 26:06. Στο 1χλμ νικητής ήταν Τζανάκης Σιμών με χρόνο 11:27 και νικήτρια την Κορνάρου Ζαχαρένια 13:55.

Στους αγώνες του Sprint Sup νικητές ήταν οι Αlpino Davide και η Σίρτη Ιωάννα.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν  όλους τους αθλητές, εθελοντές, φορείς και χορηγούς για την στήριξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News