ΕΠΣ Ηρακλείου: Η απόφαση για τη μορφή των πρωταθλημάτων – 18 Σεπτεμβρίου η πρώτη σέντρα

Ποδόσφαιρο
ΕΠΣ Ηρακλείου: Η απόφαση για τη μορφή των πρωταθλημάτων – 18 Σεπτεμβρίου η πρώτη σέντρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ανακοινώσεις μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη

Οριστικοποιήθηκαν τα δεδομένα για τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ, για την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Στην σημερινή τηλεδιάσκεψη, έγινε η τελική εισήγηση από την Επιτροπή Πρωταθλήματος και οι τελικές αποφάσεις πάρθηκαν ομόφωνα από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Η Α1 κατηγορία θα διεξαχθεί σε ένα όμιλο των 16 ομάδων, ενώ Α2 και Β’ ΕΠΣΗ θα διαχωριστούν σε δύο ομίλους όπως και πέρυσι.

Επιπλέον, η πρώτη σέντρα της νέας σεζόν, που αφορά την Α1 ΕΠΣΗ, ορίστηκε για το Σαββατοκύριακο 18-19 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, το Κύπελλο ΕΠΣΗ αλλάζει μορφή, καθώς οι ομάδες θα μπαίνουν στη «μάχη» με χρονοδιάγραμμα που θα ορίζεται από την κατηγορία τους, ενώ τα ημιτελικά θα διεξαχθούν με τη μορφή Final Four.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Ηρακλείου:

Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΗ με κύριο θέμα συζήτησης τις διοργανώσεις της περιόδου 2021-2022.

Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος ΕΠΣΗ του προέδρου κ. Γιώργου-Πλούταρχου Κουτεντάκη και των μελών κ.κ. Γιώργου Φανουράκη και Μανόλη Μαθιουδάκη, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΗ αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ τα παρακάτω για τη διοργάνωση των τοπικών πρωταθλημάτων περιόδου 2021-2022:

1) Διοργάνωση Α1 ΕΠΣΗ σε έναν όμιλο με τη συμμετοχή 16 ομάδων.

2) Διοργάνωση Α2 ΕΠΣΗ με τη συμμετοχή 24 ομάδων που θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 12 ομάδων με βάση τον διαχωρισμό που είχε γίνει πέρυσι.

3) Διοργάνωση Β’ ΕΠΣΗ με τη συμμετοχή 18 ομάδων που θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 9 ομάδων με βάση τον διαχωρισμό που είχε γίνει πέρυσι.

4) Διοργάνωση Γ’ ΕΠΣΗ με όσες ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής μαζί με όσες νέες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή.

Η πλήρης μορφή των πρωταθλημάτων, ο ακριβής αριθμός και η διαδικασία ανόδου και υποβιβασμού θα αποφασιστούν μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής.

Τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν οι ομάδες κάθε κατηγορίας για τις ακριβείς προθεσμίες για τις δηλώσεις συμμετοχής.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

Η ημερομηνία έναρξης για Α1 και Α2 Κατηγορία ΕΠΣΗ ορίζεται για το σαββατοκύριακο 18-19 Σεπτεμβρίου 2021. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΗ

Μετά από εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Κυπέλλου ΕΠΣΗ κ. Βαγγέλη Πετούση αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής του Κυπέλλου ΕΠΣΗ περιόδου 2021-2022 σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις. Οι ομάδες θα ξεκινούν τους αγώνες τους στην διοργάνωση του Κυπέλλου ανά κατηγορία.

Στην α’ φάση συμμετέχουν μόνο οι ομάδες Β’ και Γ’ ΕΠΣΗ.

Στην β’ φάση συμμετέχουν οι ομάδες της Α2 ΕΠΣΗ μαζί με όσες προκριθούν από την α’ φάση.

Στην γ’ φάση συμμετέχουν οι ομάδες Γ’ Εθνικής και Α1 ΕΠΣΗ μαζί με όσες προκριθούν από την β’ φάση.

Οι ομάδες θα προχωρούν στη διοργάνωση με νοκ-άουτ αγώνες μέχρι τους ημιτελικούς, όπου η ΕΠΣΗ προτίθεται να διοργανώσει Final Four για τις τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News