Τρία μεγάλα ονόματα του κρητικού αθλητισμού "φωνάζουν", ακούει κανείς;

Αθλητισμός
Τρία μεγάλα ονόματα του κρητικού αθλητισμού "φωνάζουν", ακούει κανείς;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα συγκεντρώσαμε τις δηλώσεις που μας έκαναν το τελευταίο 40ημερο δυο τεράστιοι αθλητές στίβου και μία κολυμβητρια πρωταθλήτρια Ευρώπης. Τρία κρητικόπουλα, μια φωνή ουσιαστικά: "Χρειαζόμαστε έργα! Υποδομές! Γήπεδα, στάδια κολυμβητήρια"! Όχι λόγια και γιορτές, προσθέτω εγώ!! Οι πρωταθλητές μας φωνάζουν!! Ακούει κανείς;;

Ξεκινώντας από τον Χρήστο Φραντζεσκάκη (μας μίλησε την περασμένη Παρασκευή) και το...χωράφι που έκανε προπόνηση: Τα λόγια του ακριβώς ήταν: "Χαιρομαι πολύ που θα πάω στην πρώτη μου Ολυμπιάδα! Πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και άλλες και το 2024! Με έχουν βοηθήσει πολλοί άνθρωποι και τους ευχαριστώ πολύ! Θέλω όμως να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο του προπονητή μου τον Μανόλη Παπαδάκη! Μας έχει παραχωρήσει ένα χωράφι και κάνουμε προπόνηση και χωρίς αυτό δεν θα πηγαινα στο Τόκιο!"

Συνεχίζουμε με τη Μαρία Μπελιμπασάκη που μας παραχώρησε συνέντευξη στις 4 Ιουνίου και...σόκαρε εξηγώντας τι έπαιξε ρόλο για να χάσει την Ολυμπιάδα: "Δυστυχώς είμαι στη θέση να σας το πω και το λέω πρώτη φορά: Δεν θα μπορέσω να τρέξω σε αγώνες πριν την Ολυμπιάδα και δεν θα πάω στο Τόκιο! Είναι οριστικό, είναι πλέον 1000% δεδομένο", μας είπε χθες η σπουδαία αυτή αθλήτρια και στη συνέχεια ξέσπασε για τις εγκαταστάσεις στην Ελλάδα: "Τι να πρωτοπώ! Ό, τι στην Αθήνα που είναι οι περισσότεροι Έλληνες πρωταθλητές δεν υπάρχουν οι σωστές εγκαταστάσεις και ταρτάν ασφαλείας για εμάς τους αθλητές; Ότι στον Άγιο Κοσμά το ταρτάν είναι ίδιο από το 2002 και εγκυμονεί κινδύνους; Ότι και το ταρτάν στο ΟΑΚΑ έγινε σαν τσιμέντο; Φυσικά και πιστεύω πως η υποτροπή ήρθε και λόγω των εγκαταστάσεων!".

Η Μπελιμπασάκη όμως δεν έμεινε εκεί! Σχολίασε με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο και το γεγονός ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στη γενέτειρά της τη Σητεία αν και θα το ήθελε πολύ, καθώς...δεν μπορεί εκεί να συνεχίσει να κάνει αθλητισμό: "Έτσι ακριβώς είναι και εγώ δεν έχω μάθει να κλείνω το στόμα μου! Μου λένε γιατί δεν μένεις στην πόλη σου, στο μέρος σου; Και απαντώ: Πως να γίνει αυτό; Όλες οι πόλεις στην Κρήτη έχουν και κάτι, στον νομό Λασιθιου υπάρχουν εγκαταστάσεις και στον Άγιο Νικόλαο και στην Ιεράπετρα και καλώς υπάρχουν! Στη Σητεία δεν υπάρχει τίποτα! Ως πότε;"

Κλείνουμε με την Άννα Ντουντουνάκη που "άστραψε και βρόντηξε" επίσης όταν μας μίλησε για το δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, το Σάββατο, 22 Μαϊου, έχοντας μόλις στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κολύμβηση...

"Οι επιτυχίες που έχουμε τα τελευταία χρόνια στην κολύμβηση είναι μεγάλες! Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ που είναι ένα τεράστιο ταλέντο και γεννήθηκε για να είναι κολυμβητής έχει φτάσει στο σημείο να είναι 2ος στον κόσμο! Υπάρχουν επιτυχίες από τον Παπαστάμο που είναι τρομερός, εντάξει, ήρθε και η δική μου επιτυχία τώρα! Εκτός από την κολύμβηση στα Χανιά για να μιλήσω για την πόλη μου, υπάρχει χρόνια τώρα παράδοση και στο πόλο ενώ όπως και στο Ηράκλειο, υπάρχει αθλήτρια στην Εθνική Συγχρονισμένης Κολύμβησης! Τι γίνεται λοιπόν με το κολυμβητήριο Χανίων που είναι σε άσχημη κατάσταση; Τι άλλο πρέπει να γίνει για να μην ασχολούμαστε στην Ελλάδα μόνο με το ποδόσφαιρο; Δεν θέλουμε να μας θυμούνται μόνο στα μετάλλια και στις επιτυχίες αλλά και μετά! Μιλάμε για ερασιτεχνικό αθλητισμό όπως είπε και ο κύριος Αυγενάκης! Κάνουμε κάτι γιατί το αγαπάμε και χωρίς να περιμένουμε κάτι! Δεν ζούμε από αυτό που κάνουμε! Όμως χρειαζόμαστε μεγαλύτερη στήριξη! Οι αθλητές χρειάζονται στήριξη και μετά από την μοριοδότηση για τις επιτυχίες τους! Χρειάζονται στήριξη και στη συνέχεια…».

Σε αυτά τα παιδιά (τουλάχιστον) η Ελλάδα χρωστάει, δεν της χρωστάνε...

Πηγή φωτογραφίας:  ΣΕΓΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News