Εθνική ομάδα: Ρίχνεται στη «μάχη» του Προολυμπιακού κόντρα στον Καναδά

Μπάσκετ
Εθνική ομάδα: Ρίχνεται στη «μάχη» του Προολυμπιακού κόντρα στον Καναδά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 2:05 τα ξημερώματα το πρώτο παιχνίδι της «γαλανόλευκης»

Η δράση ξεκινάει στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Βικτώρια για την Εθνική ομάδα μπάσκετ.

Στις 2:05 τα ξημερώματα της Τετάρτης (ΕΡΤ3) η «γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει τον οικοδεσπότη Καναδά.

Το ελληνικό συγκρότημα συμμετέχει στον όμιλο μαζί με την ομάδα του Νικ Νερς και μια ήττα στην πρεμιέρα δεν θα είναι καταδικαστική, αρκεί να την ακολουθήσει νίκη επί της Κίνας τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο Ρικ Πιτίνο θέλει από την ομάδα του πάθος και ενέργεια στην άμυνα, γρήγορες επιθέσεις και εκτέλεση του πλάνου του στην εντέλεια.

Νικ Καλάθης και Κώστας Σλούκας είναι οι δύο ηγέτες της ομάδας, ενώ ο 68χρονος προπονητής περιμένει πολλά από τους Ντίνο Μήτογλου και Γιώργο Παπαγιάννη που θα επωμιστούν περισσότερες ευθύνες.

Ο Καναδάς αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό. Όχι από πλευράς ποιότητας, καθώς διαθέτει άφθονη, αλλά από άποψη τρόπου παιχνιδιού. Η ομάδα του (προπονητή και των Ράπτορς) Νικ Νερς συγκεντρώθηκε μόλις στις 16 Ιουνίου και δεν έδωσε ούτε ένα φιλικό παιχνίδι. Πάντως το ταλέντο στο ρόστερ των οικοδεσποτών περισσεύει, καθώς διαθέτουν οκτώ ΝΒΑερς στους οποίους ξεχωρίζουν οι Άντριου Γουίγκινς των Γουόριορς και Αρ Τζέι Μπάρετ των Νικς.

Ο αγώνας θα γίνει στη «Memorial Arena» και με απόφαση που λήφθηκε πριν λίγες ώρες θα επιτραπεί η είσοδος στο 10% της χωρητικότητας, δηλαδή σε περίπου 800 θεατές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News