Με λάμψη αστέρων εορτάστηκε η Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα

Αθλητισμός
Με λάμψη αστέρων εορτάστηκε η Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφαίοι αθλητές-τριες βρέθηκαν χθες στο Στάδιο Ελευθερίας στη γιορτή του αθλητισμού…

Η νύχτα έγινε μέρα, στον ουρανό του Ηρακλείου, από τα βεγγαλικά, στο φινάλε της εκδήλωσης, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής ημέρας.

Μια εκδήλωση, που έγινε στο στάδιο Ελευθερίας, σε μια συνδιοργάνωση του Υπουργείου Αθλητισμού, με την Διοικούσα Επιτροπή του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου και πραγματικά ξεπέρασε τις προσδοκίες, γιατί επί τρείς ώρες, είχε παλμό, μεγάλη συμμετοχή μικρούς αθλητές όλων των Ολυμπιακών αθλημάτων στο Ηράκλειο και εξελίχθηκε σε μια από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο.

Πριν τα βεγγαλικά και το εντυπωσιακό φινάλε, είχε προηγηθεί η προβολή, στα ιστορικά τείχη, περιμετρικά του σταδίου ενός VIDEO με κορυφαίες στιγμές του Ελληνικού Αθλητισμού, αλλά και ενός ακόμη VIDEO με τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ (Στάδιο Ελευθερίας, Κολυμβητήριο Ηρακλείου, Κλειστό γυμναστήριο Λίντο), με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του Εθνικού Αθλητικού κέντρου Ηρακλείου.

Αυτός ο συνδυασμός της ανάδειξης του μνημείου, με το περιεχόμενο της εκδήλωσης, που είχε να κάνει με την διάδοση και τις αρχές των Ολυμπιακών αξιών, ήταν μοναδικός.

Ωστόσο, την μεγαλύτερη λάμψη, στην εκδήλωση, έδωσαν οι Ολυμπιονίκες με την παρουσία τους, στο στάδιο, οι αγωνιστικές τους επιδείξεις, η ανταλλαγή απόψεων με τους μικρούς αθλητές από συλλόγους όλων των Ολυμπιακών αθλημάτων του Ηρακλείου, αλλά και η αφήγηση των εμπειριών τους, από την συμμετοχή τους, σε μεγάλες διοργανώσεις, που καθήλωσε τους συμμετέχοντες.

Η Τασούλα Κελεσίδου με τον πρόεδρο του ΕΑΚΗ Λευτέρη Ζερβό. 

Ολυμπιονίκες που σήκωσαν την Ελλάδα ψηλά, όπως ο Νίκος Κακλαμανάκης, η Τασούλα Κελεσίδου, η Νίκη Μπακογιάννη, η Όλγα Βασδέκη, συμμετείχαν με χαρά σε όλα τα Ολυμπιακά αθλήματα, στα κιόσκια που είχαν στηθεί μέσα στο στάδιο Ελευθερίας, από συλλόγους της πόλης, ενώ τιμήθηκαν από την Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΚΗ, για την προσφορά τους στον Ελληνικό αθλητισμό.

Το ίδιο και σπουδαίοι αθλητές από το Ηράκλειο, που έχουν γράψει και αυτοί τη δική τους ιστορία. Οι χρυσοί Παραολυμπιονίκες Γιώργος Καπελάκης και Μανώλης Στεφανουδάκης, η Στέλλα Πιλάτου και ο Θωμάς Σμπώκος, που συμμετείχαν σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Η Νίκη Μπακογιάννη τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση.

Ακόμη, η Ηρακλειώτισα αθλήτρια της τεχνικής κολύμβησης Κρύστη Γιαλαμά, που θα είναι στο Τόκιο, με το Ομαδικό της Εθνικής ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης, αλλά και η Σύλια Χιώτη, κολυμβήτηρια ΑμΕΑ, με πρόσφατη διάκριση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Θα ήταν εκεί και η Ηρακλειώτισα σπρίντερ Ειρήνη Βασιλείου, η οποία όμως δίνει τη μεγάλη μάχη για την πρόκριση στο Τόκιο (την εκπροσώπησε ο πατέρας της στην εκδήλωση), όπως και η Ηρακλειώτισα Αργυρώ Στρατάκη, η οποία λόγω υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παραστεί.

Η Στέλλα Πιλάτου έχει γράψει τη δική της ιστορία στον κρητικό αθλητισμό και όχι μόνο... 

Όλοι οι παραπάνω αθλητές, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον Ελληνικό αθλητισμό και για τις αξίες που πρεσβεύουν.

Να σημειωθεί, ότι στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής ημέρας, συμμετείχε και η Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών, η οποία βρίσκεται στο Ηράκλειο για την προετοιμασία της, ενόψει της συμμετοχής της, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Τα κορίτσια της Εθνικής αποθεώθηκαν από τον κόσμο και πήραν μια γερή ώθηση για τα μεγάλα παιχνίδια που έχουν μπροστά τους.

Στο στάδιο Ελευθερίας βρέθηκε και η Εθνική Ομάδα Βόλεϊ Γυναικών... 

Και κοινωνικά μηνύματα

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ολυμπιακής ημέρας στο Ηράκλειο είχε και δυνατά κοινωνικά μηνύματα, καθώς συμμετείχαν παιδιά από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, τον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα» και το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης. Ακόμη συμμετείχε ο Ερυθρός Σταυρός.

Όπως ανακοινώθηκε, το ΕΑΚΗ, προγραμματίζει το επόμενο διάστημα, μια σειρά από κοινωνικές δράσεις με όλα αυτά τα ιδρύματα.

Με την εκδήλωση αυτή, το Υπουργείο Αθλητισμού, ολοκλήρωσε τους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, τους οποίους διοργάνωσε επί τριήμερο με το πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», σε συνεργασία με τις διοικήσεις των αθλητικών κέντρων.

Ο Θωμάς Σμπώκος είναι ένας ακόμη κρητικός αθλητής με πλούσιο βιογραφικό στο χώρο του στίβου...

Στην ανακοίνωση της, η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΚΗ, αναφέρει ότι "ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ολυμπιακής ημέρας στο Στάδιο Ελευθερίας, ήταν μια εκδήλωση, που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, με μεγάλη συμμετοχή, ενθουσιασμό, παλμό και θεαματικό φινάλε!

Πάνω από όλα όμως, με δυνατά μηνύματα για τις αξίες του αθλητισμού, όπως τις μετέφεραν στους μικρούς αθλητές μας, οι Ολυμπιονίκες μας, αλλά και οι σπουδαίοι αθλητές μας απο το Ηράκλειο, που συμμετείχαν σε αυτήν την μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

Από την Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΚΗ, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!"

Ο σπουδαίος Μανώλης Στεφανουδάκης εξακολουθεί να μας κάνει υπερήφανους με τις επιτυχίες του...

Ο Γιώργος Καπελάκης που άνοιξε το δρόμο για τον αθλητισμό ΑμεΑ σε πολύ υψηλό επίπεδο... 

Το παρών και το μέλλον της κολύμβησης ΑμεΑ στο Ηράκλειο. Η ταλαντούχα Σύλια Χιώτη. 

Λίγο πριν βρεθεί στην τελική ευθεία προετοιμασίας για το Τόκιο, με την Εθνική Ομάδα Συγχρονισμένης Κολύμβησης. Η Κρύστη Γιαλαμά. 

Η Όλγα Βασδέκη ενημερώθηκε και για τις πολεμικές τέχνες...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News