Αθλητισμός

Όλα έτοιμα για την αυριανή γιορτή της Ολυμπιακής ημέρας

Στις 7:00 θα ξεκινήσει η εκδήλωση με την παρουσία κορυφαίων αθλητών-τριών…

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την αυριανή εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής ημέρας, που διοργανώνει η Διοικούσα Επιτροπή του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, την Παρασκευή 25 Ιουνίου, στο Στάδιο Ελευθερίας.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στην Κρήτη, αποφασίστηκε η εκδήλωση να ξεκινήσει στις 7:00 μμ και να ολοκληρωθεί λίγο μετά τις 9:00 μμ με την προβολή ενός VIDEO πάνω στα τείχη, με μεγάλες στιγμές και επιτυχίες του Ελληνικού αθλητισμού.
Παράλληλα, θα προβληθεί και ένα VIDEO με τις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ (Στάδιο Ελευθερίας, κολυμβητήριο, κλειστό γυμναστήριο Λίντο), με αφορμή τα 20 χρόνια, λειτουργίας, του Εθνικού Αθλητικού κέντρου Ηρακλείου.
Στην εκδήλωση θα βρεθούν οι Ολυμπιονίκες Τασούλα Κελεσίδου, Όλγα Βασδέκη και Νίκη Μπακογιάννη ενώ έχει προσκληθεί ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, που μένει στο Ηράκλειο όπως και αθλητές από την Κρήτη, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες, αλλά και σε Πανευρωπαικά και Παγκόσμια πρωταθλήματα, όπως είναι οι Μανώλης Στεφανουδάκης, Γιώργος Καπελάκης, αλλά και οι Στέλλα Πιλάτου, Θωμάς Σμπώκος, Ειρήνη Βασιλείου, Αργυρώ Στρατάκη, Σίλια Χιώτη, Κρίστυ Γιαλαμά.
Στην εκδήλωση θα βρεθεί και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.
Η γιορτή θα είναι αφιερωμένη στους μικρούς αθλητές από το Ηράκλειο, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα Ολυμπιακά Αθλήματα, αλλά και να συζητήσουν με τους κορυφαίους αθλητές για τις εμπειρίες τους από τους μεγάλους αγώνες, που συμμετείχαν.
Στην εκδήλωση, θα γίνουν βραβεύσεις των κορυφαίων αθλητών, ενώ θα μοιραστούν αναμνηστικά δώρα στους μικρούς αθλητές, με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής ημέρας, στο Στάδιο Ελευθερίας, θα παρακολουθήσουν παιδιά απο:
-Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης,
- Τον Παγκρήτιο σύλλογο γονέων και φίλων παιδιών με νεοπλασία «Ηλιαχτίδα»
-Το Παιδικό χωριό SOS Κρήτης.
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ολυμπιακής ημέρας, εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό των δράσεων που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε αθλητικά κέντρα όλης της χώρας.
Η προσέλευση στο χώρο, θα γίνει σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.


Οι περιορισμοί για το κοινό
Με ανακοίνωση της, η Διοικούσα Επιτροπή του Εθνικού Αθλητικού κέντρου Ηρακλείου, κάνει γνωστό σε σωματεία, αθλητές και το κοινό που χρησιμοποιεί το Στάδιο Ελευθερίας ότι λόγω της εκδήλωσης Εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας στο Στάδιο Ελευθερίας την Παρασκευή (25/6) δεν θα πραγματοποιηθούν οι ώρες κοινού 7:00-14:00 / 19:30-21:30 και οι ώρες Σωματείων 14:00-19:30.
Ακόμη, λόγω των διασυλλογικών αγώνων στίβου το Σάββατο (26/6) το Στάδιο Ελευθερίας, θα παραμείνει κλειστό για το κοινό (ελεύθεροι αθλούμενοι).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια