«Αγγίζει» την πρόκριση η Τσεχία, σε δύσκολη θέση η Κροατία

Ποδόσφαιρο
«Αγγίζει» την πρόκριση η Τσεχία, σε δύσκολη θέση η Κροατία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Χάμντεν Παρκ»

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση της Κροατίας με την Τσεχία στον 4ο όμιλο του Euro 2020, όμως δημιουργεί… αντίθετα συναισθήματα.

Οι Τσέχοι με τέσσερις βαθμούς πλέον έκαναν ένα ακόμη βήμα για την πρόκριση στους «16», ενώ σε δύσκολη θέση είναι η Κροατία με μόλις ένα βαθμό.

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητες. Οι Τσέχοι μπήκαν πιο δυνατά, με τον Σούτσεκ να έχει κεφαλιά άουτ στο 4’ και τον Γιάνκτο να είναι άστοχος στο σουτ που επιχείρησε στο 12’. Στο 18ο λεπτό ήταν η σειρά του Σικ να απειλήσει, την ώρα που οι Κροάτες είχαν σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία. Μόλις στο 23’ ήρθε η πρώτη τους επικίνδυνη στιγμή, με τον Βάτσλικ να μαζεύει το σουτ του Πέρισιτς.

Στο 33’, ο Λόβρεν χτύπησε με τον αγκώνα του τον Σικ σε εναέρια μονομαχία και ο Ντελ Θέρο Γκράντε έδειξε πέναλτι κατόπιν ελέγχου στο VAR, με τον Τσέχο φορ να ευστοχεί (37’) και να φτάνει τα τρία γκολ στον θεσμό! Οι τυπικά γηπεδούχοι άγγιξαν το 1-1 λίγα δευτερόλεπτα αργότερα όμως ο Ρέμπιτς αστόχησε από κοντά.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους Κροάτες να επιτίθενται πιο δυναμικά και να φτάσουν στην ισοφάριση μόλις στο 47’! Σκόρερ ο Πέρισιτς, που έπιασε ένα τρομερό σουτ από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή, νικώντας τον Βάτσλικ.

Στο 53’ ο Σούτσεκ απείλησε με ωραίο συρτό σουτ έξω από την περιοχή και στο 61’ η κεφαλιά του Σικ πέρασε άουτ, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να δείχνουν πως συνήλθαν από το σοκ της γρήγορης ισοφάρισης. Ο Βλάσιτς απείλησε στο 72', ο Πέτκοβιτς έψαξε κι αυτός το γκολ στο 89', όμως δεν άλλαξε τίποτα και το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλ. Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Κόβατσιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Κράμαριτς (62’ Βλάσιτς), Μπρέκαλο (46’ Ιβάνουσεκ), Ρέμπιτς (46’ Πέτκοβιτς).

ΤΣΕΧΙΑ (Γ. Σιλχάβι): Βάτσλικ, Κουφάλ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπορίλ, Σούτσεκ, Χόλες (63’ Κραλ), Μάζοπουστ (63’ Χλόζεκ), Νταρίντα (87’ Μπαράκ), Γιάνκτο (74’ Σέβτσικ), Σικ (74’ Κρμέντσικ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News