Η απόφαση των Άγγλων διεθνών: Θα γονατίζουν πριν τα ματς του Euro

Ποδόσφαιρο
Η απόφαση των Άγγλων διεθνών: Θα γονατίζουν πριν τα ματς του Euro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «μήνυμα» κατά του ρατσισμού

Διαφορετική στάση έχουν κάποιες ομάδες, στην απόφαση των Άγγλων διεθνών να γονατίζουν πριν τα παιχνίδια στο Euro ως μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Οι Κροάτες δεν έκαναν το ίδιο στο πρόσφατο παιχνίδι των δύο ομάδων, ενώ και στην Εθνική Σκωτίας έκαναν γνωστό ότι δε θα το πράξουν στη διοργάνωση.

Οι Άγγλοι φαίνονται αμετακίνητοι, καθώς όπως τόνισε ο αμυντικός της εθνικής Αγγλίας, Τάϊρον Μινγκς, θα συνεχίσουν να γονατίζουν πριν τα παιχνίδια του Euro, παρά τις όποιες αντιδράσεις έχουν προκληθεί από αυτή την πρωτοβουλία.

Από την άλλη βέβαια, η Βρετανή υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, είναι ενάντια σε αυτή τη κίνηση, λέγοντας πως δεν υποστηρίζει τέτοιες ενέργειες.

«Όλοι έχουν δικαίωμα στην γνώμη τους. Η υπουργός Εσωτερικών, είναι ένας από τους πολλούς ανθρώπους που αντιτίθενται στην γονυκλισία ή που αρνούνται να την υπερασπισθούν. Έχουμε τις δικές μας πεποιθήσεις για το τι πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε ως παίκτες που μπορούν να επηρεάσουν και να υπερασπιστούν αυτό που πιστεύουμε. Στο Γουέμπλεϊ, υπήρξε μια εξαιρετικά θετική αντίδραση στην χειρονομία μας. Δεν νομίζω ότι πρέπει να εκλείψει η μειονότητα που αρνείται να αποδεχτεί τους λόγους ή δεν συμφωνεί με αυτήν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 28χρονος αμυντικός της Αστον Βίλα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News