Η Ιαπωνία ζητάει τη στήριξη των G7 για τους Ολυμπιακούς

Αθλητισμός
Η Ιαπωνία ζητάει τη στήριξη των G7 για τους Ολυμπιακούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η οργανωτική επιτροπή έχει δημιουργήσει και νέο κέντρο εμβολιασμού...

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, σε συνάντηση με τον ομόλογό του της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, χαιρέτισε την προσπάθεια που κάνουν οι Ιάπωνες, προκειμένου να διοργανώσουν ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες, εκφράζοντας παράλληλα την υποστήριξή του.

«Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την υποστήριξή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και χαιρέτισε τις προσπάθειες της Ιαπωνίας να διασφαλίσει ότι οι Αγώνες μπορούν να διεξαχθούν με ασφάλεια», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Downing Street.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί (11/6), η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο, σε συνέντευξη Τύπου, είπε το Τόκιο 2020 θα ήταν «ευγνώμων» εάν η «G7» μπορούσε να υποστηρίξει τους Θερινούς Αγώνες να προχωρήσουν όπως έχουν προγραμματιστεί.

Πρόσθεσε ότι η οργανωτική επιτροπή έχει δημιουργήσει ένα νέο κέντρο εμβολιασμού για το προσωπικό που σχετίζεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020, οι οποίοι αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News