Αθλητισμός

Αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε Αυγενάκη

«Παραινέσεις προς δικαστικούς λειτουργούς δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές σε Κράτος Δικαίου»

Την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσε η αναφορά του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη με υποδείξεις για τις εκλογές στην ΕΟΚ.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κατήγγειλε την προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας μπάσκετ για νοθεία και παραπλάνηση των δικαστικών λειτουργών, μέσω εικονικών αντιδικιών σωματείων του μπάσκετ και έκανε υποδείξεις στους δικαστικούς…

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

«Με αφορμή την έγγραφη αναφορά του Υφυπουργού Αθλητισμού απευθυνόμενη προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία ισχυρίζεται ότι ενόψει των επικείμενων αρχαιρεσιών μεγάλης αθλητικής ομοσπονδίας εκδόθηκαν προσωρινές διαταγές κατά παραπλάνηση δικαστικών λειτουργών, την ώρα που εκκρεμούν και άλλες αντίστοιχες αιτήσεις, επισημαίνουμε στους φορείς της Εκτελεστικής Εξουσίας, ότι στα πλαίσια της πολιτικής δίκης προβλέπονται τα νόμιμα ένδικα βοηθήματα, ώστε οι έχοντες έννομο συμφέρον να ασκούν ή να προστατεύουν τα δικαιώματά τους.

Σε περίπτωση δε καταγγελίας εγκληματικών πράξεων αρμόδια είναι η Εισαγγελική Αρχή. Ωστόσο αναφορές με άμεσες ή συγκαλυμμένες παραινέσεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς, που στοχεύουν στο να κατευθύνουν τη δικαιοδοτική τους κρίση, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές σε ένα Κράτος Δικαίου.

Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να αποδεικνύει εμπράκτως με τη στάση της την εμπιστοσύνη της στην ελληνική Δικαιοσύνη και στη Δικαστική Ανεξαρτησία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια