Με πολύ καλές επιδόσεις επέστρεψε από το Ευρωπαϊκό η Χιώτη

Αθλητισμός
Με πολύ καλές επιδόσεις επέστρεψε από το Ευρωπαϊκό η Χιώτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι λέει για το στόχο της Παραολυμπιάδας, βρισκόμενη ένα βήμα πριν την επίτευξη του...

Μετά από μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, με ελλείπεις προπονήσεις λόγω της πανδημίας, η Σύλια Χιώτη, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ατόμων με Αναπηρία που έγινε πριν λίγες ημέρες στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας, δείχνοντας ότι αξίζει να έχει μία θέση στην Εθνική ομάδα ώστε να βρεθεί στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο! Η πρωταθλήτρια της «Ζωοδόχου Πηγής» ήταν 5η στα 100μ. Πρόσθιο Γυναικών στην κατηγορία SB13 με χρόνο 1.23.85, επίδοσή που την φέρνει στην 8η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης, βρίσκεται δηλαδή ένα βήμα πριν τη μεγάλη διοργάνωση. Ωστόσο οι ανακοινώσεις για την Εθνική αποστολή αναμένονται μετά τις 20 Ιουλίου. Η κολυμβήτρια του Αγαπητού Μηναδάκη ήταν 7η στα 50μ. Ελεύθερο με χρόνο 29.40.

«Είμαι αρκετά ικανοποιημένη από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Μαδέιρα. Ήταν πολύ δύσκολη η προετοιμασία, είχαμε αντιμετωπίσει αρκετά εμπόδια που τα ξεπεράσαμε και αγωνιστήκαμε σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο αγώνων, με μεγάλο ανταγωνισμό», δήλωσε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» η 19χρονη πρωταθλήτρια που αναφέρθηκε και στο μεγάλο στόχο της Παραολυμπιάδας. «Είναι κάτι που το θέλω πάρα πολύ. Είμαι ένα βήμα πριν το Τόκιο. Περιμένουμε να βγει και επίσημα η Παραολυμπιακή ομάδα, συνεχίζουμε…».

Η Σύλια είναι το μικρότερο μέλος της Εθνικής ομάδας και δεν κρύβει ότι κάθε συμμετοχή σε αυτήν έχει να της προσφέρει σπουδαίες εμπειρίες: «Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία κάθε φορά… Γενικά κάθε συμμετοχή σε αποστολή, με κάνει πιο έμπειρη, πιο ώριμη, πιο δυνατή. Με βοηθάει να πάω παρακάτω…».

Αναφορικά με την καθημερινότητα της η πρωταθλήτρια μας, που πλέον είναι και φοιτήτρια ψυχολογίας στο ΑΠΘ, τόνισε: «Είναι πολύ απαιτητική η καθημερινότητα μου. Υπάρχουν διπλές προπονήσεις, γυμναστήρια, προσπαθώ να τα προσαρμόσω όσο μπορώ. Είναι αρκετά δύσκολα όμως προσπαθώ να ανταπεξέλθω όσο καλύτερα γίνεται.»

Η Σύλια Χιώτη είναι μία αθλήτρια με μειωμένη όραση όμως το γεγονός δεν την εμποδίζει να κυνηγάει τα όνειρα της: «Οι δυσκολίες δεν είναι πλέον τόσο μεγάλες για μένα γιατί έχω μεγαλώσει με το πρόβλημα οπότε τα πάντα τα κάνω με τον δικό μου τρόπο. Σίγουρα δεν είναι όλα εύκολα, απλά προσπαθώ να μην τα τραγικοποιώ ώστε να προχωράω γιατί διαφορετικά κάθε δυσκολία θα με έριχνε πολύ ψυχολογικά. Για εμένα είναι πλέον τρόπος ζωής».

Η πρωταθλήτρια μας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την οικογένεια της, το σωματείο της την «Ζωοδόχο Πηγή», τα «Δελφίνια Ηρακλείου» για την υποστήριξη όπως και τον κ. Τζαμούση, τους προπονητές της και τη Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΚΗ που προσπαθούν να διευκολύνουν το έργο της.

Δείτε το σχετικό βίντεο από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News