Μπούσης για νέο γήπεδο και όραμα για το μέλλον

Αθλητισμός
Μπούσης για νέο γήπεδο και όραμα για το μέλλον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω να είστε περήφανοι όταν ακούγεται το όνομα μου» είπε ο πρόεδρος του ΟΦΗ

Έχοντας δίπλα του τον Μηνά Λυσάνδρου, που είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ και αποπνέοντας σιγουριά και εμπιστοσύνη, ο Μιχάλης Μπούσης έκανε τον απολογισμό του σήμερα για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αλλά κυρίως έδωσε το στίγμα του για το μέλλον.

Ένα νέο γήπεδο με σκέψεις να γίνει στο χώρο του αεροδρομίου στη Νέα Αλικαρνασσό, τα έργα στο ΒΑΚ, η αγωνιστική σταθερότητα αλλά και η γενικότερη φιλοσοφία για να γίνουν πράγματα για το καλό του ΟΦΗ και της Κρήτης ήταν τα κύρια στοιχεία των τοποθετήσεων Μπούση.

Στις βασικές του τοποθετήσεις για τα έργα στο ΒΑΚ και το νέο γήπεδο ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ τόνισε: «Στόχος είναι να τελειώσει το προπονητικό, να χτίσουμε κτίριο και για την πρώτη ομάδα. Μετά το επόμενο βήμα είναι να δούμε τι θα γίνει και με το γήπεδο. Δεν είναι το κατάλληλο γήπεδο, για να προχωρήσει. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στην Ευρώπη και δεν μπορούμε να παίζουμε εδώ πέρα. Το επόμενο γήπεδο πρέπει να πάει στο αεροδρόμιο. Να είναι ένα γήπεδο που μπορούν να γίνουν συναυλίες και άλλα πράγματα. Να υπάρχουν μαγαζιά γύρω από αυτό».

Για το πλάνο να βοηθήσει και το Ηράκλειο το γήπεδο στο αεροδρόμιο: «Ο κ. Βαρδινογιάννης έχει αφήσει κάτι στην Κρήτη και τον θυμόμαστε. Έτσι και εγώ μια μέρα που θα πεθάνω όπως όλοι, θέλω να θυμόμαστε ότι δεν σας πήρα κάτι αλλά σας έδωσα. Θέλω να είστε περήφανοι όταν ακούγεται το όνομα μου. Όταν κάνεις κάτι σωστά θα βγάλεις χρήματα, αλλά το βασικό δεν είναι αυτό για εμένα. Είναι αυτό που προσφέρω στον κόσμο. Άμα όλοι ονειρευτείτε ένα ωραίο πράγμα να το στηρίξετε για να γίνει. Αν δεν θέλετε ας μην χτιστεί ποτέ. Πρέπει να το πιστέψετε».

Σε ερώτηση για τη φετινή σεζόν είπε: «Δεν ανήκω σε κανέναν, είμαι ανεξάρτητος, είμαι ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ στέκεται μόνος του στα πόδια του και κάθεται μόνος του στο τραπέζι. Πρέπει να είστε περήφανοι γι' αυτό. Μπορεί να έχουμε κάνει και εμείς μερικά λάθη, είναι ανθρώπινο και μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Ήρθα εδώ για να κάνω μία επένδυση και έρχεται ένας άνθρωπος όπως ο Μηνάς που θα στηρίξει το πρότζεκτ».

Επίσης αναφέρθηκε στο μπάτζετ και στις μεταγραφές: «Κάθε χρόνο φτιάχνουμε ένα μπάτζετ. Τον πρώτο χρόνο πέσαμε έξω αρκετά. Στο δεύτερο χρόνο ήρθαμε πιο κοντά. Φέτος κάναμε τις σκέψεις έχοντας άγνοια για το πόσο κόσμο θα έχουμε και αν έχουμε στις εξέδρες. Εμείς θα προχωρήσουμε με τα μπάτζετ που έχουμε. Θα έρθουνε 7 με 9 παίκτες. Δεν θέλουμε να κινδυνεύει η ομάδα. Θα κοιτάξουμε να την έχουμε δυνατή τη νέα χρονιά”. 

Για τα επόμενα χρόνια ο Μιχάλης Μπούσης τόνισε: «Όπως είπατε πρέπει να έχουμε μια σταθερότητα. Όταν ήρθαμε στον ΟΦΗ, δεν βρήκαμε ούτε μπάλες, παίκτες απλήρωτοι. Τον δεύτερο χρόνο έγινε μια εντυπωσιακή χρονιά και βγήκε η ομάδα. Ξέρετε ότι με όλους τους τραυματίες και τον COVID, στόχος είναι να έχουμε μια σταθερότητα, θα ‘ρθουν οι μεταγραφές που πρέπει να έρθουν. Θέλουμε μια βάση στην ομάδα και να μην αλλάζουμε κάθε χρόνο 10 παίκτες. Αν δεν είχαμε τους τραυματίες θα το πετυχαίναμε και αν δεν ήταν κάποια αρνητικά αποτελέσματα ο Σίμος θα ήταν ακόμα εδώ. Τώρα είναι εδώ ο Νιόπλιας και εύχομαι να πάει καλά”.

Λυσάνδρου: «Γι’ αυτό επέλεξα τον ΟΦΗ»

Ιδαιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του νέου CEO της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μηνά Λυσάνδρου, ο οποίος ανέφερε τα εξής σχετικά με την απόφασή του να αποδεχτεί την πρόταση που του έγινε από τον Μιχάλη Μπούση: 

"Θέλω να ευχαριστήσω τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ και πρόεδρο κ. Μπούση για την πρόταση, την τιμή και την εμπιστοσύνη. Βρίσκομαι εδώ έχοντας μεγάλη χαρά και αυξημένο το αίσθημα της ευθύνης γιατί η πρόταση του να γίνω μέλος μιας ιστορικής ομάδας και ενός οργανισμού που είναι κάτι παραπάνω από μια ιστορική ομάδα πληροί τα κριτήρια που θέλω να έχω. Το όραμα και της αυξημένης πρόκληση.

H παρουσία του κ. Μπούση με έκανε να αισθανθώ ασφαλής, ώστε να έρθω εδώ οι άνθρωποι ως πρόσωπα και ως αξίες ήταν ένας λόγος σημαντικός. Καμία συνεργασία δεν μπορεί αν δεν υπάρξει ταύτιση αξιών. Είναι αυτές που θα παίξουν τον καθοριστικό ρόλο, όταν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε μια κρίση . Ο ΟΦΗ αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο από μία ομάδα. Η θετική αύρα που βγάζει η Κρήτη είναι κάτι που ενσωματώνεται. Αυτό που με τρέφει είναι το κίνητρο και η αυξημένη έννοια της πρόκλησης και στην Ελλάδα η λέξη όραμα και αυξημένη πρόκληση είναι εδώ.

Δεν ήρθα εδώ για να αλλάξω κάτι, αλλά για να ενισχύσω μία προσπάθεια. Δεν είμαι εδώ για να αλλάξω πορεία σε όσα έχουν καθοριστεί από την αρχή της προσπάθειας. Προφανώς η έννοια της νίκης, είναι κάτι ευρύτερο από την αγωνιστική νίκη. Νίκη είναι η αναβάθμιση εγκαταστάσεων, να έχει καλό όνομα στην Ελλάδα. Νίκη βεβαίως είναι και η αγωνιστική" ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News