Ο Αναπολιωτάκης έκανε τον απόλυτο χρόνο στην "Ανάβαση Μαλίων"

Αθλητισμός
Ο Αναπολιωτάκης έκανε τον απόλυτο χρόνο στην "Ανάβαση Μαλίων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ...

Μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα επανεκκίνησε η δράση στο μηχανοκίνητο αθλητισμό της Κρήτης, με την επιτυχημένη διεξαγωγή του 1ου αγώνα για το Κύπελλο Αναβάσεων Κρήτης, της «1ης Η & Κ ΑΕΒΕ Ανάβασης Μαλίων», που πραγματοποιήθηκε στην διαδρομή Μάλια- Κράσι, με τη συμμετοχή 32 οδηγών. Ο αγώνας είχε τρία σκέλη χρονομετρημένων δοκιμών καθώς και δύο σκέλη επίσημου αγώνα. Νικητής στη μεγάλη κατηγορία αναδείχθηκε το φαβορί, ο Γιώργος Αναπολιωτάκης, πραγματοποιώντας μία πρόβα τζενεράλε, για τον εναρκτήριο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ασφάλτου, που ξεκινάει σε λίγες ημέρες.

«Ήταν ένας πολύ όμορφος αγώνας. Συγχαρητήρια στον ΑΟΚ και όλα τα παιδιά που τον στήριξαν, είχε αρκετό συναγωνισμό. Για μας πήγαν όλα καλά, κατακτήσαμε την 1η θέση, μία νίκη ακόμα και τώρα ετοιμαζόμαστε για το ξεκίνημα μας, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου, στου Ράλλυ Κένταυρος, σε 20 ημέρες», δήλωσε στη «Ν.Κ.» ο πολυνίκης οδηγός που πέτυχε τον απόλυτο χρόνο της ημέρας στα 2000+κυβικά με το ταχύτατο Ford Fiesta R5, με 5.20.16. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Γιώργος Περουλάκης με Mitsubishi Evo 8 και χρόνο 5.27.80 ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Δημήτρης Καζάνας με Mitsubishi Lancer Evo 9 και χρόνο 5.50.84.

Στα δίλιτρα, νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Κτιστάκης με Peugeot 306 και χρόνο 5.27.90. Ακολούθησε στην 2η θέση ο Τίτος Τιτάκης με το εντυπωσιακό Citroen DS3 R3T στο ντεμπούτο του στους ελληνικούς αγώνες σημειώνοντας χρόνο 5.38.87, ενώ μόλις 4 δέκατα πίσω του, 3ος ήταν ο Ανδρέας Μαραγκάκης με Honda Civic Type R.

Στη κατηγορία των 1600 κυβικών, ο Μιχάλης Ζερβάκης με Citroen Saxo ήταν ταχύτερος με συνολικό χρόνο 5.34.11, με τον Άγγελο Σφίγγα με Peugeot 206 να είναι δεύτερος με 5.37.86 και τον Γιάννη Δαμιανάκη με Peugeot 106 να ανεβαίνει στη τρίτη θέση του βάθρου με 5.47.37.

Στα "μικρά" 1400άρια, ο Γιώργος Ιωαννίδης με Citroen AX πήρε τη νίκη, σε 6.11.19. Ο Μιχάλης Πουλάκης με το νέο του Toyota Yaris τερμάτισε δεύτερος με 6.3374 ενώ στη τρίτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Στράτος Σταματάκης με Peugeot 106 Rallye 1.3 και χρόνο 6.38.40.

«Είμασταν 2οι στην Α5 και 3οι στα 1400κ. μετά από έναν πολύ ωραίο αγώνα. Συγχαρητήρια στη Λέσχη για τη διοργάνωση και στον επόμενο με το καλό», τόνισε ο Στράτος Σταματάκης ενώ ο πρόεδρος του διοργανωτή Αθλητικού Ομίλου Κρήτης Μιχάλης Πουλάκης σημείωσε: «Ένα μεγάλο μπράβο στην οργάνωση και τους ανθρώπους που στελέχωσαν τον αγώνα για να έρθει εις πέρας. Ευχαριστούμε το Δήμο Χερσονήσου και την περιφέρεια Κρήτης για την στήριξη. Εύχομαι ο επόμενος αγώνας να είναι κάτω από καλύτερες συνθήκες, χωρίς πανδημία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News