Κοροβέσης στην ΚΡΗΤΗ TV: «Ενότητα και ψυχολογία έφεραν την παραμονή»

Ποδόσφαιρο
Κοροβέσης στην ΚΡΗΤΗ TV: «Ενότητα και ψυχολογία έφεραν την παραμονή»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Νίκος Κοροβέσης έστειλε το «μήνυμα» μέσω της ΚΡΗΤΗ TV για νέα αφετηρία, τονίζοντας ότι η φετινή δύσκολη χρονιά έδωσε ένα… μάθημα και ο ΟΦΗ πρέπει να στοχεύει ψηλά την επόμενη σεζόν

Όλες τις εναλλαγές συναισθημάτων ανά σεζόν έχει ζήσει ο Νίκος Κοροβέσης την τριετία που αγωνίζεται με τη φανέλα του ΟΦΗ.

Ο εκ των αρχηγών της ομάδας μίλησε στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” της “ΚΡΗΤΗ TV” για την επίτευξη του στόχου της παραμονής και τα... “κλειδιά” που έφεραν την αίσια έκβαση τελικά.

Έχοντας βιώσει το μπαράζ με τον Πλατανιά, μετά την έξοδο στην Ευρώπη, και φέτος μια χρονιά ξανά με το άγχος της παραμονής, δίνει το “μήνυμα” για μια νέα αφετηρία.

Οι φιλοδοξίες του ΟΦΗ πρέπει να είναι υψηλές, όπως τονίζει ο έμπειρος μπακ-χαφ, προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση όλων είναι πολύ σημαντική.

Αρχικά υπογράμμισε για τα συναισθήματα που έφερε η σωτηρία: «Υπάρχει ανακούφιση, γιατί η χρονιά δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε και κύλησε με άγχος. Τέλος καλό, όλα καλά, και τώρα μπορούμε να κάνουμε όνειρα για τις επόμενες σεζόν».

Καθοριστικός παράγοντας σύμφωνα με τον Κοροβέση ήταν η τόνωση της ψυχολογίας: «Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησαν τα play out δεν είχαμε κερδίσει αρκετό καιρό και η ψυχολογία δεν ήταν καλή. Με την παρουσία του Νίκου Νιόπλια, ανέβηκε η ψυχολογία και είχαμε τεράστια θετική ενέργεια. Η ποιότητα της ομάδας δεν ήταν να παλεύει για την παραμονή. Βγάλαμε στο γήπεδο αυτό που μπορούμε και έτσι επιτεύχθηκε ο στόχος. Πιστέψαμε ο ένας στον άλλο, ήμασταν ενωμένοι σ’ αυτό και στο τέλος τα καταφέραμε».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι υπήρχε... άρνηση ακόμη και στη σκέψη της αποτυχίας: «Προσωπικά, επειδή ξέρω τη δυναμική της ομάδας και των συμπαικτών μου, δε δεχόμουν να παίξω μπαράζ ή να μην είμαι στην κατηγορία του χρόνου. Ποτέ δεν πίστευα ότι η ομάδα θα έχει πρόβλημα. Το κλίμα που υπάρχει στον ΟΦΗ εγώ δεν το έχω συναντήσει αλλού. Η στήριξη ήταν τεράστια. Από τον ίδιο τον πρόεδρο και όλους στην ομάδα. Αυτό σου δίνει τεράστια δύναμη και πίστη. Πολλοί παίκτες στην ομάδα δε δέχονταν να κινδυνεύει η ομάδα και στα δύσκολα βγήκαν μπροστά».

«Να είμαστε δυνατοί»

Ο Νίκος Κοροβέσης εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα ο ΟΦΗ να είναι δυνατός τη νέα σεζόν και να διεκδικήσει ξανά την έξοδο στην Ευρώπη.

«Ο ΟΦΗ είναι ενωμένος στα δύσκολα και πάντα τα καταφέρνει. Έχει περάσει πολλά η ομάδα και στο τέλος βγαίνει πάντα δυνατή. Εύχομαι του χρόνου να πανηγυρίζουμε ξανά την έξοδο στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε για την αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα: «Θα κριθούμε όλοι, όπως κάθε χρόνο. Δεν αλλάζει κάτι. Τα συμβόλαια δεν είναι για να “πατάς” πάνω».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στον Γιώργο Σίμο: «Ποτέ δεν μπορεί να φταίει ένας για την εικόνα της ομάδας. Ο κ. Σίμος είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και καταπληκτικός προπονητής. Όταν δεν πάει κάτι καλά, συνήθως την πληρώνει ο προπονητής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι φταίει στο 100%».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News