Αθλητισμός

Ξεκινάει τις εργασίες του το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Φυσικής Αγωγής

Mε ενδιαφέρον αναμένεται και η συζήτηση που αφορά στην ενότητα: "ΤΕΦΑΑ- Προοπτικές ανάπτυξης και νέες προκλήσεις»

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται από σήμερα και μέχρι την Κυριακή η διεξαγωγή του 1ου Πανελλήνιου Συνέδριου Σχολικής Φυσικής Αγωγής και Αθλητικής Επιστήμης που λόγω της πανδημίας θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Το συνέδριο απευθύνεται εκτός από τους/τις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, σε πτυχιούχους και φοιτητές ΤΕΦΑΑ, σε γονείς, σε μαθητές, και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι εγγεγραμμένοι σύνεδροι έχουν ξεπεράσει τους 1100.
Στις εργασίες του έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα συζητήσουν σημαντικά θέματα της σχολικής φυσικής αγωγής και της αθλητικής επιστήμης, όπως η παιδαγωγική της Φυσικής Αγωγής (Φ.Α.), η ειδική και προσαρμοσμένη Φ.Α., η διά βίου άσκηση για υγεία και ποιότητα ζωής, οι προοπτικές ανάπτυξης και οι νέες προκλήσεις της επιστήμης της Φ.Α. στην Κρήτη, η φυσική δραστηριότητα και σχολικές αυλές κλπ.
Παράλληλα θα διοργανωθούν ιστοσεμινάρια (e-workshops) για το δομημένο διάλειμμα, για την διαχείριση των συγκρούσεων στο σχολείο, για την διδακτική του ελληνικού παραδοσιακού χορού και για την ασφάλεια στο υγρό στοιχείο.
Το συνέδριο θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους ως κεντρικοί ομιλητές: Ο Γ.Γ Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς ,Ph.D. με θέμα :"Το σχολείο του Αθλητισμού".
Ο κ. Παντελεήμων Εκκεκάκης Ph.D. Καθηγητής, στο Τμήμα Κινησιολογίας, του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αϊόβα με θέμα: "Η σωματική άσκηση ως αντικαταθλιπτική θεραπεία" και η κ. Μαρία Καβουσανού Ph.D. , Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αθλητικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ με θέμα : “Κίνητρα της Φυσικής Αγωγής».
Αξίζει να σημειωθεί ότι θα τιμηθεί ο κ. Κώστας Μουντάκης, PhD, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου και επί τιμή Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, για την πολυετή και πολυεπίπεδη προσφορά του στην Παιδεία και ειδικότερα στη Σχολική Φυσική Αγωγή.

ΤΕΦΑΑ στην Κρήτη
Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η θεματική ενότητα: «ΤΕΦΑΑ- Προοπτικές ανάπτυξης και νέες προκλήσεις» αφού ως γνωστό η ίδρυση ΤΕΦΑΑ στην Κρήτη αποτελεί πάγιο αίτημα των ανθρώπων της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού του νησιού εδώ και πέντε σχεδόν δεκαετίες , πολύ πριν ιδρυθούν τα τρία τελευταία ΤΕΦΑΑ στη χώρα (Κομοτηνής, Σερρών, Τρικάλων). Και ενώ ο Νόμος 4610 Τεύχος A’ 70/07.05.2019 που αφορούσε σε συνεργασίες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. προέβλεπε την ίδρυση ΣΕΦΑΑ στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ) με έδρα τον Άγιο Νικόλαο οι τελευταίες αλλαγές (άρθρο 33 του NOMOΥ 4653 /2020 (ΦΕΚ A 12 - 24.01.2020) ανέστειλαν, προς απογοήτευση, μεταξύ άλλων τμημάτων και την δημιουργία του συγκεκριμένου τμήματος!

Δείτε το πρόγραμμα: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια