Με τη συμμετοχή του Χάρη Μαμουλάκη το Τουρνουά Σκάκι Φιλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Αθλητισμός
Με τη συμμετοχή του Χάρη Μαμουλάκη το Τουρνουά Σκάκι Φιλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήταν η πρώτη διαδικτυακή διοργάνωση

Βουλευτές και Ευρωβουλευτές έδειξαν τις ικανότητες τους στο σκάκι, συμμετέχοντας στο πρώτο Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Φιλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μεταξύ αυτών και ο Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουμάκης, ενώ συνολικά αγωνίστηκαν 27 σκακιστές με τους Grand Maitre (GrandMaster) Loek Van Wely (Ολλανδία), Victor Bologan (Μολδαβία) και Antoaneta Stefanova (Βουλγαρία) και WFM Daniela Movileanu (Ιταλία) να είναι μερικοί από αυτούς.

Ο Χάρης Μαμουλάκης, που στο παρελθόν ήταν πρωταθλητής Ελλάδας με τα χρώματα του Ηράκλειο Ο.Α.Α. (1992 και 1993), ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Είχε εξαιρετική παρουσία, ισοβαθμώντας στην 5η θέση με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια GM Antoaneta Stefanova, καταγράφοντας 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες σε 7 αγώνες. Ειδικότερα, ο Χάρης Μαμουλάκης ήρθε ισόπαλος με την WFM Daniela Movileanu (Ιταλία), έχασε από τους Artak Manukian (Αρμενία) και Milan Brglez (Σλοβενία) και κέρδισε τους Karl Gauti Hjaltason (Ισλανδία), Viktors Valainis (Λετονία), Pall Magnusson (Ισλανδία) και Vaclav Klaus (Τσεχία).

Η συμμετοχή του Χάρη Μαμουλάκη έγινε από αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου που παραχωρήθηκε με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος και τον συνεχάρη για τη συμμετοχή του στο τουρνουά, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσφέρει ένα θετικό παράδειγμα, ιδιαίτερα στα παιδιά και τους νέους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για το σκάκι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News