Φλαούνας: Ήταν μία χρονιά ανασύνταξης για τον ΟΦΗ

Αθλητισμός
Φλαούνας: Ήταν μία χρονιά ανασύνταξης για τον ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τεχνικός της ομάδας του Ηρακλείου μιλάει για τη δύσκολη σεζόν στην Volley League…

Μία δύσκολη σεζόν ολοκληρώθηκε για το τμήμα βόλεϊ του ΟΦΗ που ανανέωσε την παρουσία του στη Volley League για 3η συνεχόμενη χρονιά. Η ομάδα του Άκη Φλαούνα κλήθηκε να ανταποκριθεί στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, αναπροσαρμόζοντας κάθε φορά τα πλάνα της… «Ήταν μία δύσκολη χρονιά από πολλές απόψεις. Ήταν η ιδιαιτερότητα της πανδημίας που ουσιαστικά για τον ΟΦΗ είχαμε μία εκκίνηση και δύο επανεκκινήσεις. Στο προπονητικό κομμάτι έπρεπε να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα που να περιλαμβάνει και επαναφορά μετά από αρρώστια και αυτό ήταν ιδιαίτερο… Μπήκαμε το Φεβρουάριο σε καραντίνα. Πάνω που η ομάδα είχε φορμαριστεί, ξεμονταρίστηκε και τελικά φορμαρίστηκε τώρα στο τέλος στα play out, όπου κάναμε κάποιες καλές εμφανίσεις. Όλο αυτό είχε επίπτωση στην αγωνιστική παρουσία της ομάδας και στη συγκομιδή των βαθμών. Το γεγονός ότι δεν είχαμε κανένα τραυματισμό ήταν ένα κέρδος που το πιστώνονται οι γυμναστές και οι άνθρωποι του fitness της ομάδας. Ήταν μία χρονιά ανασύνταξης του ΟΦΗ, όπως είχαμε συμφωνήσει με τη Διοίκηση, μια χρονιά οικονομικής εξυγίανσης της ομάδας, να μπορέσει να βάλει τις βάσεις για την 3η συμμετοχή της στη Volley League»,τόνισε ο τεχνικός του ΟΦΗ στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της Κρήτη TV ενώ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα του όταν εννέα μέλη της νόσησαν από κορωνοϊό.

«Ήταν μία δύσκολη κατάσταση το διάστημα που νόσησαν μέλη της ομάδας. Ο συνεργάτης μου, ο Μανώλης Πρασανάκης έμεινε μια εβδομάδα στο νοσοκομείο. Ήταν το πιο σοβαρό περιστατικό σε έναν άνθρωπο αθλητικό, που δεν καπνίζει, δεν πίνει, κάνει μία ζωή που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό. Η αρρώστια δεν κάνει διακρίσεις… Είμαστε τυχεροί όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό γιατί έχουμε ισχυρό ανοσοποιητικό για να αντιδράσουν απέναντι στον ιό. Είναι δεδομένο ότι όλοι έχουμε φοβηθεί, η εξέλιξη του ιού δεν είναι προβλεπόμενη και οι παρενέργειες του μπορεί να είναι πολύ σοβαρές για την υγεία…».

Kρατάει τις θετικές εμφανίσεις…

Ο προπονητής του ΟΦΗ αναφέρθηκε και στο επιβαρυμένο πρόγραμμα που υπήρξε με την διεξαγωγή πολλών αγώνων σε λίγες ημέρες.

«Ήταν σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αυτό που κληθήκαμε να κάνουμε. Να παίξουμε 7 παιχνίδια σε 13 ημέρες, αυτό δεν γίνεται ούτε σε κατάσταση Ολυμπιάδας. Θέλει ειδική προετοιμασία για να ανταπεξέλθεις σε αυτά τα παιχνίδια που εμείς εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαμε να το κάνουμε… Ωστόσο σταθήκαμε με αξιοπρέπεια, πήραμε θετικά αποτελέσματα, κάναμε καλές εμφανίσεις και το πιο σημαντικό ήταν ότι δεν είχαμε τραυματισμούς».

Κάνοντας τον απολογισμό του για την χρονιά που ολοκληρώθηκε ο τεχνικός του ΟΦΗ σημειώνει: «Κρατάμε τις θετικές εμφανίσεις, τις στιγμές που η ομάδα έβγαλε στο γήπεδο αυτό που έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις, κρατάμε και την ραχοκοκαλιά της ομάδας, η οποία θα εισηγηθώ να παραμείνει και του χρόνου στην ομάδα. Χρόνο με τον χρόνο ο ΟΦΗ παρουσιάζεται πιο δυνατός, πιο οργανωμένος και αυτός θα πρέπει να είναι και ο στόχος που θα έχει η ομάδα. Να φτιάξει μια οργάνωση στο εσωτερικό της, έναν οργανισμό που θα λειτουργεί με όποιον προπονητή και αν έλθει, με όποιους παίκτες και αν έλθουν, να παραμένουν κάποια στελέχη ίδια και τα γρανάζια να δουλεύουν κανονικά με όποιες συνθήκες και αν παρουσιάζονται…»

Ο Άκης Φλαούνας μίλησε και για την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα: «Ήταν λυπηρό το γεγονός της απουσίας του κόσμου. Τα αθλήματα δεν είναι για να παίζουν οι αθλητές, είναι για να τα βλέπει ο κόσμος. Ήταν σα να δίναμε μία παράσταση χωρίς θεατές και χωρίς έδρες. Και γι΄αυτό και οι νίκες ήταν όλες εκτός έδρας. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει παραπάνω παιχνίδια αν είχαμε τη στήριξη του φίλαθλου κοινού μας μιας και ο κόσμος μας θα έδινε ώθηση στους παίκτες μας…»

"Απογοήτευση ο Φοίνικας..."

Ο τεχνικός του ΟΦΗ αναφέρθηκε και στα play off της Volley League που είναι σε εξέλιξη, χωρίς να αποδέχεται την άποψη ότι ο Φοίνικας Σύρου ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Κάθε άλλο…: «Ο Φοίνικας δεν ι αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη αλλά την δυσάρεστη απογοήτευση! Με το ρόστερ που έχει και το μπάτζετ που είχε θα έπρεπε να είχε κάνει καλύτερα αποτελέσματα όμως εδώ παρεμβαίνει η πανδημία που επηρέασε πάρα πολλές ομάδες. Ήταν ένα καταλυτικός παράγοντας για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έδειξε πιο σταθερός, έδειξε σοβαρότητα και θέληση στα παιχνίδια που διεκδίκησε και τελικά δίκαια θα στεφθεί πρωταθλητής.

Σε ότι αφορά στην επόμενη μέρα στον ΟΦΗ, καθώς όπως όλα δείχνουν, το Κύπελλο δεν θα πραγματοποιηθεί, ο Άκης Φλαούνας έχει εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει στην ομάδα, μένει να δομολογηθούν όμως οι εξελίξεις με τον πρόεδρο Γιάννη Δανδάλη: «Θα πρέπει να μιλήσουμε με τη Διοίκηση για δική μου ανανέωση και από κει και πέρα να ξεκινήσουμε το σχεδιασμό για τη νέα χρονιά. Έχω εκφράσει την επιθυμία να μείνω όμως αυτό είναι στα χέρια και την ευχέρεια του προέδρου».

Δείτε το σχετικό βίντεο από την εκπομπή "Kρήτη Σήμερα":

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News