Αθλητισμός

Πρωτοφανείς παρεμβάσεις Αυγενάκη στις εκλογές Αθλητικών Ομοσπονδιών

Έχει χαθεί η μπάλα με τις δηλώσεις του υφυπουργού να μιλά για πρόεδρο "κοινής αποδοχής" στην ΕΠΟ, ενώ υπάρχουν δύο υποψήφιοι και να καταργεί τα κωλύματα υποψηφίων ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία των εκλογών! - Συμβαίνουν πρώτη φορά στην Ελλάδα με Δημοκρατία...

Τέτοιες κυβερνητικές παρεμβάσεις στις εκλογικές διαδικασίες των αθλητικών Ομοσπονδιών δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα. Κι όχι μόνο αυτό, το υπερηφανεύονται κιόλας, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις Αυγενάκη. Βγαίνει ο Υφυπουργός και μιλά για πρόεδρο κοινής αποδοχής, όταν διεκδικούν δύο την προεδρία, οι Ζαγοράκης και Νίκας!

Αφήστε που από τις πολλές παρεμβάσεις, έχασαν τελείως τη μπάλα και για να αποφύγουν την… ξεφτίλα, πήγε ο Αυγενάκης στη Βουλή και πέρασε «φωτογραφικές τροπολογίες».

Με αυτές, καταργούνται τα κωλύματα στα καταστατικά των Ομοσπονδιών, (άκουσον, άκουσον) «για να αποφευχθούν άσκοπες δικαστικές διενέξεις»! Τί ωραίο Κράτος... Κατόπιν εορτής, πολύ δημοκρατικό.

Όσο κι αν αυτά τα προεκλογικά κωλύματα στην ΕΠΟ, ακόμη κι αν δεν είναι μεγέθους πταίσματος, μπροστά στα όσα συμβαίνουν τελευταία και τις τελευταίες δεκαετίες ως «κακουργήματα» σε βάρος του ελληνικού ποδοσφαίρου, η παρέμβαση του υφυπουργού για να γίνουν δεκτές όλες οι υποψηφιότητες για τις εκλογές, είναι εκτρωματική...

Το κακό είναι ότι αρχίζει να γίνονται συνήθεια οι ταχυδακτυλουργικές κινήσεις της αθλητικής ηγεσίας, όταν θέλει να περάσει αυτό του θέλει, να διαμορφώνει εκ των υστέρων τους κανόνες του παιχνιδιού.

Αφαιρέθηκε δηλαδή το δικαίωμα, ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία, όποιου είχε έννομο συμφέρον να ζητήσει από το Διαιτητικό Δικαστήριο, ακυρότητα για υποψήφιους (και του Ζαγοράκη) στις εκλογές, λόγω κωλύματος-ασυμβίβαστου. Γεγονός το οποίο συνιστά «καταφανέστατη περίπτωση παρέμβασης της νομοθετικής στη δικαστική εξουσία των Αρεοπαγιτών της ΕΠΟ».

Από την άλλη δεν απέχει μακριά από το να αρχίσουν να ... αποφασίζουν και να διατάζουν ορισμό διοικήσεων! Κι όλα αυτά λόγω ανεπάρκειας πολιτικών αξιωματούχων και δη "επιτελικών" υψηλόβαθμων...

Η άγνοια, της πολιτικής ηγεσίας που δεν γνωρίζει τα κωλύματα των υποψηφίων που προωθεί, δείχνει επίσης, επικίνδυνη προχειρότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια