Αθλητισμός

"Φωτογραφική" τροπολογία για τα κωλύματα εκλογιμότητας στις αθλητικές ομοσπονδίες

Άλλη μια αιφνιδιαστική παρέμβαση Αυγενάκη στη διεξαγωγή αρχαιρεσιών στους αθλητικούς φορείς

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε "φωτογραφική" τροπολογία με αναδρομική ισχύ στις 19/3 σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει τα εξής: «Το άρθρο 3 του ν. 2725/1999 (ΑΊ2Ό κατισχύει κάθε διαφορετικής ρύθμισης που περιέχεται σε καταστατικό αθλητικού σωματείου, αθλητικής ένωσης ομοσπονδίας. Η παρούσα ισχύει από τη 18η/9/2020, ημέρα έναρξης ισχύος του ν. 4726/2020.

Η τροπολογία κατατέθηκε αιφνιδιαστικά από τον Αυγενάκη την Παρασκευή 19 Μαρτίου σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών και αναφέρεται ως «Κωλύματα αθλητικού νόμου και καταστατικές διατάξεις».

Συνοπτικά, η τροπολογία αναφέρει πως τα όποια κωλύματα προβλέπονται στα Καταστατικά των ομοσπονδιών, δεν ισχύουν και ισχύουν μόνο όσα προβλέπονται στον αθλητικό Νόμο.

Αυτό, μάλιστα, γίνεται, με σκοπό «να διευκολυνθεί η διεξαγωγή αρχαιρεσιών στους αθλητικούς φορείς όλων των βαθμίδων (και) να αρθούν τυχόν ερμηνευτικές αμφισβητήσεις και να αποφευχθούν άσκοπες δικαστικές διενέξεις»!

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί, πως η τροπολογία κατατέθηκε, την ώρα που υπάρχουν ρεπορτάζ, αλλά και επώνυμες τοποθετήσεις, ότι τουλάχιστον η υποψηφιότητα Ζαγοράκη (πιθανόν και άλλου υποψηφίου) εμπίπτει στα κωλύματα του Καταστατικού της ΕΠΟ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια