"Φωτογραφική" τροπολογία για τα κωλύματα εκλογιμότητας στις αθλητικές ομοσπονδίες

Αθλητισμός
"Φωτογραφική" τροπολογία για τα κωλύματα εκλογιμότητας στις αθλητικές ομοσπονδίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλη μια αιφνιδιαστική παρέμβαση Αυγενάκη στη διεξαγωγή αρχαιρεσιών στους αθλητικούς φορείς

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε "φωτογραφική" τροπολογία με αναδρομική ισχύ στις 19/3 σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει τα εξής: «Το άρθρο 3 του ν. 2725/1999 (ΑΊ2Ό κατισχύει κάθε διαφορετικής ρύθμισης που περιέχεται σε καταστατικό αθλητικού σωματείου, αθλητικής ένωσης ομοσπονδίας. Η παρούσα ισχύει από τη 18η/9/2020, ημέρα έναρξης ισχύος του ν. 4726/2020.

Η τροπολογία κατατέθηκε αιφνιδιαστικά από τον Αυγενάκη την Παρασκευή 19 Μαρτίου σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών και αναφέρεται ως «Κωλύματα αθλητικού νόμου και καταστατικές διατάξεις».

Συνοπτικά, η τροπολογία αναφέρει πως τα όποια κωλύματα προβλέπονται στα Καταστατικά των ομοσπονδιών, δεν ισχύουν και ισχύουν μόνο όσα προβλέπονται στον αθλητικό Νόμο.

Αυτό, μάλιστα, γίνεται, με σκοπό «να διευκολυνθεί η διεξαγωγή αρχαιρεσιών στους αθλητικούς φορείς όλων των βαθμίδων (και) να αρθούν τυχόν ερμηνευτικές αμφισβητήσεις και να αποφευχθούν άσκοπες δικαστικές διενέξεις»!

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί, πως η τροπολογία κατατέθηκε, την ώρα που υπάρχουν ρεπορτάζ, αλλά και επώνυμες τοποθετήσεις, ότι τουλάχιστον η υποψηφιότητα Ζαγοράκη (πιθανόν και άλλου υποψηφίου) εμπίπτει στα κωλύματα του Καταστατικού της ΕΠΟ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News