Το ιδιώνυμο, το ιστορικό χαμηλό και οι βάσιμες προσδοκίες

Ποδόσφαιρο
Το ιδιώνυμο, το ιστορικό χαμηλό και οι βάσιμες προσδοκίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ που ξανάρχεται! - Με παλιές και βολικές ολιστικές συνταγές η βία δεν αντιμετωπίζεται Κύριε - Ελεύθερη πτώση του ελληνικού ποδόσφαιρου, όπως όταν παίρνεις φόρα... κατηφόρα και άλλα "σφηνάκια" στην υγειά του "ύπατου αρμοστή"

Για την τραγική θέση της Ελλάδας στο ranking της UEFA, ο συναγερμός έχει ηχήσει μερικά χρόνια πίσω, αλλά οι μεγάλοι ηγέτες του ελληνικού ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα, έμειναν στο χαβά των προσωπικών τους συγκρούσεων και ποιος θα κάνει την πιο άχαρη προπαγάνδα από τα μέσα ενημέρωσής τους, σε βάρος του άλλου.

Η όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, από τον καιρό που βάλαμε στη γλώσσα μας την ορολογία προσδιορισμού τους ως "Big4", έχει πάρει φόρα, και από τη φόρα κατηφόρα.

Φυσικά, ούτε περιμένει κανείς να τα κάνει όλα μόνος του ο Ζαγοράκης αναλαμβάνοντας το τιμόνι της ΕΠΟ. Όπως είναι δυνατόν, ένας κούκος να φέρνει μόνος του την άνοιξη. Απλά αυτό που πρεσβεύει ο Ζαγοράκης, χρειάζεται να υποστηριχθεί έμπρακτα, από κάθε πλευρά, ώστε να αρχίζουμε σιγά σιγά οι Έλληνες φίλαθλοι να αισθανόμαστε υπερήφανοι για την ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα.

Η 20ή θέση αποτελεί ιστορικό χαμηλό και φυσικά ρίχνει στο πηγάδι την εξυγίανση που κινήθηκε μόνο για τα συμφέροντα των βαρόνων της.

Από τη 18η θέση μέχρι και την 28η είναι το ίδιο και το αυτό. Η Ελλάδα πρέπει να σοβαρευτεί και να βάλει σε πρώτη φάση από κάτω δύο χώρες στη νέα περίοδο με ανταγωνιστές στο τώρα, την

Ελβετία και Κροατία, που μετά τις ήττες της Γιουνγκ Μπόις 3-0 από τον Άγιαξ και της  Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0 από την Τότεναμ, δύσκολα, θα ξεφύγουν πολύ στη βαθμολογία. Το 1-1 της Σλάβια απέναντι στη Ρέιντζερς στην Πράγα,μπορεί αφήνει ελπίδες στην Τσεχία.

Ναι, ευθύνονται για όλες αυτές τις κατρακύλες, οι ηγεσίες της ΕΠΟ και των ΠΑΕ... Η νοοτροπία και η κοσμοθεωρία τους περί δέντρου και δάσους!

ΟΦΗ: Η βάσιμη αισιοδοξία για την επιτυχία στα πλέι άουτ

Οι προσδοκίες για την ισχύ του ΟΦΗ στις μάχες των πλέι άουτ, είναι βάσιμες και αισιόδοξες. Ο Νιόπλιας δείχνει στους παίκτες από την αρχή τον προσανατολισμό και το στόχο: Αποτέλεσμα ίσον βαθμοί. Τα νέα για τις επιστροφές βασικών ποδοσφαιριστών είναι ενδυναμωτικά για την ομάδα.

Ηχούν δυνατά τα ονόματα των Σακόρ, Νέιρα, Βούρου και του Νίκου Μαρινάκη που αποτελεί αξιόπιστη και μαχητική λύση που έλλειψε για πολύ καιρό. Δυνατό στοιχείο της αντεπίθεσης -αναμφίβολα- οι μέρες που μεσολαβούν από την Κυριακή ως την έναρξη των πλέι άουτ, λόγω της διακοπής για τα ματς της Εθνικής με Ισπανία (25/3) και Γεωργία (31/3).

Ο ΟΦΗ έχει σημαντικό κίνητρο επανεκκίνησης στην αγωνιστική του επιδίωξη αυτή την Κυριακή με τον Άρη στο "Βικελίδης", ξέροντας ότι τον περιμένει μια δύσκολη μάχη, που αυτόματα -λόγω και των νέων συνθηκών στο εσωτερικό του- αποτελεί πρόκληση για κάθε ποδοσφαιριστή του.

Μια εικόνα από παλιά και καλά. Ότι μπορέσουν να πάρουν, θα γράψει...

"Ιδιώνυμα" σφηνάκια...

-Για την αντιμετώπιση της βίας αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων, και το σύστημα διενέργειας οργανωμένων μετακινήσεων φιλάθλων. Κυρίως επανεισάγεται το «ιδιώνυμο», που τις τελευταίες δεκαετίες μπαινοβγαίνει από την εποχή Ορφανού!

-Η βία δεν λύνεται και δεν λύθηκε ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τη μαγική μπαγκέτα κάθε υπουργού.  Είναι βαθύ κοινωνικό πρόβλημα που έχει αιτίες και ρίζες που δεν αναλύονται δια ξέσεως του οπισθίου της κεφαλής.

-Τόσες έρευνες έμειναν από τις πολιτικές ηγεσίες στο συρτάρι ή στο χέρια των ερευνητών. Τόσα σεμινάρια (όπως το αξιόλογο πριν μερικά χρόνια που διοργάνωσε η ΕΠΣΗ στο Ατλαντίς, τελικά αποδείχθηκε από τους πολιτικούς καριέρας ότι ήταν για ένα καλό εσπρεσάκι.

-Ο υφυπουργός με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, έδειξε χτες -για να πει ότι έχει τη λύση με αφορμή τα γεγονότα- σημεία από το νέο σχέδιο νόμου, που θα εισαχθεί σύντομα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για να συζητηθεί και κατόπιν στην Ολομέλεια για να ψηφιστεί.

-Εδώ που τα λέμε το ιδιώνυμο είναι στα μέτρα του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζεται η πανδημία. Ασορτί.

-"Για την αντιμετώπιση της βίας εκσυγχρονίζεται το πλαίσιο λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων, θεσπίζεται νέο σύστημα διενέργειας οργανωμένων μετακινήσεων φιλάθλων και επανεισάγεται το «ιδιώνυμο», γράφει.

-Από το facebook, μάθαμε... επισήμως από τον υφυπουργό ότι (οριστικά ) στην αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων θα συγχωνευτεί η Super League 2 με τη Football League. Αλλά δεν έγραψε πως...

-Άλλη μια ένδειξη για την κυβερνητική ανάμειξη στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ. Η Ξένια Αργειτάκη τέθηκε εκτός Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, επειδή έθεσε υποψηφιότητα με τη Σοφία Σακοράφα και όχι με την "Αναγέννηση". Απλό…

-Ασφαλώς και δεν είμαστε αποικία, ούτε ο Κλάτεμπεργκ Βρετανός ύπατος αρμοστής στη χώρα μας. Καλώς ο ΠΣΑΤ τον στέλνει στον αθλητικό εισαγγελέα για τις δηλώσεις που προσβάλλουν τους αθλητικούς συντάκτες.

-Βαριά λόγια από έναν πλουσιοπάροχα αμοιβόμενο αρχιδιαιτητή, να λέει, χωρίς διευθύνσεις και ονόματα στους Έλληνες διαιτητές ότι “μιλούν με τους δημοσιογράφους και μπορούν να τους δίνουν 50-100 ευρώ για να τους προστατεύουν στα λάθη που κάνουν”.

-Το σχολιάσαμε από την πρώτη στιγμή, αλλά και περιμέναμε κάποια κίνηση από τον αθλητικό ή τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, που σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, τρέχουν ωθούμενοι...

Άγγελος Χαριστέας έδειξε βαθιά χολωμένος που η Κυβέρνηση προτίμησε τον Ζαγοράκη για υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ, ενώ είχε κάνει στον ίδιο επίσημη κρούση, αλλά δεν ήθελε να πει περισσότερα σε συνέντευξή του.

-Το έδειξε με το ερώτημα: "Είδαν κάτι πιο οικουμενικό στον Θοδωρή από εμένα;"

-Εξαιρετικά προσεκτικός με τις λέξεις του ο Νίκος Νιόπλιας στις δηλώσεις του πριν το ματς με τον Άρη. Βασικά ουσιώδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News