Αθλητισμός

Γ’ Εθνική: Επιστροφή στις προπονήσεις… και βλέπουμε!

Παράταση αναστολής αγώνων για μία εβδομάδα στα άλλα πρωταθλήματα

Οι λοιμωξιολόγοι άναψαν το πράσινο φως για την επιστροφή στις προπονήσεις στην Γ’ Εθνική και στην Α’ Εθνική Ποδοσφαίρου Σάλας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΓΓΑ, αλλά ουδείς μπορεί να προβλέψει αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα στο άμεσο μέλλον.

Ξεκάθαρα η ημερομηνία που έχει θέσει η ΕΠΟ για 28 Μαρτίου είναι στον αέρα λόγω της διακοπής των προπονήσεων για 10 ημέρες και όλα θα κριθούν για το μέλλον από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι για μία ακόμα εβδομάδα παρατείνεται η αναστολή αγώνων σε Α1 Πόλο Ανδρών και Γυναικών, Α1 Χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών, Α1 Μπάσκετ Γυναικών και Α1 Βόλεϊ γυναικών και στη συνέχεια θα γίνει επανεκτίμηση.

Τα περισσότερα από αυτά τα πρωταθλήματα βρίσκονται πλέον σε κόκκινη γραμμή για το αν θα μπορούν να ολοκληρωθούν.

Επίσης γίνεται λόγος για επικαιροποιημένα αυστηροποιημένα πρωτόκολλα για αθλητικούς αγώνες και προπονήσεις «κατά το πρότυπο του πρωτοκόλλου της Super League 1 ποδοσφαίρου, με διενέργεια τεστ πριν από κάθε αγώνα».

Η ενημέρωση της ΓΓΑ:

Η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» στην 197η συνεδρίασή της, σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, αποδέχθηκε ομόφωνα την εξής εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», για τα ζητήματα του αθλητισμού που της τέθηκαν:

«Ο Γ.Γ. Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, κατόπιν της αναστολής διεξαγωγής των αθλητικών αγώνων και προπονήσεων, παρουσίασε επικαιροποιημένο αυστηροποιημένο πρωτόκολλο που αφορά σε όλες τις ομάδες, όλων των κατηγοριών, εστιάζοντας στις τεχνικές διαχείρισης του κρούσματος, κατά το πρότυπο του πρωτοκόλλου της Super League 1 ποδοσφαίρου, με διενέργεια τεστ πριν από κάθε αγώνα.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για να ολοκληρωθούν οριακά πια οι διοργανώσεις, ενόψει υποχρεώσεων των Εθνικών μας ομάδων κυρίως σε Ευρωπαϊκό και Ολυμπιακό επίπεδο.

Τα μέλη της Επιτροπής, μετά από διαλογική συζήτηση, ενέκριναν ομόφωνα τα αυστηροποιημένα πρωτόκολλα και αποφασίστηκε: 

  • Η συνέχιση της αναστολής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Α1 Κατηγορίας υδατοσφαίρισης και χειροσφαίρισης ανδρών και υδατοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης και χειροσφαίρισης γυναικών, για μια επιπλέον εβδομάδα, με επανεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων. 
  • Αναφορικά με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Χιονοδρομίας που περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χιονοδρομιών (FIS), η διεξαγωγή του στα προβλεπόμενα χιονοδρομικά κέντρα. 
  • Αναφορικά με τη διεξαγωγή των προπονήσεων στη Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών και στην Α’ Εθνική ποδοσφαίρου Σάλας ανδρών, αυτές να πραγματοποιούνται χωρίς θεατές. 
  • Η λειτουργία και χρήση των κολυμβητηρίων για προπόνηση από τους αθλητές σωματείων, υποψήφιους Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Στρατιωτικών Σχολών, καθώς και της κολύμβησης για θεραπευτικούς σκοπούς, με τήρηση των προβλεπομένων από τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια