ΟΦΗ-Λάρισα 2-3 Τελικό

Ποδόσφαιρο
ΟΦΗ-Λάρισα 2-3 Τελικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κρίσιμη αναμέτρηση για την ομάδα του Ηρακλείου

Αγωνιστική… σταθμός η 25η για τον ΟΦΗ, που αντιμετωπίζει τη Λάρισα σε ένα πραγματικό «τελικό».

Λίγο πριν το φινάλε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League, η ομάδα του Ηρακλείου θέλει πάση θυσία τη νίκη.

Μοναδικός στόχος είναι να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί, με εννέα συνεχόμενες ήττες, και κατακτώντας τους τρεις βαθμούς, να αποκτήσει διαφορά… ασφαλείας από την τελευταία θέση.

Επικρατώντας των Θεσσαλών, που είναι ουραγοί στη βαθμολογία, η ομάδα του Ηρακλείου θα βρεθεί στο +9 από τον σημερινό της αντίπαλο.

*Πριν τη σέντρα του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ άφησαν ανθοδέσμη στο πανό που βρίσκεται στη θύρα, για τον φίλαθλο του ΟΦΗ, Κώστα Παναγιωτάκη, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες. 

Παρακολουθείστε την εξέλιξη του αγώνα από το neakriti.gr

1' Ξεκίνησε το παιχνίδι.

2' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 1-0: Με το... καλημέρα το προβάδισμα για τον ΟΦΗ. Ο Ντε Γκουζμάν κάνει το γύρισμα από αριστερά μέσα από την περιοχή, ο Στάικος κάνει το πλασέ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κοντράρει λίγο στον Σαρδινέρο και καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0. 

6' Σέντρα του Ουές από δεξιά, ο Ντε Γκουζμάν προσπαθεί για την κεφαλιά-ψαράκι, όμως δε θα βρει καλά τη μπάλα, που περνάει άουτ. 

8' Ευκαιρία για τη Λάρισα. Ο Νικολιάς θα κάνει συρτή σέντρα από δεξιά, κοντρόλ και σουτ από τον Πινακά, που δε βρίσκει στόχο. 

15' Δυνατό σουτ του Στάικου έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

26' Αναγκαστική αλλαγή για Λάρισα. Ο Νικολιάς αποχωρεί και στη θέση του θα περάσει ο Γκράουρ. 

28' ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ: Ο Κουτσιαύτης υποδεικνύει την "άσπρη βούλα", θεωρώντας παράβαση την προσπάθεια του Σωτηρίου, να απομακρύνει με "γροθιές" προ του Ντουρμισάι στα όρια της μεγάλης περιοχής. Από το ριπλέι, δε φαίνεται ο γκολκίπερ του ΟΦΗ να σπρώχνει τον αντίπαλο. Ακατανόητη η απόφαση του Κουτσιαύτη, αλλά και ποια ήταν η επικοινωνία με το VAR για μια τόσο κρίσιμη φάση. 

29' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 1-1: Εκτελεί ο Ντουρμισάι, 1-1 για τους Θεσσαλούς.

38' Κίτρινη κάρτα στον Μαξιμένκο. 

45+1' Απίστευτη φάση, με τον Γκράουρ να μπαίνει στο γήπεδο από την πλάγια γραμμή και να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ τη στιγμή που πλασάρει από τη μικρή περιοχή. Ο παίκτης της Λάρισας δεχόταν τις πρώτες βοήθειες στον πάγκο της ομάδας του και μόλις έγινε απομάκρυση προς την περιοχή του ΟΦΗ, έτρεξε προς τη μπάλα. Πιθανότατα δεν είχε πάρει το "ΟΚ" από τον Κουτσιαύτη για να μπει στο γήπεδο, ενώ ήταν ξεκάθαρα εκτεθειμένος. 

Ένταση ανάμεσα στους πάγκους και κίτρινες κάρτες από τον Κουτσιαύτη σε Κούγια και Τσινό. Συνεχίζει να διαμαρτύρεται ο μεγαλομέτοχος της Λάρισας και αποβάλλεται από το διαιτητή της αναμέτρησης. 

Ημίχρονο στο "Γεντί Κουλε". 1-1 το αποτέλεσμα.

Ένταση με τον Αλέξη Κούγια, που αποβλήθηκε από τον διαιτητή Κουτσιαύτη. Κατά την έξοδο του από τον αγωνιστικό χώρο, υπήρχε ένταση με τους παρευρισκόμενους στο χώρο της εξέδρας των επισήμων και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. 

46' Ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο. Αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, ο Ηλιάδης στη θέση του Μπέρτου.

47' Δυνατό σουτ του Στάικου έξω από την περιοχή, δε θα βρει στόχο. 

52' Ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ωραία ανάπτυξη από αριστερά, ο Κοροβέσης "κόβει" τη μπάλα στη μικρή περιοχή, ο Γρίβας σουτάρει σε δεύτερο χρόνο, με τη μπάλα να σταματάει στο σώμα του Ζίζιτς. 

54' ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ: Γύρισμα του Γκράουρ από δεξιά, ο Μπεν Χατίρα από το ύψος του πέναλτι σημαδεύει το αριστερό κάθετο δοκάρι.

62' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 1-2: Από βολέ του τερματοφύλακα, χάνονται δύο εναέριες "μονομαχίες", η μπάλα φτάνει στον Ακούνια, που κερδίζει τη μπάλα στη διεκδίκηση με τον Ουές και με φαλτσαριστό σουτ κάνει το 1-2.  

64' Κίτρινη κάρτα στον Ντουρμισάι. Αρχικά ο Κουτσιαύτης είχε δείξει κόκκινη στον Ντουρμισάι για αγκωνιά στον Γιαννούλη, όμως μετά από έλεγχο στο μόνιτορ του VAR, "ακυρώνει" την αρχική απόφαση και δείχνει κίτρινη. 

68' Αλλαγή για τον ΟΦΗ. Ο Σολίς στη θέση του Γρίβα. 

69' Δυνατό σουτ του Μεγιάδο στην κίνηση, η μπάλα αρκετά εκτός εστίας. 

72' ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ: Ο Σολίς ανατρέπεται από τον Γιακιμόφσκι, πέναλτι για τους "ασπρόμαυρους".

73' Μπλοκάρει ο Νάγκι την εκτέλεση του Ντε Γκουζμάν, επανάληψη από τον Κουτσιαύτη. Δεν ήταν στη γραμμή της εστίας ο γκολκίπερ της Λάρισας.

74' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 2-2: Εκτελεί το πέναλτι ο Ντε Γκουζμάν και ισοφαρίζει σε 2-2. 

75' Ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ο Ντε Γκουζμάν για τον Σολίς μέσα στην περιοχή, πλασάρει ο Αργεντινός, αποκρούει σε κόρνερ ο Νάγκι.

76' Κίτρινη κάρτα στον Ντε Γκουζμάν.

76' Αλλαγή για τη Λάρισα. Ο Μιλοσάβλιεβιτς στη θέση του Μπεν Χατίρα.

78' ΑΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ: Απευθείας κόκκινη από τον Κουτσιαύτη στον Σολίς, για κλωτσιά στον Γιακιμόφσκι εκτός φάσης. 

79' Κίτρινη στον Μεγιάδο.

80' Τρεις αλλαγές για τον ΟΦΗ. Μαρινάκης αντί Στάρτζεον, Καστάνιος στη θέση του Σαρδινέρο και Λυμπεράκης αντί του Κοροβέση. 

84' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 2-3: Σέντρα του Γιακιμόφσκι, ο Ντουρμισάι με προβολή κάνει το 2-3. Αρχικά υπάρχει υψωμένη οφσάιντ, όμως μετά τον έλεγχο στο VAR, ο Κουτσιαύτης δείχνει σέντρα και 2-3.

87' Αλλαγή για τη Λάρισα. Ο Νούνιτς στη θέση του Ντουρμισάι. 

ΟΦΗ - ΑΕΛ 2-3 ΤΕΛΙΚΟ

Η 9η συνεχόμενη ήττα για τον ΟΦΗ που βρίσκεται σε ακόμα χειρότερο επίπεδο για τη σωτηρία του, γνωρίζοντας πικρή εντός έδρας ήττα από την ΑΕΛ. Πέρα από την ΑΕΛ ωστόσο είχε να αντιμετωπίσει και τη διαιτησία του Κουτσιαύτη (Άρτας) που με τα σφυρίγματά του έδειξε ότι ήταν σε "διατεταγμένη αποστολή". Προηγήθηκε ο ΟΦΗ νωρίς αλλά στα κρίσιμα σημεία του αγώνα έκανε λάθη και ήταν άνευρος και άψυχος. Στους 16 ανέβηκε η ΑΕΛ (με ματς λιγότερο αυτό με τη Λαμία), καθηλωμένος εδώ και δύο μήνες περίπου στους 19 ο ΟΦΗ...

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (80' Λυμπεράκης), Μεγιάδο, Στάικος, Ντε Γκουζμάν, Γρίβας (68' Σολίς), Στάρτζεον (80' Μαρινάκης), Σαρδινέρο (80' Καστάνιος).

ΛΑΡΙΣΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μπέρτος (46' Ηλιάδης), Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι, Κολομπίνο, Μπεν Χατίρα (76' Μιλοσάβλιεβιτς), Ακούνια, Νικολιάς (26' λ.τ. Γκράουρ), Πινακάς, Ντουρμισάι (87' Νούνιτς).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News