Μπαρτσελόνα: Στη λίστα ο Αρτέτα

Ποδόσφαιρο
Μπαρτσελόνα: Στη λίστα ο Αρτέτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιθανό να αναζητήσουν νέο προπονητή οι «μπλαουγκράνα» το καλοκαίρι

Οι πιθανότητες να παραμείνει ο Ρόναλντ Κούμαν στο «τιμόνι» της Μπαρτσελόνα και μετά το καλοκαίρι, έχουν μειωθεί πάρα πολύ.

Αυτός που φέρεται να είναι επικρατέστερος αντικαταστάτης είναι ο Μίκελ Αρτέτα.

Μπορεί ο Πεπ να έχει αποχωρήσει εδώ και χρόνια από την ομάδα της Βαρκελώνης αλλά υπάρχουν ακόμη άτομα στην ομάδα που λαμβάνουν πολύ σοβαρά την άποψή του. Ο Γκουαρντιόλα εκτιμά απεριόριστα τον Αρτέτα, με τον οποίο ήταν στενοί συνεργάτες στην Μάντσεστερ Σίτι πριν αποφασίσει να αποχωρήσει και να αναλάβει «πρώτος» στην Άρσεναλ.

Υπέρ της επιλογής του Αρτέτα είναι και άνθρωποι που αναμένεται να αποτελέσουν το νέο ΔΣ της Μπαρτσελόνα στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν, βλέποντας στο πρόσωπο του νεαρού τεχνικού τον άνθρωπο που θα μπορέσει να επαναφέρει την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών, ενώ ικανοποιεί και πολλές από τις προϋποθέσεις της ομάδας για τον άνθρωπο που θα βρίσκεται στο πόστο του προπονητή της.

Γνωρίζει πολύ καλά τη φιλοσοφία της ομάδας, έχει την τάση να εμπιστεύεται μικρούς σε ηλικία παίκτες και είναι θιασώτης ενός τρόπου παιχνιδιού αντίστοιχο με εκείνο του Πεκ Γκουαρντιόλα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News