Δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς: Ήττα 3-0 από τον Μεντβέντεφ στον ημιτελικό

Σπορ
Δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς: Ήττα 3-0 από τον Μεντβέντεφ στον ημιτελικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλληνας τενίστας προσπάθησε για την ανατροπή στο τρίτο σετ

Όνειρο έμεινε για τον Στέφανο Τσιτσιπά η πρόκριση στον τελικό του Australian Open, καθώς έχασε στο σημερινό ημιτελικό με 3-0 σετ από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο φορμαρισμένος Ρώσος επικράτησε του κορυφαίου Έλληνα τενίστα με 6-4, 6-2, 7-5 και θα προσπαθήσει την Κυριακή (21/2) τον πρώτο major τίτλο στην καριέρα του. Αντίπαλός του ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που δεν έχει χάσει ποτέ σε τελικό στη Μελβούρνη (8/8).

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος ήταν σαφώς πιο ξεκούραστος από τον συμπατριώτη μας, έπαιξε καταπληκτικό τένις και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 17 άσους και 24 winners, ενώ από την άλλη πλευρά ο Στέφανος πληγώθηκε από τα αβίαστα λάθη και δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στα βαριά χτυπήματα του Ντανίλ.

Ο Τσιτσιπάς, που είχε και την κούραση από την υπερπροσπάθεια και την ανεπανάληπτη ανατροπή απέναντι στον Ράφα Ναδάλ, ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 27 αβίαστα λάθη, εκ των οποίων τα 16 ήταν το backhand, ενώ είχε μόλις 3 άσους και 15 winners.

Ο 24χρονος Ρώσος ήταν κυρίαρχος στα πρώτα δύο σετ, τα οποία και κατέκτησε με σχετική άνεση, 6-4 το πρώτο, 6-2 το δεύτερο, ελέγχοντας πλήρως το ρυθμό. Την ίδια στιγμή, ο Τσιτσιπάς δυσκολευόταν αφάνταστα να πάρει πόντους στο σερβίς του αντιπάλου.

Από τα μέσα του τρίτου σετ, γύρισε ο διακόπτης του ματς, με τον Στέφανο να ανεβάζει ρυθμούς και να ρισκάρει ακόμα περισσότερο, όταν βρέθηκε πίσω με 3-1 γκέιμ. Στην εξίσωση μπήκε και ο κόσμος που βρέθηκε στο «Rod Laver Arena», εκεί όπου βρέθηκαν εκατοντάδες ομογενείς με ελληνικές σημαίες.

Ο Τσιτσιπάς με καίρια χτυπήματα, πήρε τα τρία επόμενα γκέιμ για το 4-5, ενώ έφτασε και μια «ανάσα» από το να τελειώσει το σετ, καθώς προηγήθηκε με 0-30 στο επόμενο γκέιμ. Ωστόσο, ο Ρώσος με απόλυτη ψυχραιμία έκανε το 5-5, κατακτώντας και το τρίτο σετ με 7-5.

Ο Μεντβέντεφ έφτασε τις 20 συνεχόμενες νίκες, δείχνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι αυτή τη στιγμή παίζει το καλύτερο τένις. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News