ΟΦΗ: Η «αντίδραση» και ο «αντιδραστήρας»

Απόψεις
ΟΦΗ: Η «αντίδραση» και ο «αντιδραστήρας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σπίθα στον πυρήνα που μπορεί να αλλάξει τη ροή της αγωνιστικής εικόνας – Η οδυνηρή καταγραφή στο «Γεντί Κουλέ» - 11+1 «Σφηνάκια» με χιονόπτωση…

Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Η εικόνα του ΟΦΗ απαιτεί… χίλιες πράξεις, ικανές να ανατρέψουν την επικίνδυνη πτωτική πορεία του.

Και αν φτάνει κανείς στο σημείο να υπολογίζει ότι ελέω αναδιαρθρώσεων δεν θα πέσει καμία ομάδα από τη Σούπερ Λίγκα, καλά θα κάνει να μην το συνδέει με τον ΟΦΗ. Παντελώς αταίριαστο επιχείρημα.

Η πίεση έχει αρχίσει ήδη να χορεύει στο «Βαρδινογιάννειο» και οι μαθητές μπορούν να ετοιμάζονται ως μαχητές. Καλό θα είναι να προβληθεί και καμιά παλιά ελληνική ταινία που να μιλάει για φιλότιμο. Υπάρχουν άφθονες...

Ο ΟΦΗ βρίσκεται τώρα ανταγωνιστής με τους πολύ τελευταίους του πίνακα. Από τη Λάρισα ως τη Λαμία, που έχουν και λιγότερα παιχνίδια, μια χρονιά δρόμος...

Η «αντίδραση» από μόνη της ως λέξη στο λεξιλόγιο, δεν κάνει τίποτα. Θέλει υλοποίηση για να δείξει. Κάπως όπως ένας πυρηνικός αντιδραστήρας, όπου  χρειάζεται πολύ υψηλή θερμοκρασία. Εδώ όμως έχει λείψει ακόμη και η σπίθα στον πυρήνα…

Σε κάθε περίπτωση η «αντίδραση» πρόκειται για ενέργεια που αντιτίθεται σε μια άλλη (και την εξουδετερώνει).

Καλός ο οδηγός λοιπόν που ακούσαμε από το στόμα του τεχνικού του ΟΦΗ, αρκεί να τον ακολουθήσουν οι ποδοσφαιριστές του. Η μέχρι τώρα εμπειρία καταγράφει μαθησιακή δυσκολία... (χωρίς να ξεχνάμε τις μεγάλες απώλειες, μερικές από τις οποίες ετοιμάζονται για του χρόνου…)

Μπροστά είναι δύο παιχνίδια, εκτός έδρας, όπου τα πάνε καλύτερα. Δύσκολα όμως απέναντι σε ομάδες που δρουν και αντιδρούν, όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Απόλλων του Παράσχου.

Για να επιτύχουν στον ΟΦΗ τις βαθμολογικές κατακτήσεις, η αντίδραση ας είναι πυρηνική, που να έχει τη δυνατότητα να μετασχηματίζει. Όπως το χρειάζεται το πρόσωπο της κρητικής ομάδας.

Η χρονιά μπορεί να σωθεί μέσα από τα πλέι άουτ που ακολουθούν την κανονική περίοδο, εφόσον το πιστέψει ο νους τους...

Όταν η  έδρα μπαίνει μόνη της σε «λοκντάουν»

Όλες οι ομάδες αγωνίζονται χωρίς θεατές. Μια δυνατή έδρα συνήθως κρατάει από την ενέργεια των φιλάθλων της που δεν μπορούν είναι παρόντες. Κάποια εξήγηση μπορεί να αναζητηθεί στα δραματικά αποτελέσματα του ΟΦΗ στην τρέχουσα σεζόν στο «Γεντί Κουλέ». Όταν κερδίζει στην έδρα του μόλις 0,73 βαθμούς ανά ματς (1.40 ο συνολικός μέσος όρος),  σκοράρει 0,83 γκολ ανά παιχνίδι (1.17), δέχεται 1.75 γκολ (1.09), έχει κερδίσει το 17% μόλις των βαθμών του στη έδρα (38% σύνολο πρωταθλήματος), υπάρχει θέμα.

Φυσικά όλα είναι συνακόλουθα. Ο ΟΦΗ έχει ηττηθεί στην έδρα του τρεις φορές 0-2 (συχνότερο σκορ) και δυο φορές με 0-3, καταγράφοντας την πρώτη θετική του κατάκτηση με το σκορ 2-2 δύο φορές. Αλλά και εκτός έδρας τα σκορ που εμφανίζονται περισσότερο είναι με ήττες 2-1 και 3-0 από δύο φορές… Τώρα αν ανταλλάσσει περισσότερες πάσες, πρέπει να πάμε πάσο…

-Ο ΟΦΗ έχει κερδίσει δύο φορές φέτος τη Λαμία (6) και από μία φορά τον Βόλο (3), τον ΠΑΣ Γιάννινα (3) και την ΑΕΛ (3). Με τις δυο τελευταίες έχει την ευκαιρία να διπλασιάσει. Έχει και δυο ισοπαλίες με τον Ατρόμητο (2) και από μία με Παναιτωλικό (1) και Παναθηναϊκό (1). Αυτά, ως ανάλυση των 19 βαθμών που έχει κολλήσει από τις 10 Ιανουαρίου στο Περιστέρι…

-Πολύ ροκ παιχνίδι χτες στο Αλκαζάρ και «αυτοκτονία» υποβιβασμού για την ΑΕΛ, ενώ μπορούσε να πάρει πιο πιθανό το βαθμό με το πέναλτι που κέρδισε, αλλά… το έβαλε γκολ η ΑΕΚ! (Θετικό αποτέλεσμα για το τέλος του πίνακα).

-Καβάλησε καλάμι με την εξουσία η Τασούλα Κελεσίδου, που θέλει να γίνει πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ; Απίστευτο για τη δόξα της να ενεργεί μέσα από τον μηχανισμό των εκλογών του ΣΕΓΑΣ και να προσβάλλει μια πρωταθλήτρια όπως η Μαρία Μπελιμπασάκη.

-Επειδή η άλλη υποψήφια πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ενημέρωσε την Μπελιμπασάκη ως εκπρόσωπο των εν ενεργεία αθλητών πως επιθυμεί να έχει μαζί τους  ένα διαδικτυακό μίτινγκ, και η Μπελιμπασάκη  τους μετέφερε, ως όφειλε την πρόταση… η Κελεσίδου την πήρε στο τηλέφωνο… και την έκανε με τα κρεμμυδάκια! Ή τουλάχιστον της χάλασε τη μέρα, όπως καταγγέλλει η ίδια.

-Άχαρη πράξη η άλωση των Ομοσπονδιών από την κυβέρνηση, αλλά μοιάζει και με μπούλιγκ αυτό που καταγγέλλεται. Φυσικά και δεν αμφιβάλλει κανείς για το αγωνιστικό ήθος της Κελεσίδου. Με την προσκόλληση στην εξουσία, δεν ξέρουμε τι γίνεται…

-Ικανοποίηση και από το παιχνίδι και από τη σχέση των δύο ομάδων. Για το Εργοτέλης - Διαγόρας ο λόγος, όπου μια ακόμη Κυριακή άφησε ικανοποιημένους τους φιλάθλους, αλλά και τις αποστολές των δύο ομάδων.

-Οι ευχαριστίες του Διαγόρα για την άψογη φιλοξενία, μαρτυρούν το κλίμα που πρέπει να υπάρχει στο πρωτάθλημα, όπως και η υπόσχεση ανταπόδοσης. Διαχρονικά καλή και η σχέση τους!

-Όλα τα έχει η νέα πραγματικότητα του ελληνικού αθλητισμού, που καταγράφεται στα χαρτιά: Κέντρο Υποστήριξης Αθλητισμού, Αθλητικός Συνήγορος, Κώδικες Ακεραιότητας, Αθλητικοί Ψυχολόγοι, Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών και άλλα πολλά. Με τη νοοτροπία πολιτικών, παραγόντων και πολιτών τι γίνεται;

-«Το 80% των προέδρων της Γ΄ Εθνικής, δεν θέλουν να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, δεν θέλουν και δεν έχουν να δώσουν χρήματα για παίκτες, τεστ κορωνοϊού, διαιτησίες, μετακινήσεις. Δεν θέλουν!...» Ωμή πραγματικότητα που απηχεί την επικράτεια.

-Η σύγκρουση του Λουκάκου με τον Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς έχει μετατραπεί σε τοιχογραφία έξω από το Σαν Σίρο. Το ντέρμπι του Μιλάνου είναι αυτή την Κυριακή!

-Η Λίβερπουλ βιώνει μία από τις χειρότερες στιγμές της τα τελευταία χρόνια, όμως οι φίλαθλοι στηρίζουν με κάθε τρόπο τον Γιούργκεν Κλοπ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News