ΓΓΑ: Έχουμε κάνει αίτημα για την Γ΄ Εθνική από 13/1

Αθλητισμός
ΓΓΑ: Έχουμε κάνει αίτημα για την Γ΄ Εθνική από 13/1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Εξαδάκτυλου η Γενική Γραμματεία για την επιστροφή στις προπονήσεις …

Θέση για τα όσα υποστήριξε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, που ανέφερε ότι δεν έχει γίνει αίτημα από τη ΓΓΑ για επανέναρξη της Γ’ Εθνικής, πήρε το υπουργείο Αθλητισμού μέσω διαρροής.

Τονίζοντας ότι έχει αποστείλει επίσημα έγγραφο από τις 13 Ιανουαρίου προς την «Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» για επιστροφή των συλλόγων στις προπονήσεις. Παράλληλα, αναφέρει ότι επαναλήφθηκε το αίτημα τις επόμενες εβδομάδες.

Αναφορικά με δηλώσεις του μέλους της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, κ. Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, ότι «η ΓΓΑ δεν μας έχει ζητήσει να συζητήσουμε για (επανέναρξη προπονήσεων) τη Γ’ Εθνική» και «δεν έχει έρθει ως αίτημα και δεν ξέρω πότε θα έρθει

» διευκρινίζονται τα εξής:

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού έχει αποστείλει με επίσημο έγγραφό του από τις 13 Ιανουαρίου (Α.Π. 14395), προς την «Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», αίτημα επανέναρξής των προπονήσεων και για τη Γ’ Εθνική (μεταξύ άλλων πρωταθλημάτων και λοιπών αθλητικών δραστηριοτήτων).

Με την απαραίτητη δέσμευση, μάλιστα, ότι θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το υγειονομικό πρωτόκολλο με εβδομαδιαίο τεστ αντιγόνου Covid-19.

Το ίδιο αίτημα επαναλήφθηκε τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, έως και χτες (Α.Π. 24294 της 20/01/2021, Α.Π. 34323 της 27/01/2021, Α.Π. 45015 της 03/02/2021, Α.Π. 55448 της 10/02/2021).

Επιπλέον, στη συνεδρίαση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» στις 29/01/2021, κατόπιν συνεννόησης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

Ο κ. Μαυρωτάς ανέλυσε και υποστήριξε το συγκεκριμένο αίτημα, όπως και τα υπόλοιπα περί της σταδιακής επανέναρξης της αθλητικής δραστηριότητας, τα οποία υποβάλλονται εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα σε εβδομαδιαία βάση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News