Έχει χάσει τελείως τη… μπάλα ο Λευτέρης Αυγενάκης

Αθλητισμός
Έχει χάσει τελείως τη… μπάλα ο Λευτέρης Αυγενάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τετάρτη έστειλε έγγραφο στους δήμους για να κάνουν έξωση στις ομάδες και σήμερα δίνει παράταση ως τις 31 Αυγούστου

Τεράστια αίσθηση και αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το έγγραφο του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη προς τους δήμους όλης της χώρας, έγγραφο το οποίο αποκάλυψε το neakriti.gr και με το οποίο ζητά να γίνει έξωση από τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις σε όσα σωματεία δεν γραφτούν στο περιβόητο Μητρώο.

Οι αντιδράσεις είναι τεράστιες από χθες και έφτασαν μέχρι και στο Πρωθυπουργικό γραφείο αφού εν καιρώ πανδημίας εκατοντάδες σωματεία που δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες ένταξης στο Μητρώο, κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο μαζί με τους χιλιάδες αθλητές τους.

Είναι προφανές πάντως ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει χάσει τη μπάλα, καθώς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Θέμα 104,6» αναφέρθηκε στο έγγραφο αλλά τώρα λέει ότι ενώ ήδη έχει περάσει ως νόμος του κράτους, θα κάνει και ένα νέο νόμο για να δίνει παράταση ως τις 31 Αυγούστου για την εφαρμογή της χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων από τα ερασιτεχνικά σωματεία, με εγγραφή στο Μητρώο. Δηλαδή πρώτα έστειλε το έγγραφο στους δήμους και μετά δίνει… μόνος του παράταση για την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Ουσιαστικά παραδέχεται το ατόπημά του αλλά στην παρούσα φάση ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θέλει περισσότερη και ουσιαστική στήριξη από έγγραφα με την υπογραφή του Υφυπουργού που ζητούν έξωση σωματείων από τα γήπεδα…

Όπως αναμφίβολα του χρεώνεται το μπάχαλο με την Football League, την Γ’ Εθνική και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, λέγοντας σε άλλη τοποθέτηση ότι οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν ότι γίνεται λόγος για «αθλητική δραστηριότητα γειτονιάς και δε δίνουν πράσινο φως για επιστροφή». Μα συγνώμη όταν ο πολιτικός προϊστάμενος των σπορ δεν ενημερώσει σαφέστατα για την κατάσταση του ελληνικού αθλητισμού τους λοιμωξιολόγους, ποιος περιμένει να τους ενημερώσει; Ο περιπτεράς της γειτονιάς;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News