Αθλητισμός

«H ΔΟΕ θα απoβάλλει από τους Ολυμπιακούς και την Ιταλία»

Λόγω παραβιάσεων στο αυτοδιοίκητο της Ολυμπιακής Επιτροπής σύμφωνα με την “Repubblica”

Μία βόμβα στα θεμέλια του αθλητισμού ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο είναι έτοιμη να εκραγεί σύμφωνα με δημοσίευμα της "Repubblica".

Η ιστορική εφημερίδα σε ρεπορτάζ της αναφέρει ότι η ΔΟΕ έχει αποφασίσει τον αποκλεισμό και της Ιταλίας από τους Αγώνες. Ο λόγος για αυτή την απόφαση; Η αλλαγή της νομοθεσίας στην Ιταλία πριν από δύο χρόνια η οποία επιτρέπει παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ουσιαστικά στην Ιταλία μπορεί να επιβληθεί μία ποινή ανάλογη με εκείνη της Ρωσίας. Δηλαδή να αγωνιστούν Ιταλοί αθλητές αλλά χωρίς τη σημαία της χώρας τους, αλλά ως ανεξάρτητοι.

Το ρεπορτάζ αναφέρει μεταξύ άλλων: "Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει αποφασίσει την τιμωρία της Coni (ιταλική ολυμπιακή επιτροπή), κάτι που θα εμπόδιζε τους Ιταλούς αθλητές να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο υπό τη σημαία της χώρας μας και θα μπορούσαν να το κάνουν μόνο ως ανεξάρτητοι αθλητές"

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο πρόεδρος της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζιοβάνι Μαλαγκό. "Δεν νομίζω ότι η ΔΟΕ έχει ήδη αποφασίσει, αλλά η υπόθεση είναι πραγματικά σοβαρή. Η ΔΟΕ δεν ζητά τίποτα άλλο από την Κυβέρνηση από το να υπογράψει ένα έγγραφο με το οποίο θα αποδέχεται να καταστατικό χάρτη της" είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια