default-image

Αγγλία: Πέρασε η Μάντσεστερ, εκτός Κυπέλλου η Λίβερπουλ

Αθλητισμός
Αγγλία: Πέρασε η Μάντσεστερ, εκτός Κυπέλλου η Λίβερπουλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτο ματς στο Ολντ Τράφορντ και νίκη-πρόκριση για τη Γιουνάιτεντ με 3-2

Σε ένα τρομερό παιχνίδι στο Ολντ Τράφορντ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 3-2 της Λίβερπουλ πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας και κράτησε την παράδοση ενός αιώνα! Αντίθετα η ομάδα του Κλοπ κατάφερε επιτέλους να πετύχει γκολ το 2021, ωστόσο ένας Σαλάχ δεν ήταν αρκετός να φέρει την... άνοιξη.

Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ σε διάστημα μίας εβδομάδας και ο Μο Σαλάχ άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό μετά από εξαιρετική κάθετη του Φιρμίνο, ωστόσο η χαρά για τους φιλοξενούμενους δεν κράτησε και πολύ.

Στο 26' ο Ράσφορντ είδε με... άρρωστη μπαλιά τον Γκρίνγουντ που έφυγε στην πλάτη της άμυνας για το 1-1 νωρίς - νωρίς στο ντέρμπι. Μετά το 1-1 η ομάδα του Σόλσκιερ ήταν αυτή που είχε ξεκάθαρη κατοχή, με τον Ράσφορντ να είναι ένας συνεχής πονοκέφαλος για τους «κόκκινους» που είδαν τον Άλισον να κρατάει το μηδέν σε τετ - α - τετ του Φαν Ντε Μπέικ, αλλά και το σουτ του Πογκμπά στην εκπνοή του ημιχρόνου να φεύγει λίγο άουτ.

Με το... καλημέρα στην επανάληψη οι «κόκκινοι διάβολοι» έφεραν τούμπα το παιχνίδι με τον δημιουργό του 1-0 να γίνεται εκτελεστής του Άλισον για δεύτερη φορά στο παιχνίδι (2-1). Παρά το προβάδισμα η Γιουνάιτεντ έχασε τα πατήματά της και από το 58'-61' η Λίβερπουλ είχε τρομερή ευκαιρία με τον Μίλνερ ενώ στην ακριβώς επόμενη φάση ο Σαλάχ ισοφάρισε σε 2-2, ενώ ο Χέντερσον «ντύθηκε» Ντε Χέα και σταμάτησε την οβίδα του Άρνολντ τρία λεπτά.

Ο Σόλσκιερ έκανε αλλαγές και πέρασε στο γήπεδο τους Φρεν και Φερνάντες, με τον Πορτογάλο να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα και με τρομερό φάουλ στο 78ο λεπτό έγραψε το 3-2 για τους «κόκκινους διαβόλους» που βρέθηκαν πολύ κοντά και σε τέταρτο τέρμα σε δύο περιπτώσεις με τον Άλισον να λέει όχι στον Ράσφορντ (80') και τον Καβάνι οκτώ λεπτά μετά να βλέπει τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι μετά την κεφαλιά του.

Έτσι η Γιουνάιτεντ πήρε σπουδαία πρόκριση στους 16 της αρχαιότερης διοργάνωσης του κόσμου και κράτησε το αήττητο εντός έδρας στο κύπελλο, απέναντι στην ομάδα του Κλοπ που έχει να την κερδίσει από το 1921 στο «Θέατρο των Ονείρων».

Πηγή: sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News