Formula: Επιστρέφει στην Williams ο Μπάτον

Αθλητισμός
Formula: Επιστρέφει στην Williams ο Μπάτον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυρίζει στην ομάδα μετά από 21 χρόνια και με διαφορετικά καθήκοντα…

Ένα μεγάλο όνομα από τα... παλιά της Formula 1 εντάσσεται στο δυναμικό της Williams. Ο Τζένσον Μπάτον θα αναλάβει καθήκοντα συμβούλου της ομάδας, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν συμβόλαιο συνεργασίας.

21 χρόνια μετά το ντεμπούντο του στη Formula 1 με την ομάδα της Williams, ο Τζένσον Μπάτον μπαίνει και πάλι στην οικογένεια της ομάδας, με διαφορετικά καθήκοντα αυτή τη φορά. Ο πρώην οδηγός της Formula 1 θα γίνει σύμβουλος της Williams, βοηθώντας τους μέσα από την εμπειρία που έχει στο σπορ.

«Χαίρομαι πολύ που μπορώ και πάλι να πω ότι υπέγραψα με τη williams. Όταν ήμουν 19 ετών ήταν η στιγμή που άλλαξε όλη μου τη ζωή. Παρά το γεγονός ότι αυτό συνέβη 21 χρόνια πριν, νιώθω σαν να μην έφυγα ποτέ από την ομάδα. Ο Σερ Φρανκ Γουίλιαμς έδειξε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και είμαι απίστευτα ευγνώμων για αυτό. Έχω ενθουσιαστεί που μου έδωσαν την ευκαιρία να επιστρέψω και να βοηθήσω την ομάδα για να έχει περισσότερες επιτυχίες» είπε ο Τζένσον Μπάτον με την ανακοίνωση υπογραφής του συμβολαίου του.

«Έχουμε μπροστά μας πάρα πολλή δουλειά και μάλιστα, σκληρή δουλειά, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το μέλλον θα είναι λαμπρό για αυτή τη φανταστική ομάδα. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε» συμπλήρωσε στη συνέχεια. Ο Μπάτον θα παρακολουθεί τα Γκραν Πρι και θα συμβουλεύει το αγωνιστικό τμήμα της Williams, όπως και τους δύο οδηγούς της, τον Τζορτζ Ράσελ και τον Νίκολας Λατίφι. Επίσης, θα μιλάει με τους νεαρούς οδηγούς στις ακαδημίες της ομάδας και θα υποστηρίζει τα media και τις κινήσεις του τμήματος μάρκετινγκ της Williams.

Να θυμίσουμε ότι η συνεργασία του Τζένσον Μπάτον με τη Williams ξεκίνησε πίσω στο 2000, όταν η ομάδα έδωσε την ευκαιρία στον μόλις 19 ετών τότε Μπάτον να γνωρίσει τον κόσμο της Formula 1. Teammate του ήταν ο Ραλφ Σουμάχερ.

Πηγή: gazzeta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News