«Κλείδωσε» την πρόκριση: Άνετό διπλό ο Ολυμπιακός, 0-3 τον Παναιτωλικό

Ποδόσφαιρο
«Κλείδωσε» την πρόκριση: Άνετό διπλό ο Ολυμπιακός, 0-3 τον Παναιτωλικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Πειραιώτες δε συνάντησαν δυσκολίες στο Αγρίνιο

Ο Ολυμπιακός «τσέκαρε» το… εισιτήριο της πρόκρισης στου «8» του Κυπέλλου, επικρατώντας 0-3 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.

Οι Πειραιώτες μετέτρεψαν τη ρεβάνς στο «Καραϊσκάκη» σε τυπική διαδικασία, χάρη στα γκολ των Μπρούμα, Βρουσάι και Σισέ.

Με νωπή στο μυαλό την πρόσφατη αναμέτρησή τους, που είχε αρκετές διαφορές σε πρόσωπα, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες και χρειάστηκε λίγος χρόνος για να πάρουν… μπρος. Αυτό φάνηκε κυρίως στον Ολυμπιακό, ο οποίος στο ματς του πρωταθλήματος άνοιξε το σκορ μόλις στο 4’, αλλά σήμερα παρουσιάστηκε ακίνδυνος στα πρώτα δέκα λεπτά, ίσως και αρκετά υποτονικός. Ο Παναιτωλικός εμφανίστηκε πιο δραστήριος στο ξεκίνημα και είχε την άστοχη κεφαλιά του Αζάντι στο 5’, αλλά σταδιακά οι Πειραιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους.

Έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο πλασέ του Χασάν στο 12’ και γενικώς από εκείνο το σημείο και μετά κυριάρχησαν, αφού μετά το σουτ του Αζάντι (νωρίτερα υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για εντός περιοχής μαρκάρισμα του Μπρούμα στον Περέιρα) στο 14’ δεν απειλήθηκαν για αρκετή ώρα. Λίγο μετά, στη δεύτερη καλή της στιγμή, η ομάδα του Μαρτίνς άνοιξε το σκορ, με το δυνατό σουτ του Μπρούμα από τα όρια της μεγάλης περιοχής και έραψαν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Έχασαν, μάλιστα, μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 σχεδόν στα καπάκια, αλλά ο Μπρούμα αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Μελίσσα, έπειτα από γλυκιά-μακρινή μπαλιά του Σίλβα. Λίγο πριν το φινάλε, η προσπάθεια του Τζανακάκη έμεινε στη μέση, αφού ο Άλβαρες είδε την μπάλα να του έρχεται λίγο πίσω του.

Έχοντας την κατάσταση στα χέρια του πορεύτηκε στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός και ανησύχησε ακόμα λιγότερο από το πρώτο μέρος. Το γκολ του Βρουσάι στο 65’ με σουτ από κοντά έπειτα από την ευκαιρία του Χασάν, σήμανε… πρόωρη λήξη του αγώνα. Οι δύο ομάδες αποδέχθηκαν τη μοίρα τους στη συνέχεια και οι προπονητές του το έδειξαν με τις κινήσεις, αφού προέβησαν σε μαζεμένες αλλαγές. Δίνοντας χρόνο και σε άλλους παίκτες τους, αλλά και ανάσες σε όσους ήταν βασικοί. Το δεύτερο μισό του β’ ημιχρόνου ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα.

Εν τέλει, επεφύλασσε κάτι ακόμα για το φινάλε το παιχνίδι. Αφού ο Σισέ, έπειτα από φάουλ του Πέπε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, ενώ στο 90’ ο Λοβέρα βρήκε κι αυτός δίχτυα, αλλά δεν έγινε το 0-4, αφού ο Ραντζέλοβιτς δεν πρόλαβε την μπάλα εντός των ορίων.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας, Μαλής, Βάντερσον, Τζανακάκης, Περέιρα, Τσιγγάρας, Λιάβας, Άλβαρες (59’ Μπαρμπόσα), Γιάκολις, Αριγίμπι (74’ Ντάλσιο), Αζάντι (59’ Ματσόλα (λ.τ. 78’ Μανθάτης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Παπαδόπουλος, Σισέ, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (60’ Σουρλής), Πέπε, Βρουσάι (73’ Λοβέρα), Μπρούμα (60’ Ραντζέλοβιτς), Σίλβα (73’ Κάιπερς), Χασάν (68’ Σουντανί).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News