Αποκαλύψεις Κακλαμανάκη: «Υπάρχουν στοιχεία και για άλλες υποθέσεις»

Αθλητισμός
Αποκαλύψεις Κακλαμανάκη: «Υπάρχουν στοιχεία και για άλλες υποθέσεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε ο δύο φορές Ολυμπιονίκης

Η υπόθεση Μπεκατώρου έχει ανοίξει τους «ασκούς του αιόλου» και ο δύο φορές Ολυμπιονίκης, Νίκος Κακλαμανάκης προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις.

Με σημερινές του δηλώσεις, επισήμανε ότι έχει στοιχεία για δύο ακόμη υποθέσεις, που θα βγουν στην δημοσιότητα.

Μάλιστα, ο ίδιος χθες είχε αποκαλύψει ότι κατά το παρελθόν δέχθηκε απειλές για τη ζωή του, προσθέτοντας ότι πρέπει να «μπει ένα τέλος στην ομερτά».

«Δυστυχώς για εμάς, τα όσα είπα στη Βουλή περί γενικότερες διαφθοράς στην Ομοσπονδία και κατάχρηση εξουσίας, αποδεικνύονται καθημερινά. Όταν οι άνθρωποι αυτοί έχουν επί 30 χρόνια το ακαταλόγιστο, θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Ήλπιζα τα όσα είπα στη Βουλή να ήταν η αρχή για όλους τους αθλητές. Ήταν τελικά και για τη Σοφία, και δυστυχώς δικαιώνομαι», είπε αρχικά ο Κακλαμάνακης και πρόσθεσε: «Η ίδια κλίκα ανθρώπων έχει φτάσει στο σημείο όχι απλά προκλητικά να δημιουργούν προβλήματα στους αθλητές, αλλά μέσα από τη συμπεριφορά τους που φτάνει μέχρι τις ύβρεις, φτάνουν να περιφρονούν και τον ίδιο τον εισαγγελέα. Ισχυρίζονται ότι το βίντεο που κινητοποίησε τον εισαγγελέα ήταν ταξιδιωτικού περιεχομένου. Που μίλησαν οχτώ αθλητές που έχουν καταθέσει τον αγώνα και τον πόνο τους».

Για τις απειλές που έχει δεχθεί ανέφερε: «Έχω δεχτεί απειλές για τη ζωή μου το 1999 και το 2018. Το πρώτο αφορούσε σε καταγγελία που είχα κάνει για διασπάθιση δημόσιου χρήματος που γινόταν ενόψει Ολυμπιάδας 2004, και το 2018 γιατί είδα κάτι που δεν έπρεπε και αφορά σε περίπτωση παραδοπιστίας.

Το 1999 το είχα πει άμεσα τότε, είχε χρειαστεί να κυκλοφορώ με την ασφάλεια του δημάρχου κ. Αβραμόπουλου. Προσπάθησαν να με φιμώσουν ασφαλώς. Δεν θα φτάσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μου είχαν πει. Έχουμε τρόπο να το κάνουμε.

Μιλώ για το στενό κύκλο της ομοσπονδίας. Υπάρχει μία αναξιοκρατία και οικογενειοκρατία. Κάποιοι κερδίζουν φήμη, ευκολίες. Για πολλούς είναι κόκκινο πανί και δεν το αντέχουν.

Ο χώρος του ποδοσφαίρου μπορεί να είναι και αγγελικά πλασμένος. Δεν ξέρω τι γίνεται βέβαια. Αλλά αυτά που γίνονται στην ιστιοπλοΐα είναι απίστευτα. Οκτώ αθλητές έχει καλέσει ο εισαγγελέας. Έχω μιλήσει μέσα στη Βουλή, με στοιχεία και έγγραφα, με φιλμ επτά λεπτών και θα βγει με περισσότερα. Καταγγέλλονται πρόσωπα και πράγματα. Ασφαλώς και βρίσκονται ακόμα στα πράγματα. Μιλάμε για αιωνόβιους παράγοντες. Δεν θα πω παραπάνω για τη δεύτερη περίπτωση, εμπλέκονται ένοπλες δυνάμεις, όταν θα έχω έτοιμο το βίντεο θα μπούμε σε λεπτομέρειες».

Ταυτόχρονα, ο Νίκος Κακλαμανάκης τόνισε ότι θα βγουν στον «αέρα» στοιχεία και για άλλη υπόθεση: «Εμείς πρέπει να έχουμε ψυχική ηρεμία ώστε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Δυστυχώς δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τους αθλητές όλου του κόσμου. Είχαμε πόλεμο εσωτερικό. Οι αθλητές που μίλησαν για όλο αυτά στο βίντεο που κυκλοφόρησε ήταν η ελίτ. Τον κύριο που καταγγέλει η κ. Μπεκατώρου τον γνώριζα. Ήξερα ότι είναι ένας άνθρωπος που επιβάλει. Αυτά που έχουμε αναγγείλει είναι λίγο – πολύ γνωστά. Υπάρχει εισαγγελική έρευνα για την οποία έχουμε δώσει ό,τι στοιχεία έχουμε, υπάρχουν στοιχεία που καταθέτουμε σε ένα φιλμ 20 λεπτών. Η ομοσπονδία επιδιώκει συσκότιση αλλά αυτό δε θα περάσει. Είμαστε όλοι αποφασισμένοι να πάμε μέχρι το τέλος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News