Δύσκολη νίκη: Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Λάρισας με 2-0

Ποδόσφαιρο
Δύσκολη νίκη: Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Λάρισας με 2-0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρλίτος και Εμμανουηλίδης τα γκολ για τους «πράσινους»

Ο Παναθηναϊκός των πολλών απουσιών, κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη, επικρατώντας 2-0 της Λάρισας στη Λεωφόρο.

Οι «πράσινοι» δυσκολεύτηκαν κόντρα στους Θεσσαλούς, όμως πήραν τελικά το «τρίποντο» με τα γκολ των Καρλίτος και Εμμανουηλίδη.

Το πρώτο τέταρτο κύλησε με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη και την ΑΕΛ να καταγράφει δύο τελικές (12’ Στελιάνο Φιλίπ, 16’ Δημήτρης Πινακάς).

Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 23ο λεπτό, όταν από σέντρα του Μολό ο ολομόναχος Αϊτόρ πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα πάνω στον Βλάντιμιρ Μπάγιτς.

Έκτοτε το «τριφύλλι» ανέβηκε, έστειλε την προειδοποιητική βολή με σουτ του Ιωαννίδη στο 30ό λεπτό, η ΑΕΛ είχε κι αυτή τη στιγμή της με τον Κολομπίνο στο 32’, ώσπου στο 36’ το ματς απέκτησε σκορ.

Ο Μολό έκανε την επέλαση από δεξιά, σέντραρε, ο Ιωαννίδης μπήκε στη φάση, αλλά δεν μπόρεσε να σουτάρει, η μπάλα στρώθηκε στον ολομόναχο Καρλίτος, ο οποίος από κοντά δε δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα.

Πρόσωπο του α’ ημιχρόνου ο Γάλλος, αφού οι σέντρες του δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα των «βυσσινί».

Το β’ ημίχρονο κυλούσε χωρίς αλλαγές και φάσεις μέχρι το 57ο λεπτό, όταν από σέντρα του Αλέξανδρου Νικολιά, ο Κολομπίνο απώλεσε μεγάλη ευκαιρία (άστοχο σουτ) για να φέρει το ματς στα ίσα.

Έκτοτε, η ΑΕΛ άρχισε να κερδίζει μέτρα και να προσεγγίζει περισσότερο τα καρέ του Σωκράτη Διούδη, ο οποίος πάντως δε χρειάστηκε να κάνει τη μεγάλη επέμβαση για να κρατήσει το «μηδέν».

Επί ένα τέταρτο η ομάδα της Λάρισας άλλαζε την μπάλα και αναπτυσσόταν πολύ εύκολα, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι λίγο πριν από το 80ό λεπτό η κατοχή της είχε φτάσει στο 59%!

Ο Γιάννης Τάτσης είχε ήδη ρίξει στη μάχη τους Μανώλη Μπέρτο και Νίκολα Τρούγιτς, τη στιγμή που ο Μπόλονι αντικαθιστούσε τον μέτριο Αθανασακόπουλο με τον Χατζηγιοβάνη.

Στο 79ο λεπτό πέρασαν οι Γιάννης Μπουζούκης και Αργύρης Καμπετσής, οι οποίοι άλλαξαν την εικόνα του αγώνα και είχαν κλασικές ευκαιρίες για να τελειώσουν το ματς.

Αργότερα, αγωνίστηκαν κι άλλοι παίκτες με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, συγκεκριμένα οι Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Δημήτρης Σερπέζης.

Μάλιστα, ο Εμμανουηλίδης συνεργάστηκε ιδανικά με τον Καμπετσή στο 4ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος (87’ Σερπέζης), Ιωαννίδης (87’ Εμμανουηλίδης), Αϊτόρ (79’ Μπουζούκης), Αθανασακόπουλος (60’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (79’ Καμπετσής).

ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Τάτσης): Μπάγιτς, Τσόσιτς, Ζίζιτς (60’ Μπέρτος), Μιχαήλ, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς (60’ Τρούγιτς), Σπαρβ, Ντουρμισάι (85’ Νούνιτς), Κολομπίνο, Νικολιάς, Πινακάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News