Συντυχάκης κατά Αυγενάκη: «Οκτώ μήνες απίστευτης κοροϊδίας...»

Αθλητισμός
Συντυχάκης κατά Αυγενάκη: «Οκτώ μήνες απίστευτης κοροϊδίας...»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ καταγγέλει τον υφυπουργό για προσωπικές παρεμβάσεις για τις εκλογές στις Αθλητικές Ομοσπονδίες χρησιμοποιώντας με σκοπιμότητα το "Μητρώο"

Για προσωπικές παρεμβάσεις του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στους εκλογικούς καταλόγους στις Ομοσπονδίες κατήγγειλλε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντιχάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του κόμματος του.

«Ο αθλητικός κόσμος είναι θυμωμένος και εξαγριωμένος με την εξοντωτική - αντιαθλητική πολιτική της κυβέρνησης στον ερασιτεχνικό - σωματειακό αθλητισμό», είπε ο Μανώλης Συντυχάκης,

«Μετά από 8 μήνες απαράδεκτης καθυστέρησης, συνεχόμενων εξαγγελιών, εκβιασμών προς τα Σωματεία για την εγγραφή τους στο Μητρώο ως προϋπόθεση να πάρουν την κρατική επιχορήγηση, μιας δηλαδή απίστευτης κοροϊδίας από μέρους σας και αφού είχατε εκτεθεί ανεπανόρθωτα», όπως όμως σημείωσε: «αλλά όχι με κριτήριο όσα έχουν αθλητική αναγνώριση και αποδεδειγμένη αθλητική δραστηριότητα, που είναι πολύ περισσότερα».

«Ακόμα και αυτά που δίνετε, αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό προβλημάτων και οικονομικής ασφυξίας του σωματειακού αθλητισμού», πρόσθεσε, προειδοποιώντας πως «οι αδικαιολόγητες, γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων που εμποδίζουν την ολοκλήρωση της εγγραφής τους. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι τα χρονικά περιθώρια των προθεσμιών είναι ασφυκτικά, μεγαλώνουν τον κίνδυνο να θεωρηθούν εκπρόθεσμα σωματεία που έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά. Τα οδηγείτε σε λουκέτο! Χιλιάδες εργαζόμενοι -έμμεσα και άμεσα- βρίσκονται σε δεινή θέση, αγωνιώντας για το εργασιακό τους μέλλον», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ακόμα πως «το Μητρώο έχει μετατραπεί σε μέσο χειραγώγησης των εκλογών των Αθλητικών Ομοσπονδιών. Είναι φως φανάρι ότι στοχεύετε να ελέγξετε με πραξικοπηματικού τύπου ενέργειες το χώρο της διοίκησης του αθλητισμού και ειδικότερα την Ομοσπονδία Στίβου, τον ΣΕΓΑΣ», προσθέτοντας ότι: «τα μέχρι τώρα στοιχεία επιβεβαιώνουν την απαράδεκτη, αυταρχική και αντιδημοκρατική μεθόδευση αποκλεισμού χιλιάδων αθλητικών σωματείων από τις επερχόμενες εκλογές στις Ομοσπονδίες και τη χρησιμοποίηση του Αθλητικού Μητρώου ως μέσο αποκλεισμού και εκλογικής σκοπιμότητας από την κυβέρνηση της ΝΔ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News