30 χρόνια Αθλητικά Κρήτη TV: Τα Καλύτερα μας Χρόνια!

Απόψεις
30 χρόνια Αθλητικά Κρήτη TV: Τα Καλύτερα μας Χρόνια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτσι ξεκινήσαμε! «Πολύ δουλειά, πολύ μεράκι και πολύ όρεξη. Πόσα έχουμε ζήσει... Μια ζωή...»

 Σαν να μην πέρασε μια μέρα, από την πρώτη εμφάνισή μου στις οθόνες με το συλλεκτικό πλέον εκείνο πρώτο λογότυπο της Κρήτη TV. Η αγάπη, η έμπνευση και ο ενθουσιασμός μέσα σε αυτή τη νέα οικογένεια, μου έδωσαν τα πειστήρια, να εμπεδώσω πόσο γρήγορα κυλά ο χρόνος, όταν όλα είναι δημιουργικά.

30 ολόκληρα χρόνια Κρήτη TV και το πρώτο -από τα αμέτρητα- που έρχονται στη μνήμη μου, είναι το ενθαρρυντικό σχόλιο με το οποίο είχα αντιληφθεί την πρωτοβουλία και την τολμηρή προσπάθεια του Αντώνη Δημητρίου και των συνεργατών του, να επιχειρήσουν την πρώτη ιδιωτική τηλεόραση στην Κρήτη. Το είχα υπογράψει, ως συντάκτης, στις πολύ δυναμικές στήλες της εφημερίδας «Ο Δημοκράτης», όταν άλλοι έδειχναν… μουδιασμένοι.

Ο υπογραφόμενος καθυστέρησε μόλις έξι μήνες να μπει σε αυτόν τον θαυμαστό κόσμο που μόλις είχε γεννηθεί δίπλα μας και έβγαινε στον αέρα από το ζεστό στούντιο της οδού Ορακίων.

Αρχές καλοκαιριού του 1991, περάσαμε πολλές βραδιές στο «Αριγκάτο», το περίφημο στέκι της Καντανολέοντος, μαζί με στους συντρόφους στη δουλειά και στη ζωή Μανόλη Δανδουλάκη και Γιώργο Γιαλυτάκη, να συζητούμε τη νέα πρόταση που μας απηύθυνε τότε ο Γιώργος Χυντηράκης. Άλλες τόσες, για να βαπτίζουμε αργότερα τους τίτλους των εκπομπών!

Οι πολλαπλές επαγγελματικές δραστηριότητες, είχαν αποτρέψει την συνεργασία μας από το ξεκίνημα. Αλλά το νεανικό αίμα, έβραζε μέσα μας. Το είδαμε ως μοναδική πρόκληση, για ένα βήμα μπροστά, πέρα από την καθιερωμένη πένα και το μικρόφωνο.

Από τον Ιούλιο του 1991, είμασταν και ο τρεις εκεί (Στέλιος, Μανώλης, Γιώργος), ξεκινώντας από το φθινόπωρο ένα πολύ ισχυρό αθλητικό πρόγραμμα. Με την πρώτη, τέσσερις εκπομπές την εβδομάδα. Κυριακή με «Κυριακή των Σπορ», Δευτέρα με «Ριπλέι στα Γήπεδα», Τετάρτη βράδυ και Σάββατο μεσημέρι με «Αθλητικές Διαδρομές».

Είχαμε τολμήσει μεσημέρι Κυριακής και ζωντανές μεταδόσεις με τα κορίτσια του Ηροδότου στην Α εθνική μπάσκετ, αλλά και το ευρωπαϊκό Minoan Cup ιστιοπλοΐας, μέσα κι έξω από το λιμάνι του Ηρακλείου, με εναέριες και λήψεις από τη θάλασσα!

Ο κόσμος από τη μια άκρη ως την άλλη της Κρήτης, μας αγκάλιασε από την αρχή και έδειξε με πολλούς τρόπους ότι αυτό που κάναμε ήταν καλό. Αυτό ήταν μόνο η αρχή, η κίνηση ενός τροχού που έδειχνε ότι η Κρήτη TV θα πήγαινε πολύ ψηλά, όπως και έγινε.

Η σημερινή γενέθλια μέρα της Κρήτη TV, με την γιορτινή υποδοχή σε όλους τους χώρους των υπερσύγχρονων και αξιοζήλευτων  εγκαταστάσεων της, έφερε κι ένα δάκρυ συγκίνησης στα μάτια.

-Μια ολόκληρη ζωή, τα καλύτερα μου χρόνια τα πέρασα στο όνομά της. Χαιρετίσματα στον Φραντς Μπενκεμπάουερ, στον Ότο Ρεχάγκελ, τον Πελέ, τον Ρίνους Μίχελς, τον Γιόζεφ Μιφσούντ (αντιπρόεδρο της UEFA), Δομάζο, Παπαϊωάννου, Κούδα, όλες τις προσωπικότητες που είδαμε στα προγράμματά μας, από τις πρώτες εκείνες εποχές!

Αυτό που μένει περισσότερο είναι αυτό που ήδη υπάρχει και δεν είναι άλλο, από τη φλόγα που φωτίζει τους δρόμους του μέλλοντος της Κρήτη TV, σε ακόμη υψηλότερες διαστάσεις.

Όπως μου σχολιάζει ο Γιώργος Γιαλυτάκης: «Απίστευτα χρόνια πάντα τα θυμάμαι με αγάπη συγκίνηση κ νοσταλγία. Πολύ δουλειά, πολύ μεράκι και  πολύ όρεξη. Πόσα έχουμε ζήσει... Μια ζωή... Πολλές φορές συζητώντας και μαζί σου φαίνεται ότι όλα αυτά ... συνέβησαν μόλις χθες. Δεν θα τα ξεχάσω ποτέ...»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News