Κεγκέρογλου κατά Αυγενάκη στην Βουλή για τον αθλητισμό

Αθλητισμός
Κεγκέρογλου κατά Αυγενάκη στην Βουλή για τον αθλητισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε κατά την ομιλία του

Με φόντο τις εξελίξεις στον αθλητισμό, ο Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, έκανε σκληρή κριτική για τις κινήσεις του Υφυπουργείου αθλητισμού.

Αναφέρθηκε στην τροπολογία Αυγενάκη, αλλά ήταν ιδιαίτερα καυστικός και για το μητρώο σωματείων.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του: «Κάθε τρεις και λίγο ο Υφυπουργός Αθλητισμού φέρνει μια τροπολογία σε άλλα νομοσχέδια, συνεχίζοντας το αδιέξοδο για το Μητρώο Σωματείων, Ενώσεων, Ομοσπονδιών, με έναν νόμο μάλιστα που ψήφισε πρόσφατα. Το αδιέξοδο επιβεβαιώνεται και από την εξέλιξη του πολυδιαφημισμένου Μητρώου. Μόνο χίλια εννιακόσια εξήντα επτά σωματεία έχουν εγγραφεί, μόνο το 37%, παρότι έχει περάσει τόσο σημαντικό διάστημα. Διοικήσεις, σωματεία, ομοσπονδίες ταλαιπωρούνται, ο αθλητισμός ασφυκτιά.

Αντί να αφήσει ανοιχτό το Μητρώο, δίνοντας παράταση μέχρι την 31-12-2021 και να απλοποιήσει ορισμένες διαδικασίες που φάνηκαν εντελώς άχρηστες και γραφειοκρατικές, αντί να λάβει υπ’ όψιν το κλίμα της πανδημίας, το οποίο υπάρχει και σε άλλους τομείς, η Κυβέρνηση δίνει παρατάσεις, δίνει αναβολές, γιατί αναγνωρίζει το δύσκολο εκ των πραγμάτων. Αντί να δώσει ανάσα στα σωματεία κλείνει το Μητρώο στις 31-12-2020 και έτσι κάνει ακατόρθωτη την εγγραφή των σωματείων στο Μητρώο. Είναι ο ίδιος Υπουργός που συζητούσε για άνοιγμα των κερκίδων και μαζική προσέλευση των φιλάθλων την ώρα που τα στοιχεία και οι γνώμες των επιστημόνων έλεγαν άλλα. Δυστυχώς, με επινόηση ενός ακόμα τερτιπιού δεν μπορεί να δοθεί λύση.

Τι κάνει με την τροπολογία; Κουτοπονηριά. Θέτει ως προϋπόθεση η προκήρυξη των εκλογών να γίνει μετά την 1-1-2021 και όποια Διοίκηση έχει προκηρύξει ή θα προκηρύξει τις επόμενες μέρες, να αποκλειστεί. Είναι προφανές ότι το τελευταίο τερτίπι αφορά τον ΣΕΓΑΣ, τον οποίο θέλει να ελέγξει κομματικά  -αυτό έγινε φανερό από δημοσιεύματα- και η οποία Συνομοσπονδία έχει προκηρύξει εκλογές για τις 16 και 17 Γενάρη. Μπορεί να χρειαστεί να αναβληθούν, δεν λέω, αλλά τα νομοθετικά τερτίπια δεν έχουν θέση εδώ. Εδώ έχει θέση η συνεννόηση, έχει θέση η επιστημονική άποψη και γνώμη και το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της κοινωνίας.

Έχει αποτύχει αυτή η προσπάθεια με τον τρόπο που γίνεται. Έχει χάσει τη μπάλα -μια και πρόκειται για τον Υφυπουργό Αθλητισμού- ο κ. Αυγενάκης. Δεν το λέω εγώ. Το λένε πλείστα όσα στελέχη του αθλητισμού και από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας με ανοιχτή αρθρογραφία για αυτά τα θέματα. Δεν είναι θέμα προσωπικό. Δεν είναι αν είναι καλός ή κακός ο Υφυπουργός ή ο Λευτέρης Αυγενάκης. Οι επιλογές αυτές είναι αντίθετες με το δημόσιο και το κοινωνικό συμφέρον και πρέπει επιτέλους η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της σε αυτό τον τομέα, για να μην έχουμε οδυνηρές συνέπειες γενικότερα στον αθλητισμό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News